Zdravím,
už týden řeším problém s připojením na nový switch TPLink TL-SG108. Mám síťovou kartu Realtek PCIe GBE Family Network Controller, kterou jsem zkoušel nastavit na stálou rychlost "Plně duplexní 1,0 Gbps" a když jsem ji připojil ke switchi, tak kontrolka připojení se na chvíli rozsvítí a zhasne (nefunguje ani při automatické rychlosti). Tohle se opakuje pořád a připojení nefunguje (ani si nepingnu s routerem, který je hned za switchem).
Zajímavý je, že pokud za nový switch TPLink napojím starý Edimax, který je 10/100 Mbps a na Edimax napojím PC, tak internet funguje bez problému. Kabel mám CAT5E a dnes jsem koupil i nový CAT6 - žádná změna.
Nemáte někdo tušení, kde nastala chyba ?
Děkuji.
Připojení 1Gbps switche s PC
-
- Pohlaví:
Re: Připojení 1Gbps switche s PC
vyzkoušej připojit přímo na router bez switche.
Jinak nic jiného než vadný port, či kabel to být nemůže.
Jinak nic jiného než vadný port, či kabel to být nemůže.
Na router to funguje, ale potřebuju to přes switch. Ještě může být špatná síťová karta na základovce. Mám dost starou základní desku, tak jsem objednal novou 1 Gbps síťovku, dám vědět, jak to dopadlo.
-
- Pohlaví:
V tom případě vyzkoušej jiný port na switchi. jestliže to bez switche funguje, pak to spíše vypadá na chybu ve switchi, nemyslíš? Máš možnost ho vyzkoušet jinde?
Na switchi všechna ostatní zařízení šlapou. Koupil jsem dva, jeden 8 portový a jeden 5 portový, na obou je stejný výsledek, tudíž problém nejspíš bude v síťové kartě (nejspíš z nějakého záhadného důvodu nezvládá 1 Gbps). Pokud na nový switch, který má 1 Gbps napojím starý, který má 10/100 Mbps a na ten starý napojím ten PC, se kterým je problém, tak se připojím a pinguju s routerem. Přes ten nový neprojde jediný paket. Budu doufat, že to je tou síťovou kartou, protože jinak by ostatní PC na tom novým switchi nechodily.
-
- Pohlaví:
Tohle ukazuje na switch. Nebo ten druhý router taky neumí 1Gbps?Whiler9 píše:Na router to funguje, ale potřebuju to přes switch.
ITCrowd píše:Nebo ten druhý router taky neumí 1Gbps?
Mám jen jeden router a 2 switche. Oba switche umí 1Gbps a všechny zařízení na nich fungují (PC, TV, PS4 apod.), zkoušel jsem je i prohazovat. Je problém jen s jedním PC, který nezvládne připojení na 1Gbps switch (zkoušel jsem oba).
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
PC při připojení HDD nejde nabootovat Příloha(y)
od warcraftan » 23 dub 2025 20:45 » v Problémy s hardwarem - 24
- 4772
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
24 dub 2025 17:54
-
-
- 19
- 3548
-
od Fargotroniac