Nový router je slabší než starý

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

overlord48
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: leden 16
Pohlaví: Muž

Nový router je slabší než starý

Příspěvekod overlord48 » 13 pro 2020 15:58

Koupil jsem si nový router, protože jsem myslel, že se mi zlepší dosah. Problém nastává při hraní. Ten starý má stálý ping od 30 do 50 ms. Ten nový sice má tyto hodnoty, ale často to stoupne nad 120 a teď už i na 500. Na PC je kabelový internet a tam tyto problémy nejsou. Zapojil jsem starý router a zase je stabilní ping bez problému. Dosah a signál je úplně stejný i při otevřených dveřích. Dá se to řešit?

Reklama
Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8559
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Nový router je slabší než starý

Příspěvekod Karrex » 13 pro 2020 16:00

Nepřijde ti, že v tom příspěvku chybí to nejdůležitější?
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48530
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nový router je slabší než starý

Příspěvekod petr22 » 13 pro 2020 16:02

Tvuj router ma temer urcite vetsi dosah, nez wifi na zarizeni ze ktereho se pripojujes.

I kdyz das router ktery ma vetsi dosah, je ti to na nic, protoze tvuj telefon/tablet/notebook
ma stale stejny dosah a na router nevidi, i kdyby sam router mel dosah az o dva dalsi baraky dal.

Zarizeni musi na sebe vzajemne videt - vetsi dosah u jednoho zarizeni ze dvou nicemu nepomuze.

Jake konkretni dva routry to jsou ? Jestli nejake levne kramy do 1000 Kc tak se neni cemu divit,
ze v zatezi nestihaji.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 13 pro 2020 16:03, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8559
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Nový router je slabší než starý

Příspěvekod Karrex » 13 pro 2020 16:03

A možná můžeš dodat rovnou všechny údaje, co asi po tobě budou chtít...
1. Typ a výrobce routeru?
2. Typ připojení (LAN, WiFi, LTE, DSl..)?
7. Rychlost internetu dle smlouvy?
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8890
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Nový router je slabší než starý

Příspěvekod mmmartin » 13 pro 2020 16:33

ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 10

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21716
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nový router je slabší než starý

Příspěvekod ITCrowd » 13 pro 2020 17:16

Nový neznamená vždy lepší. Nový trabant nikdy nebude lepší, než ojetá škůdka.
A ještě něco ke čtení: viewtopic.php?f=8&t=212022
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

overlord48
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: leden 16
Pohlaví: Muž

Re: Nový router je slabší než starý

Příspěvekod overlord48 » 15 pro 2020 11:46

Ten nový je Asus AC1200 Dual Band

Uživatelský avatar
vojak3
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 987
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: Nový router je slabší než starý

Příspěvekod vojak3 » 15 pro 2020 12:57

Určitě kluci budou potřebovat více info - typ starého routeru, typ připojení atd.
Windous 10 64bit, Základní deska: Asus Crosshair Hero VI, CPU: AMD Ryzen 5 3600, Grafická karta: MSI 1660Ti Armor 6GB, Ram: HyperX Predator 3333MHz 2x8GB, Zdroj: Be Quiet! Pure Power 11 500W

overlord48
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: leden 16
Pohlaví: Muž

Re: Nový router je slabší než starý

Příspěvekod overlord48 » 16 pro 2020 12:10

Co přesně? Připojené AP: LAN, rychlost 2 Mbps. Router- zkusím najít krabici

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21716
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nový router je slabší než starý

Příspěvekod ITCrowd » 16 pro 2020 13:01

Tady to bylo řečeno jasně:
Karrex píše:A možná můžeš dodat rovnou všechny údaje, co asi po tobě budou chtít...
1. Typ a výrobce routeru?
2. Typ připojení (LAN, WiFi, LTE, DSl..)?
7. Rychlost internetu dle smlouvy?

Krabici hledat nemusíš. Typ a výrobce bude napsaný na štítku routeru.
A rychlost dle smlouvy je 2Mbps? Z kterého století jsi?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

overlord48
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: leden 16
Pohlaví: Muž

Re: Nový router je slabší než starý

Příspěvekod overlord48 » 17 pro 2020 13:35

takže starý je TP-LINK TL-WR741ND

overlord48
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: leden 16
Pohlaví: Muž

Re: Nový router je slabší než starý

Příspěvekod overlord48 » 04 led 2021 13:11

Má to nějaké řešení?


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Starý PC vs nový monitor
    od bobika.99 » 08 úno 2021 19:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    331
    od Zivan
    08 úno 2021 21:27
  • Nový procesor funguje hůře než starý
    od filip2cz » 10 led 2021 13:02 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    12
    879
    od satik
    12 led 2021 16:24
  • Starý skener po přechod na nový PC nefunguje
    od Václav Polák » 23 pro 2020 15:01 » v Problémy s hardwarem
    26
    629
    od pcmaker
    24 pro 2020 16:27
  • nový router
    od derclown » 07 led 2021 14:34 » v Sítě - hardware
    11
    763
    od ITCrowd
    10 led 2021 23:31
  • Nový router
    od Martin Voráč » 27 srp 2021 11:57 » v Vše ostatní (inet)
    2
    330
    od Martin Voráč
    28 srp 2021 16:22

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů