Ahoj,
chtěl bych zvýšit pokrytí signálu u nás v domě včetně zahrady kvůli venkovním kamerám. Bohužel se v tomto moc nevyznám, tak bych se chtěl zeptat, zda by jste mi mohli doporučit nějaké levné, ale zároveň použitelné AP. Jako modem máme O2 Smart Box, který by snad neměl být brzdou pro žádné AP. Rychlost internetu je 50 MBit/s a předpokládám, že v dalších 10ti letech to na více, než na 100 Mbit/s nevyleze. Modem s WiFi se nachází v patře, takže bych potřeboval jedno AP do přízemí, kde je síla WiFi signálu celkem slabá. Dále na zahradu, což bych pořešil anténou na balkón, který přímo směřuje na 50m vzdálenou garáž, ve které by se měla nacházet kamera. Jak vůbec stačí takové AP zapojit? Musí se pouze napájet a umístit na vhodné místo, aby zesiloval již slábnoucí WiFi signál? Jsme na vesnici, takže 5Ghz není úplně potřeba. Děkuji za případné rady.
Jako vnitřní AP zvažuji: https://www.czc.cz/mikrotik-cap-ac-ap-h ... 40/produkt
Venkovní: https://www.czc.cz/tp-link-cpe610-outdo ... 94/produkt
Domácí a venkovní AP
Domácí a venkovní AP
Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"
"Milan Hvězda"
-
- Pohlaví:
Re: Domácí a venkovní AP
Ke kamerám stejně potáhneš napájení, takže žádná wifi, pořiď PoE a natáhni kabel. Vyřešíš tak oboje najednou.
Re: Domácí a venkovní AP
S napájením samozřejmě počítám, to v dílně je. Tahání kabelu do garáže je nereálné, stálo by to spoustu peněz a práce. Hlavně by se pořád nevyřešilo lepší pokrytí na zahradě i v domě. K anténě na balkon se kabel tahat bude, ten se nachází 3m od routeru.
Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"
"Milan Hvězda"
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 6377
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
04 čer 2024 07:45
-
- 11
- 3420
-
od petr22
08 bře 2024 15:13
-
- 7
- 3364
-
od Uziv00
03 úno 2024 09:25
-
-
15" notebook na domácí použití
od michal84 » 03 zář 2024 17:57 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 7
- 2395
-
od michal84
28 zář 2024 10:05
-
-
-
Nesprávný klíč k zabezpečení domácí sítě Příloha(y)
od dedky » 16 dub 2024 12:12 » v Sítě - hardware - 4
- 3156
-
od dedky
17 dub 2024 15:16
-