Ahoj,
mám dotaz. Mám internet od O2 s jejich modemem a protože barák je velký dal jsem druhý router s AP. Zapojil jsem ho tak, že kábl od O2 modemu/routeru jsem zapojil do wan druheho routeru (celkem kvalitni Synology 1900) a vytvořil tím tak druhou podsíť s jiným IP rozsahem.
To mi ale nevyhovuje, protože jednak děcka hrajou třeba spolu minecraft v těch dvou odlišných IP rozsazích a DMZ jsem tímpádem na tom druhém routeru musel nastavit na PC a jednak k tomu routeru chci připojit síťovou tiskárnu tak aby k ní měli přístup všichni. Což nepůjde když budou mít ty sítě jiný IP rozsah a DMZ bude mířit na PC. Upozorňuji, že to druhé PC na které míří DMZ je připojené pomocí WIFI toho druhého routeru.
Potřeboval bych tedy aby oba routery byly ve stejném IP rozsahu, tedy aby i ten druhý router fungoval v podstatě jako SWITCH, ale aby jelo WIFI toho druhého routeru zase ve stejném rozsahu aby se mezi sebou ty pc mezi routery viděly.
Můžete mě prosím nakopnout jak to vyřešit ?
V podstatě mě napadá dát tam malý switch a na ten připojit router a tiskárnu, ale to neřeší tu WIFI nebo omezit rozsahy těch DHCP serverů třeba O2 router 1-100, Synology 101-200 , ale tam bude asi nějaký firewall který ten provoz bude blokovat ?
Díky za případné odpovědi
Druhý router v síti s AP
-
- Pohlaví:
Re: Druhý router v síti s AP
Viz. můj podpis - router jako switch.
K tomu jediné (článek už jestaršího data) zkontroluj si, zda ten synology neumí mód AP s portem WAN, v tom případě by ho stačilo jen přepnout do AP módu.
K tomu jediné (článek už jestaršího data) zkontroluj si, zda ten synology neumí mód AP s portem WAN, v tom případě by ho stačilo jen přepnout do AP módu.
Re: Druhý router v síti s AP
Jáj, dík jsem lama moc jsem nad tím přemýšlel a stačilo ten router přepnout do AP módu.
Díky
Díky
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Kontrola kopírování dat z jednoho disku na druhý Příloha(y)
od orfan » 25 dub 2024 11:59 » v Vše ostatní (sw) - 15
- 4806
-
od orfan
Zobrazit poslední příspěvek
25 dub 2024 19:51
-
-
- 4
- 3778
-
od MK_Vs
22 kvě 2024 13:02
-
-
HP Pavilion G6 - nemožnost připojení k síti Příloha(y)
od DenyKr » 13 zář 2024 21:47 » v Problémy s hardwarem - 19
- 2013
-
od DenyKr
15 zář 2024 14:14
-
-
- 3
- 2617
-
od DeNNI85