Tp link archos Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

poclain
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: prosinec 21
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Tp link archos  Vyřešeno

Příspěvekod poclain » 18 pro 2021 14:02

Prosím někoho i vysvětlení router mám zapojen do zdirky lan 1 v modemu sagemcom tp link se nastavil jako dynamic IP vše šlape ale při stahování stahují pouze max 10 Mb/s t mobile píše automatickou detekci nebo nastavit router tp link jako ppoe tak to zkouším jako nastavit na ppoe ale nic se neděje router vypojim místo routeru dám switch a přes switch stahuju 80-100 Mb/s

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22277
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Tp link archos

Příspěvekod ITCrowd » 18 pro 2021 14:12

Nic takového jako archos neexistuje, nebo to ani gůgl nenajde. Takže přesný typ toho routeru.
A oč ti vlastně jde?

Dodatečně přidáno po 11 minutách 20 vteřinách:
Upřesním - proč si za ten modem router, který funguje jako router dáváš další router?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

poclain
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: prosinec 21
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Tp link archos

Příspěvekod poclain » 18 pro 2021 14:33

Omlouvám se typ je TP-LINK Archer C6

Dodatečně přidáno po 1 minutě 55 vteřinách:
Jde mi o to že když stahují ulož to webshare tak přes to link nastavený jako dynamic IP stahují max 10 Mb/s když router tp link odpojil a dám tam switch tak stahuji 80-100 Mb/s

Dodatečně přidáno po 3 minutách 48 vteřinách:
Optický internet t mobile modem sagemcom 5670 tarif 1000/500 router zapojen z portu lan1

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22277
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Tp link archos

Příspěvekod ITCrowd » 18 pro 2021 14:37

Tak znovu - když to funguje přes switch, proč tam připojuješ toho tplinka?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

poclain
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: prosinec 21
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Tp link archos

Příspěvekod poclain » 18 pro 2021 14:39

Být 3+1 73m2 chtěl jsem posílit WiFi v bytě

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22277
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Tp link archos

Příspěvekod ITCrowd » 18 pro 2021 14:51

jasně.
Pečlivě si prostuduj můj článek v podpisu - router jako switch.
A až to budeš umět budeš postupovat stejně. Důležité je:
- položka Network / DHCP server / Off
- položka Operation mode / Access point
Pak by měl tplink fungovat v režimu AP a kabel můžeš připojit do wan portu - v návodu mám do LAN, protože některé routery tento mód nepodporují. Nicméně pokud ho připojíš do LAN, jak je v návodu nic se nestane.

A dále:
- kabel z modem routeru do toho tplinku musí být minimálně kategorie cat5e (bývá to na něm napsáno)
- kabel z počítače do tplinku taktéž cat5e

Pokud stahuješ přes wifi, bude to pomalé vždy.

A jen pro jistotu dodám, že na velikosti záleží - tedy 10MB/s není 10Mb/s, nýbrž 80Mb/s.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

poclain
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: prosinec 21
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Tp link archos

Příspěvekod poclain » 18 pro 2021 15:36

Ano změněno děkuji za pomoc funguje

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22277
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Tp link archos

Příspěvekod ITCrowd » 18 pro 2021 16:07

Není zač, od toho tu jsme. Označ téma jako vyřešené - zelené zatržítko.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nastaveni router TP link Archer c6
    od zafata » 09 říj 2021 19:47 » v Administrace sítě
    7
    767
    od dvorakj
    10 říj 2021 23:54
  • Family Link - 2 zařízení - jak jedno odebrat
    od MK_Vs » 22 dub 2022 19:33 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    1
    311
    od MK_Vs
    26 dub 2022 11:23
  • Google Chrome - Rozšírenie na otváranie link-ou
    od RayCodeCSC » 23 srp 2021 00:12 » v Internet a internetové prohlížeče
    4
    621
    od X
    23 srp 2021 22:36
  • Router TP-Link Archer AX10 - je to dobrá koupě?
    od ladza » 03 led 2022 17:22 » v Sítě - hardware
    13
    938
    od ladza
    17 led 2022 19:17
  • D-Link Fast Inthernet USB2.0 Adapter DUB-E100
    od Toreto » 15 led 2022 11:32 » v Sítě - hardware
    0
    235
    od Toreto
    15 led 2022 11:32

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 4 hosti