Nemohu se připojit k Synology za druhým routerem

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Saba
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: leden 22
Pohlaví: Žena

Nemohu se připojit k Synology za druhým routerem

Příspěvekod Saba » 10 led 2022 19:59

Dobrý den,
jsem v síťových záležitostech úplný amatér. Mám připojení od UPC/Vodafone - router Technicolor 7200, dříve jsem měla kabelem napojené NAS Synology DS220+. Odkudkoliv jsem se přes quickconnect k NAS mohla připojit. Nyní jsem si pořidila router UBIQUITI AmpliFi HD Home, zapojila ho kabelem za Technicolor. Do amplifi jsem do jednoho portu zapojila powerline wifi exteder (který funguje) a do druhého Synology. V aplikaci Amplifi vidím Synology připojené, ale přes quickconnect se nelze k Synology připojit. Upřímně nevím, kde a v jakém routeru mám co nastavit, aby bylo Synology přístupné, předávání portů?
Dříve jsem zkoušela přenastavit Techniclor do bridge modu, ale pak jsem se nemohla dostat vubec do administrace přes IP 192.168.0.1, pomohl až tovární reset. S továrním resetem a kabelovým napojením vše funguje, problém je jen s tím Synology. Můžete mi, prosím, nějak poradit, kde hledat a kde co přenastavit? Nebo zkusit ještě jednou bridge mode v Technicoloru? jak se potom dostanu do administrace?
Děkuji za podněty a rady :)

Reklama
pkoci
nováček
Příspěvky: 19
Registrován: květen 21
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod pkoci » 10 led 2022 20:24

Technicolor přepněte do režimu bridge a na ubiquiti si otevřete port, který potřebujte. Do modemu se později dostanete asi přes 192.168.100.0 (koukněte se do manuálu), ale je možné, že se budete muset připojit přes kabel zapojeného přímo do modemu.

Pokud se nemýlím, tak quickconnect umožňuje vzdálenou správu i bez veřejné IP, ale provoz jede přes servery Synology a rychlost je značně omezená. Jestliže chcete NAS využívat i mimo LAN, tak si nakonfigurujte DDNS a OpenVPN server, quickconnect z důvodu bezpečnosti vypněte. Také bych neotvíral porty 5000 a 5001 pro správu DSM.

Saba
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: leden 22
Pohlaví: Žena

Re: Nemohu se připojit k Synology za druhým routerem

Příspěvekod Saba » 10 led 2022 21:02

Děkuji za odpověď, pokusím se s tím nějak pohrát :) jsem blondýna, tak předpokládám, že se ještě ozvu :)

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 10620
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re:

Příspěvekod zeus » 10 led 2022 21:46

Do modemu se později dostanete asi přes 192.168.100.0 (koukněte se do manuálu)


Do manualu vetsinou koukaji radci, takze vime (ja tedy bez manualu, protoze jsem se podival primo), ze v bridge je to 192.168.100.1.

Jinak co brani tomu nechat Synology zapojene v Technicoloru?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Saba
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: leden 22
Pohlaví: Žena

Re: Nemohu se připojit k Synology za druhým routerem

Příspěvekod Saba » 10 led 2022 21:57

Chtěla bych nechat router od UPC u přípojky na chodbě v přízemí a z toho cestou již vyvedeného síťového kabelu napojit u nás v obýváku Amplifi a vedle toho mít i Synology.... Teď mám tři krabičky v kuchyni a chci mít jen dvě v obýváku... A musím si poradit s kabeláží, co už je natažená..... Holt estetika

Odesláno z mého M2002J9G pomocí Tapatalk

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22666
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nemohu se připojit k Synology za druhým routerem

Příspěvekod ITCrowd » 11 led 2022 07:56

ten technicolor po restartu určitě funguje jako modemrouter. tedy máš dva routery za sebou. A to nedělá dobrotu. Buď:
- technicolor do bridge módu (tím se z něj stane pouze modem) a nechat routovat AmpliFi
- nebo technicolor nechat jako modemrouter, a v tom případě Amplify zapojit jako switch (viz. můj podpis - router jako switch).
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Saba
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: leden 22
Pohlaví: Žena

Re: Nemohu se připojit k Synology za druhým routerem

Příspěvekod Saba » 11 led 2022 11:16

Zkusím tedy dat technicolor do bridge a zbytek asi nastavím v routeru amplifi... Děkuji

Ještě jsem se chtěla zeptat... Zkoušela jsem propojit audiostation v Synology s Alexou, podle tutoriálu na YouTube jsem vytvořila DDNS, certifikát, ale stále mi nešlo/nejde propojení audiostation s Alexou, píše mi neplatný SSL certifikát... Nevíte někdo, kde by mohl být problém? Synology bylo napojeno kabelem v Technicoloru...

Odesláno z mého M2002J9G pomocí Tapatalk

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 22666
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nemohu se připojit k Synology za druhým routerem

Příspěvekod ITCrowd » 11 led 2022 11:21

Jde o to, u čeho je neplatný certifikát.
A taky, zda je neplatný proto, že není schválen certifikační autoritou, nebo je neplatný, protože vypršel.
U qnap jsem to řešil takto: viewtopic.php?f=41&t=51957
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Saba
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: leden 22
Pohlaví: Žena

Re: Nemohu se připojit k Synology za druhým routerem

Příspěvekod Saba » 11 led 2022 18:26

První problém vyřešen, Technicolor v bridge módu a následně restart Synology a NAS je dostupné! Díky

Odesláno z mého M2002J9G pomocí Tapatalk


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s NAS od Synology
    od kimi999 » 09 led 2022 12:54 » v Administrace sítě
    1
    1180
    od ITCrowd
    10 led 2022 08:35
  • Kompatibilita M.2 SSD mezipaměti Synology NAS
    od remkren » 23 zář 2022 08:48 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    0
    278
    od remkren
    23 zář 2022 08:48
  • prodám Synology DS220j s disky
    od gogo1963 » 26 kvě 2022 07:57 » v P: Hardware
    0
    1048
    od gogo1963
    26 kvě 2022 07:57
  • Synology - záloha účtovníctva a kritických dokumentov
    od TheSalon112 » 07 zář 2022 13:39 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    328
    od petr22
    07 zář 2022 13:54
  • NAS Synology - problém s přístupem po upgradu operačního systému
    od Panoramix » 04 úno 2022 23:24 » v Administrace sítě
    2
    1092
    od Panoramix
    05 úno 2022 01:14

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host