Dvojity NAT

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

radek178
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Nespecifikováno

Dvojity NAT

Příspěvekod radek178 » 12 pro 2024 17:58

Ahoj,

potrebuju poradit. Zrejme mam problem s dvojitym NAT. Na jednom stolnim PC neustale vypadava hra. Psali jsme na podporu a odepsali, ze problem je zpusoben dvojitym NAT. Zkousel jsem to dnes resit podle tohoto navodu, ale neco delam blbe nebo v navodu neco chybi, protoze pokud zadam tracert, tak tam mam porad 2x soukromou IP, coz by melo znacit, ze je tam porad dvojity NAT. https://www.computerworld.cz/clanky/vit ... tem-6-dil/

Nevite nekdo, jak ten problem vyresit? Delal jsem to, co je nad obrazkem z routeru. Ta varianta pod obrazkem mne nevyhovuje a stejne mne taky nefungovala.

Brana (tedy pokud je to brana) je od T-mobilu - nejaky Sagem, v ni skoro nic nenastavim, ale nastavil jsem tam DMZ pro konkretni PC a zarezervoval IP. V routeru jsem nic nemenil. Nefunguje to. Mam porad 2 soukrome IP. Zkusil jsem v routeru menit ruzne veci, jako statickou IP, zapnout DMZ v routeru, vypnout DHCP, vypnout NAT a ruzne kombinace, ale bud jsem znefunkcnil internet nebo internet jel, ale stejne jsem se 2 soukromych IP nezbavil. Router je Archer C2.

Pripadne pokud je jina moznost, jak se problemu zbavit tak, abych mohl dal pouzivat i router Archer, tak dejte vedet. Router obsluhuje kablem to problemove PC a nekdy si na nej pres wifi zapojim NTB, ale wifi jsem ted vypnul, aby to neco nerozhodilo, ale stejne to nemelo vliv.

Dik za tipy.

Reklama
zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Pohlaví: Muž

Re: Dvojity NAT

Příspěvekod zeus » 12 pro 2024 19:04

Chtelo by to trochu (vic) lepsi popis - co je kam zapojeno a idealne i IP adresy.
Kdyz pripojis PC primo k Sagemu a das ho do DMZ, funguje ti to? Pak je reseni pod obrazkem - router (C2) jako switch.
Jestli to nefunguje ani tak, pak si zaplat verejnou IP - tim odstrans NAT v siti poskytovatele.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

RIKI22
Master Level 8.5
Master Level 8.5

Příspěvekod RIKI22 » 12 pro 2024 19:56

C2 má možnosť, nastaviť režim Access Point.Ak by Ti stačila wifi iba cez Sagem,tak namiesto C2 si daj iba switch.
Skús zapojiť ten kábel z toho Sagemu,čo ide do C2,priamo do toho PC.

radek178
Level 2.5
Level 2.5

Příspěvekod radek178 » 12 pro 2024 20:26

zeus píše:Chtelo by to trochu (vic) lepsi popis - co je kam zapojeno a idealne i IP adresy.
Kdyz pripojis PC primo k Sagemu a das ho do DMZ, funguje ti to? Pak je reseni pod obrazkem - router (C2) jako switch.
Jestli to nefunguje ani tak, pak si zaplat verejnou IP - tim odstrans NAT v siti poskytovatele.

Zkusim to lip popsat.

1. T-mobile modem/brana detaily viz screen
2. Archer viz screen

Jestli je jeste nutny neco dalsi, dej vedet.
3. Pripojenim PC primo k Sagemu jede. Bohuzel uz si nevzpomenu, jestli jsem mel zapnute DMZ, protoze to nemuzu overit. Sagem si usmyslel, ze mne nepusti do nastaveni - The maximum count of session is reach for this user
Neco si to asi pamatuje a kdyz jsem mu pridal kabl a propojil ho naprimo k PC z LAN Sagemu, tak to hlasi tento nesmysl. ANi kdyz vratim pouze jeden kabl, uz mne nepusti se prihlasit.
sagem.jpg
archer.jpg

Dodatečně přidáno po 7 minutách 31 vteřinách:
RIKI22 píše:C2 má možnosť, nastaviť režim Access Point.Ak by Ti stačila wifi iba cez Sagem,tak namiesto C2 si daj iba switch.
Skús zapojiť ten kábel z toho Sagemu,čo ide do C2,priamo do toho PC.

Jak ho zapojit jen jako switch? STaci dat kabel ze Sagemu do LAN na Archeru? Jestli jo, tak to nefunguje. V nastaveni jsem prepnuti nenasel.

Kabl primo ze Sagemu do PC funguje, jen uz nemam moznost overit DMZ - viz prispevek vys - nepusti mne to do adminu, navic to DMZ ani neumim. NIkdy jsem to nepouzival. Archer bych tam chtel nechat kvuli firewallu, protoze ten Sagem nemuzu nastavovat a uplne do internetu to nechat nechci. Wifi z Archeru nepotrebuju. Muzu ji vzit ze Sagemu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

RIKI22
Master Level 8.5
Master Level 8.5

Příspěvekod RIKI22 » 12 pro 2024 20:51

Switch namiesto C2 som myslel napr. https://www.alza.cz/gigabitovy-switch-zyxel-gs-105a-d80963.htm
Ohľadom zapojenia C2 ,ako switch.Sagem má zrejme IP adresu 192.168.1.1
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

radek178
Level 2.5
Level 2.5

Příspěvekod radek178 » 12 pro 2024 21:09

Diky. Jo, Sagem ma 192.168.1.1 a Archer x.x.0.1 Zkousel jsem naprimo napojit PC ze Sagemu z modryho (tak modry neni WAN, ale port 2,5Gb ) a pak i ze zlutyho (LAN) obe moznosti funguji. Respektive jede internet a nemam tam uz 2x tu privatni IP. Asi ale nejede to DMZ, coz vlastne asi nepotrebuju, pokud odpadnuti jedne privatni IP odstrani vypadky ve hre. Stejn enechapu, ze net vypadky nema, ale hra jo a jedina. Ostatni jedou bez vypadku.

Ja ale wifi z Archeru pouzit nechci. Takze ho spojim kabelem. To by melo taky fungovat, ne? Na tvym obrazku je z LAN do LAN. Z WAN (Sagem) do LAN to nepojede?
Naposledy upravil(a) radek178 dne 12 pro 2024 21:16, celkem upraveno 1 x.

RIKI22
Master Level 8.5
Master Level 8.5

Příspěvekod RIKI22 » 12 pro 2024 21:15

Do WAN Sagemu ,je zapojený net od providera.Nechceš wifi na C2,tak ju vypni.

radek178
Level 2.5
Level 2.5

Příspěvekod radek178 » 12 pro 2024 21:17

Modry na Sagemu je port na 2,5Gb. Wan to asi nema. Nicmene v navodu pisou tohle. "POZOR! Na optickém převodníku je internetové připojení funkční jen přes port LAN1!"

Wifi jsem uz vypnul. Ted zkousim, co to udela, kdyz zapojim zluty do zlutyho.

RIKI22
Master Level 8.5
Master Level 8.5

Příspěvekod RIKI22 » 12 pro 2024 21:19

Aha zazabudol som ,že net od providera je cez optiku.

radek178
Level 2.5
Level 2.5

Příspěvekod radek178 » 12 pro 2024 21:22

Jo, nevadi. Ja taky. Nicmene je zajimavy, ze jsem to zapojil na LAN 4 a internet jede. Ja jsem Archer chtel pouzit proto, abych si na Sagemu mohl nastavit pro vsechna pripojena zarizeni vlastni DNS, protoze to Sagem neumoznuje - respektive T-mobil nepovoluje a pak taky kvuli nastaveni firewallu. Takze se na to asi vykaslu a necham to naprimo a Archer odpojim. Nez se s tim takto drbat. Jen me sere ten firewall, jsem na to zvykly a nevim, jestli to je jeste dnes potreba.

RIKI22
Master Level 8.5
Master Level 8.5

Příspěvekod RIKI22 » 12 pro 2024 21:33

Môžeš skúsiť ,či Ti prepnú ten Sagem do bridge modu.Potom si to budeš nastavovať cez C2.

radek178
Level 2.5
Level 2.5

Příspěvekod radek178 » 12 pro 2024 21:41

Jo, prepnou, to jsem uz chtel, dokonce je to levnejsi, ale ztratim pak moznost to ovladat pres aplikaci v mobilu. Tak jsem to nechtel, ale asi to zkusim. Nemuzu na tom proste ted zprovoznit to DMZ. Chtel bych ten Archer dat do DMZ. Jen me ted napada, pokud ho nejak dam do DMZ, tak pujde pres nej internet do PC pres ten firewall Archeru? Mozna ten Archer dam pryc, protoze tam stejne nesel dat OpenWrt, ani nic podobnyho, ale mam ho uz dlouho a jede to bez problemu.

Zpět na “Sítě - hardware”