Detekce síťového (RJ45) kabelu pod omítkou
Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
Detekce síťového (RJ45) kabelu pod omítkou
Dobrý den,
snažím se přijít na to, zda je nějak možné najít síťový (RJ45) kabel, který je tažený pod omítkou uvnitř domu, nejspíš v husím krku.
Před domem je sloup, kterým je zavedený internet do domu. Ten vede v horním patře do ložnice, kde je následně svedený dolu do obýváku - zde je internetová zásuvka. Já bych nyní potřeboval kabel dostat do místnosti pod ložnicí, určitě je někde vedený ve stěně, ale bohužel nemám absolutně představu kde a sekat na slepo do stěny se mi opravdu nechce.
Existuje nějaký způsob / detektor, který by mi pomohl alespoň přiblížit se k místu, kudy je kabel vedený?
snažím se přijít na to, zda je nějak možné najít síťový (RJ45) kabel, který je tažený pod omítkou uvnitř domu, nejspíš v husím krku.
Před domem je sloup, kterým je zavedený internet do domu. Ten vede v horním patře do ložnice, kde je následně svedený dolu do obýváku - zde je internetová zásuvka. Já bych nyní potřeboval kabel dostat do místnosti pod ložnicí, určitě je někde vedený ve stěně, ale bohužel nemám absolutně představu kde a sekat na slepo do stěny se mi opravdu nechce.
Existuje nějaký způsob / detektor, který by mi pomohl alespoň přiblížit se k místu, kudy je kabel vedený?
CPU: AMD Ryzen 9 7950X | RAM: Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6000MT/s CL30 Beast Black EXPO | GPU: PALIT GeForce RTX 5070 Ti GamingPro-S 16G | SSD: Kingston FURY Renegade NVMe 2TB | CASE: Fractal Design North Charcoal Black
Re: Detekce síťového (RJ45) kabelu pod omítkou
Detektorů je škála od levných po profi, ale i ty levné, kvůli jednomu kabelu, nevím. Viz odkaz
Normálně bych si v místě bydliště našel elektrikáře a zavolal mu, "hele hledám kabel ve zdi" odpověď, "jasan, udělám si čas na pět minut"
Vyřešený, než něco zbytečně kupovat, ale druhá strana, pokud to chceš, ok....
https://www.simek.eu/detektory-kovu/
https://www.naradi-praha.cz/detektory-k ... u-a-dreva/
Normálně bych si v místě bydliště našel elektrikáře a zavolal mu, "hele hledám kabel ve zdi" odpověď, "jasan, udělám si čas na pět minut"
Vyřešený, než něco zbytečně kupovat, ale druhá strana, pokud to chceš, ok....
https://www.simek.eu/detektory-kovu/
https://www.naradi-praha.cz/detektory-k ... u-a-dreva/
A z přípojky v obýváku to do toho potřebnýho pokoje nelze natáhnou?
Člověk se pořád učí.
Teoreticky by to šlo, taky mě tato varianta napadla. Jen musím vymyslet kudy táhnout kabel a budu muset provrtat sádrokartonovou stěnu z obýváku do budoucí pracovny.
Na zapojení RJ45 koncovky je třeba nějaké speciální kleště, nebo to lze zapojit i svépomocí? A ještě dotaz - lze z jedné linky zapojit datovou zásuvku, která bude mít 2 výstupy, nebo je proto potřeba 2 kabelů?
Na zapojení RJ45 koncovky je třeba nějaké speciální kleště, nebo to lze zapojit i svépomocí? A ještě dotaz - lze z jedné linky zapojit datovou zásuvku, která bude mít 2 výstupy, nebo je proto potřeba 2 kabelů?
CPU: AMD Ryzen 9 7950X | RAM: Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6000MT/s CL30 Beast Black EXPO | GPU: PALIT GeForce RTX 5070 Ti GamingPro-S 16G | SSD: Kingston FURY Renegade NVMe 2TB | CASE: Fractal Design North Charcoal Black
Kabely se dají koupit s koncovkama různá metráž. Táhnout to de za nábytkem nebo v liště. Ty dva výstupy potřebuješ kde, přímo z datový zástrčky? Sou na to rozdvojky.
Člověk se pořád učí.
Většina detektorů reaguje na elektrické pole, které kabel vyzařuje. Detekuje tedy kabely, které jsou pod síťovým napětím. Pokud se jedná o síťový RJ kabel, tyto detektory nejsou schopné ho detekovat, protože nepracují na principu detektoru kovu. A domnívám se, že ani běžný "pravý" detektor kovu nebude schopný kabel RJ identifikovat s ohledem na jeho malý průřez.
A k rozbočení budeš potřebovat switch, pasivní rozdvojka nestačí.
A k rozbočení budeš potřebovat switch, pasivní rozdvojka nestačí.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Na planu baraku tyhle rozvody stejne jako rozvody elektriny musi byt zanesene.
Díky všem za poznatky.
Kabel se pokusím nakonec táhnout pod lištama podél stěny, bude to v aktuální situaci nejjednodušší řešení. Aktuálně potřebuji jednu datovou zástrčku, ale do budoucna jsem myslel, že by se rovnou mohla udělat dvojzásuvka - ale to nyní řešit nebudu.
@petr22 dům je starý a vrchní patro bylo stavěno svépomocí rodinou manželky, žádné dostupné plány bohužel nemám.
Kabel se pokusím nakonec táhnout pod lištama podél stěny, bude to v aktuální situaci nejjednodušší řešení. Aktuálně potřebuji jednu datovou zástrčku, ale do budoucna jsem myslel, že by se rovnou mohla udělat dvojzásuvka - ale to nyní řešit nebudu.
@petr22 dům je starý a vrchní patro bylo stavěno svépomocí rodinou manželky, žádné dostupné plány bohužel nemám.
V budoucnu to budeš řešit jak píše mmmartin = switch.
Člověk se pořád učí.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3 Odpovědi
- 3004 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od BeznyFrantaUzivatel
-