Ahoj lidicky, moc prosim o radu .. snad se najde reseni.
mam nasledujici sit :
ad-hoc
( kabelem ) ( kabelem ) ( bezdratove )
AP ----------> router ---------> PC s wifi <---------> notebook
PC je notebookem uspesne propojene WiFinou, vse funguje jak ma az na jednu vec. Nechci kopovat novou "krabici k pc", ktera by mohla muj problem vyresit. Proto prosim o radu, jak nastavit me stolni PC a notebook abych se i z notebooku dostal na internet ? Kdyz jsou prenaset data, hrat hry atd. krz mou wifi, tak preci musi byt moznost jak nasdilet internet. Je ?
Dekuji za odpovedi.
AP->router->PC<->notebook .. jak zprovoznit internet ?
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: AP->router->PC<->notebook .. jak zprovoznit internet ?
Vítej na fóru PC-HELP.CZ
snad jsem správně pochopil tvůj obrázek. já to mám "asi" trochu jinak. z AP mi jde kabel do portu WAN v routeru. z jednoho portu routeru RJ45 zase do síťové karty v PC a book připojuji pomocí wifi z routeru a síť i net mi funguje
pokud to máš stejně, tak se omlouvám
ono taky záleží co máš na routeru nastaveno za zabezpečení.pokud filtr MAC adres, tak musíš přidat MAC adresu booku do povolených v nastavení routeru. pokud jiné, tak musíš booku dodat zabezpečení WEP či WPA (2). podle mě je nastavení filtru MAC adres jako dostačující
snad jsem správně pochopil tvůj obrázek. já to mám "asi" trochu jinak. z AP mi jde kabel do portu WAN v routeru. z jednoho portu routeru RJ45 zase do síťové karty v PC a book připojuji pomocí wifi z routeru a síť i net mi funguje
pokud to máš stejně, tak se omlouvám

ono taky záleží co máš na routeru nastaveno za zabezpečení.pokud filtr MAC adres, tak musíš přidat MAC adresu booku do povolených v nastavení routeru. pokud jiné, tak musíš booku dodat zabezpečení WEP či WPA (2). podle mě je nastavení filtru MAC adres jako dostačující
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
dekuji za odpoved, bohuzel muj pripad je trosku jinaci
.. na router mam napojeny svuj pocitac ( + dva dalsi .. vsechny kabelem ). NB s routerem krz wifi propojeny nemam, je pouze propejeny s mym pc prostrednictvim wifi. Data sdilet jdou... internet nevim jak nasdilet
.. na mem pc funguje samozrejme vse, i internet.

- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
nasdílej to rozhraní (to které ti přivádí od AP net)
dej pravým vlastnosti->upřesnit->umožnit ostatním PC sdílet toto připojení.
nezapomenň nastavit pro wi-fi jiný rozsah než pro LAN a také to nakonfigurovat v zabezpečení (pokud máš)
dej pravým vlastnosti->upřesnit->umožnit ostatním PC sdílet toto připojení.
nezapomenň nastavit pro wi-fi jiný rozsah než pro LAN a také to nakonfigurovat v zabezpečení (pokud máš)
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
co máš přesně za router? na booku zapni wifi, nastavat získat IP a další věci na automaticky přidělovat. dej START - Spustit - cmd - ipconfig/all -zjisti MAC adresu tvé wifi karty v booku. do vyhledávače dej 192.168.1.1 a najede stránka s nastavením tvého routeru a ve filtru MAC adres zadej do povolených tvou MAC adresu karty v booku. ještě je možné, že máš nastaveno na routeru, že je jen jako síťový prvek mezi PC a bookem ale ne jako pro připojení netu
to je jen jedna z možností, jak se připojit k zabezpečené síti.můžeš taky použít WEP a nebo WPA(2)
to je jen jedna z možností, jak se připojit k zabezpečené síti.můžeš taky použít WEP a nebo WPA(2)
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2398
-
od liborek
Zobrazit poslední příspěvek
17 lis 2024 17:23