Můžete, pls, poradit s hardwarem?
Hledám zařízení, který by umělo přijímat wi-fi od providera a současně vytvořilo domácí wi-fi síť i s možností připojení jednoho stolního počítače přes lan. Mám doma 2 notebooky s wi-fi adaptérem a 1 stolní počítač jen s lan a u providera zaregistrovanou jednu mac adresu myho notebooku. Chtěl bych, aby zustala zaregistrovana pouze jedna mac adresa u poskytovatele a všechny domácí počítače připojit přes nějaký "router". Existuje jedna "krabička", která by to dokázala (nechce se mi kupovat 2 krabky)? Co jsem se díval, tak obě funkce routery poskytují, ale ne současně, tzn. pracují buď jen v režimu clienta, ale v tom případě je domácí síť jen kabelem, nebo v režimu AP, ale v tom případě je zase připojení od providera jen kabelem. Moc děkuji. Yves.
Wi-fi zvenku, Wi-fi lokálně v jednom?
- gyga
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Wi-fi zvenku, Wi-fi lokálně v jednom?
Já si myslím, jestli je taková mašinka která zvládá dva režimy najednou(jak Client tak AP - nikdy jsem neviděl) tak bude drahá. Dvě WL 5460 to zvládnou bez problému a cena obou bude do 2000 Kč.
Lenovo Thinkpad Edge 15
gyga píše:Já si myslím, jestli je taková mašinka která zvládá dva režimy najednou(jak Client tak AP - nikdy jsem neviděl) tak bude drahá. Dvě WL 5460 to zvládnou bez problému a cena obou bude do 2000 Kč.
Dík za odpověď. Jasně, já vím. Ale proč si kupovat dvě takový mašinky, který mají nejmíň 4 režimy, když u každé použiju právě jen jeden režim. Se mi zdá jako zbytečný komfort, který nevyužiju. Nebo když už dvě mašinky, tak aspoň tu jednu na připojení zvenku co "nejhloupější" (a nejlevnější), jenom jako bridge (?) mezi routerem a poskytovatelem s antenou.. Btw kdesi mi někdo říkal, že by to mohl umět snad WL 5460APv2, ale že moc neví jak to funguje, snad nějakým přepínáním wi-fi a tady se trochu bojím, jestli by nebylo nějaké významné zpomalení...
- gyga
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
WL 5460 V2 (toť ono). Mám to pomocí nich udělaný a bez problému to funguje. Přijímám na mod Client a signál po bytě mám pomocí modu AP na který se připojuji. V režimu AP si nastavíš IP normálně jako na kabelu, akorád do Wifi. Je to jako bezdrátový ethernet (neviditelný kabel).
Lenovo Thinkpad Edge 15
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
USB-C hub nefunguje na jednom ASUS notebooku s Thunderbolt 4, na jiném ano
od Atjov1 » 20 bře 2025 19:58 » v Problémy s hardwarem - 10
- 5651
-