Obejití firewallu routeru Vyřešeno
Obejití firewallu routeru
zdravím.. bratr mě dává jen tak ze srandy do seznamu nežádaných uživatelů či co to je v routeru >> firewall >> acess control a nejde se mi připojit k internetu..
neexistuje nějaký způsob jak to obejít?? hodně byste mi tím pomohli.. díky předem za rady

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Obejití firewallu routeru
Možná. Záleží jak sofistikovanou síťovku máš. Vlez do správce zařízení, vyber svoji síťovku, klikni na ni pravým a dej vlastnosti. V kartě Upřesnit MOŽNÁ bude MAC address - změň ji na co chceš (čísla 0-9, písmena A-F, celkem 12 znaků).
Nechci být škodolibý, ale možná si tam dej MAC bratrova PC a pokud si ji nezmění i on, tak to nezablokuje, protože by odřízl i sebe
Nechci být škodolibý, ale možná si tam dej MAC bratrova PC a pokud si ji nezmění i on, tak to nezablokuje, protože by odřízl i sebe
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Pod položkou "acces control" bývá MAC blokování adresy pro wifi. Pokud tě tam přidal, tj jsi v blacklistu (a nikoli že tě odebral z whitelistu), tak je asi nejjednodušší změnit MAC adresu.
Druhá možnost je připojit se (kabelem) na předřazený prvek.
Pokud se skutečně jedná o wifi, tak by mělo jít i připojit se kabelem k zmíněnému routeru (na kabel se toto nastavení nevztahuje, a navíc jiná síťová karta = jiná MAC ad.)
Druhá možnost je připojit se (kabelem) na předřazený prvek.
Pokud se skutečně jedná o wifi, tak by mělo jít i připojit se kabelem k zmíněnému routeru (na kabel se toto nastavení nevztahuje, a navíc jiná síťová karta = jiná MAC ad.)
mac adress ve vlastnostech síťovky jsem nenašel :(
btw Máme router kterej má výstup pro kabely i wifi.. Brácha se připojuje přes wifi.. Já přes kabely.. Funguje to i na ty kabely??
(zkoušel jsem ten můj zapojit do jiné zdířky ale žádná změna..
)
btw Máme router kterej má výstup pro kabely i wifi.. Brácha se připojuje přes wifi.. Já přes kabely.. Funguje to i na ty kabely??
(zkoušel jsem ten můj zapojit do jiné zdířky ale žádná změna..

- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Určitě ti blokuje MAC a pokud si ji nezměníš, tak se nedostaneš ani do routeru abys to pravidlo zrušil.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Ve vlastnostech grafiky - upřesnit je položka síťová adresa.. to je ono??
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ve vlastnostech grafiky? Ty máš síťovku na grafice? 

- domitea
- Tvůrce článků
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Třeba ta MAC adresa u síťovky se jmenuje u mě Síťová adresa, nebo použít na to program
Re: Obejití firewallu routeru Vyřešeno
*tak síťovky no.. 
dík všem za rady..

dík všem za rady..

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 1720