Dobrý den,
mám menší problém doma s mojí Wi-fi, kvůli malování jsem byl nucen wi-fi vypnout a nyní když jsem jí znovu zapl a chtěl jsem se připojit k internetu, nešlo to. Wi-fi normálně signál vysílá, ale problém je v tom, že se nelze připojit k internetu i když běží a vysílá signál.
Nemáte někdo s tímto problémem nějaké zkušenosti ? Předem děkuji za všechny rady a příspěvky.
Wi-fi nelze se připojit
- Sharingannn
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Wi-fi nelze se připojit
Můžu se zeptat, kdo Ti poskytuje internet? Máš od poskytovatele dané parametry připojení (IP atd.) nebo máš IP dynamickou? Můžeš mít kabel od netu v routeru ve špatné zásuvce (má být ve WAN), nebo může pomoci restart Access Pointu (pokud ho máš).
Podle mě to bude dynamickou IP (tedy pokud používáš). Stalo se mi to taky, ale spravoval mi to kamarád, takže ti s tím neporadím :(
DESKTOP: CPU AMD Ryzen 5 3600 | GPU EVGA RTX 2060 SUPER SC | MB ASUS Prime X370-PRO | PSU Be quiet! Pure Power 11 - 500W | RAM Crucial Ballistix Sport LT Grey 2x8 GB | SSD Kingston A2000 1TB | Cooler Arctic Freezer 34 | BOX SilentiumPC Signum SG1X TG
LAPTOP: Lenovo ThinkPad X390 i7 | 16 GB RAM | 512 GB SSD
PHONE: Xiaomi Mi 9
LAPTOP: Lenovo ThinkPad X390 i7 | 16 GB RAM | 512 GB SSD
PHONE: Xiaomi Mi 9
- Sharingannn
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
boxler píše:Můžu se zeptat, kdo Ti poskytuje internet? Máš od poskytovatele dané parametry připojení (IP atd.) nebo máš IP dynamickou? Můžeš mít kabel od netu v routeru ve špatné zásuvce (má být ve WAN), nebo může pomoci restart Access Pointu (pokud ho máš).
Ahoj, můj poskytovatel je Sauron, nevím, jestli ti to něco říká podle mě je to jen západočeský poskytovatel. Parametry bohužel nemám a kabel je také v pořádku, ještě se mrknu na ten Access Point to mě nenapadlo, ovšem až ráno a dám vědět, jestli to vyšlo :).
boxler píše:Podle mě to bude dynamickou IP (tedy pokud používáš). Stalo se mi to taky, ale spravoval mi to kamarád, takže ti s tím neporadím :(
Ahoj, dynamickou IP nemám, mám statickou IP tedy neměnnou :).
Pokuď měl ještě někdo podobný problém prosím napište. Čim více příspěvků tím větší šance na vyřešení :). Jsem sice student IT, ale abych pravdu řekl tohle je poprvé co jsem se s tímto problémem setkat, ráno se na to znovu podívám a v případě nalezení problému, Vám napíši jak jsem ho vyřešil:).
Předem děkuji a příjemný zbytek večera všem.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Některé routery (fakt ty nejméně povedené kousky) nedokážou udržet stav nastavení bez elektriky. Asi tvůj případ. Musíš se přihlásit na router a znovu nastavit WAN
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- Sharingannn
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Ani jeden z předchozích kroků nezabral. Zkusím tedy co poradil Žbeky
- Sharingannn
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Problém vyřešen, malíři, které jsem zaplatil mi "omylem" naštíply kabel, takže stačilo vyměnit a vše funguje jak má.
Děkuji všem za jejich příspěvky, pěkný zbytek dne. Pokuď to bude možné, tak někdo toto téma uzavřete děkuji.
Děkuji všem za jejich příspěvky, pěkný zbytek dne. Pokuď to bude možné, tak někdo toto téma uzavřete děkuji.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 2484
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
06 říj 2024 08:55