Pc nechce nacist HDD

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

lucka953
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Pc nechce nacist HDD

Příspěvekod lucka953 » 02 srp 2014 14:57

Zdravim mam takovy problem prevazela jsem pc od rodicu ke me na byt u nich p,oracoval v pohode ale po prevozu a zapojeni vubec nechce nacist windows na hdd. Bios ho najde ale jak ma dojit k nabihani windousu nefunguje hdd je i odskousen na jinem pc a tam funguje nejak nevim cim to muze byt predem dekuji za vase rady

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Pc nechce nacist HDD

Příspěvekod Pic » 02 srp 2014 15:04

Pokud byl na HDD instalován Windows v jiném PC s jinou základní deskou a dalšími komponentami, tak v PC s jinou odlišnou základní deskou Windows nenaběhnou.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

lucka953
nováček
Stav:

Příspěvekod lucka953 » 02 srp 2014 15:16

Prave ze windows byl instalovan v tom samem Pc a to neslo tak jsem jej chtela preinstalovat jenze kdyz se vlastne instaluje prvni pracujete v programu s modrou obrazovkou vse se navoli atd potom je restart a melo by nabehnout dokonceni instalace jenze to nenabehne nevim kde je chyba

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 02 srp 2014 17:03

Abychom si to ujasnili. U rodičů jsi nainstalovala na PC Windows (jaký?) a počítač normálně fungoval. Čili jsi jej regulérně vypnula a odvezla domů. Nyní PC nenaběhne. Tak jsi jej chtěla přeinstalovat a to nejde. Je to tak? Zobrazuje se nějaká chybová zpráva? Před instalací jsi zformátovala disk?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

wk_
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod wk_ » 02 srp 2014 17:27

Nějaká chybová hláška? Byl NB při převozu korektně vypnut?

lucka953
nováček
Stav:

Příspěvekod lucka953 » 02 srp 2014 21:05

Tak ze windows je XP zformatovan disk byl pred instalaci to akorat pise ze cd nejde nabootovat ale pritom je to original a potom se instalace rozjede ale jak rikam nejde dokoncit.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 02 srp 2014 22:17

Je docela možné, že se při dopravě v PC něco uvolnilo. Zkontroluj všechny kabely, zda vše dobře sedí. Pokud to je notebook doufám že byl při dopravě vypnut. Právě otřesy nedělají disku vůbec dobře.

lucka953
nováček
Stav:

Příspěvekod lucka953 » 03 srp 2014 07:02

Je to klasicke Pc vsechny kabely jsou ok jeste me tak napadlo jestli neodesla zakladni deska

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 03 srp 2014 10:50

To spíše vypadá na disk. Jaký máš disk ATA/IDE, nebo SATA? Zkontroluj kabely, zda dobře sedí v základní desce i v disku. Případně zkus jiný datový kabel. Též ověř zda sedí dobře v disku napájecí kabel. Jak máš v BIOSu nastaveno bootování? Zkus nastavit first boot CD/DVD mechaniku a druhý disk (pokud máš v PC 2 disky, tak pozor, aby to byl ten, kam chceš instalovat WindowsXP). Máš-li možnost, vyjmi disk a nech si jej zkontrolovat u kamaráda, třeba programem CrystallDiskInfo.

lucka953
nováček
Stav:

Příspěvekod lucka953 » 03 srp 2014 11:20

Ale kdyz jsem skousela disk v jinem PC tak normalne fungoval....kabely uz jsem take skousela menit nepomohlo bootovani jsem taky mela nastaveno dala bych tu aj foto kde to vzdycky zustane ale nemam ted tu moznost jen vim ze se je tam cerna obrazovka ted jako by popis pc kolik je tam ram nazev disku mechanika pod tim je no boot no device atd a po chvili se tam ukaze please insert disk

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 03 srp 2014 12:13

Sice to hezky popisuješ, ale neodpovídáš na dotazy. Nikdo zde nevidí na tvůj PC, takže usuzovat můžeme, jen z toho co nám sdělíš. Věštci a telepaté se zde bohužel nevyskytují.

lucka953
nováček
Stav:

Příspěvekod lucka953 » 03 srp 2014 12:40

Na co neodpovidam rikam ze bootovani jak popisujes jsem delala kably jsem taky skousela jine napajeci kabel taky sedi a promin akorat jsem ti nezdelila je to SATA....promin ze je sem to chtela trochu popsat a priblizit co mi to dela

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Sluchátka FiiO JT1 - Windows nechce načíst mikrofón Příloha(y)
    od HelFix » 11 pro 2024 17:55 » v Problémy s hardwarem
    5
    2690
    od HelFix Zobrazit poslední příspěvek
    12 pro 2024 13:50
  • USB flash disk nelze načíst Příloha(y)
    od PARKR » 27 led 2025 15:30 » v Problémy s hardwarem
    35
    4853
    od PARKR Zobrazit poslední příspěvek
    28 led 2025 17:02
  • Po výpadku napájení notebook nechce nabootovat do Win Příloha(y)
    od Grander » 09 led 2025 16:55 » v Problémy s hardwarem
    7
    3248
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    14 led 2025 22:40

Zpět na “Vše ostatní (hw)”