Jak RAM do duálu?

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Brake
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Jak RAM do duálu?

Příspěvekod Brake » 19 led 2015 17:04

Snad nevadí, když se do toho tématu vetřu, nechci zbytečně zakládat další, mám jen jeden dotaz, který se také týká RAMek.
Mám 2x2GB a dokoupil jsem další 2x2GB. CHtěl bych je mít v Dual Channel, kouknul jsem tedy do návodu a nevím, jestli jsem teda úplně blbý, ale příjde mi, že si ve dvou odstavcích protiřečí s tím správným umístěním.

V příloze je vytínutá stránka z manuálu. Nahoře se píše, že 1.channel je slot 1 a 3 a 2.chanel je slot 2 a 4. Tedy stejné ramky by měly být ob.
Dole v poznámce ovšem píšou, že stejné ramky by měly být v slotech se stejnou barvou. Mám ale sloty stejné barvy vedle sebe - žluté sloty na pozici 1 a 2 a oranžové sloty na 3 a 4. V návodu je o stránku dále fotka základní desky a tam jsou barevné sloty taky vedle sebe.
Mám se tedy řídit doporučním 1 a dát stejné ramky do 1,3 a 2,4 nebo je dát do slotů stejné barvy tedy 1,2 a 3,4?
Snad to je pochopitelné a díky za pomoc :)

P.S. Vím, že to výkon v podstatě stejně nezvedne, ale už jen pro dobýr pocit, bych to chtěl mít správně zapojeno :)
Přílohy
Ram.jpg

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Jak RAM do duálu?

Příspěvekod Pic » 19 led 2015 17:13

Přečti si pravidla tohoto fóra a také se jimi řiď. Porušil jsi pravidla tohoto fóra. Příště nevkládej dotaz do cizího tématu a založ si vlastní. Dotaz vložen samostatně pod upraveným názvem.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Brake
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Brake » 19 led 2015 17:22

Aha, tak to se velice omlouvám, chtěl jsem právě udělat radost adminům a nezakládat zbytečné podobné téma navíc :) Na ostatních forech za to vždycky všechny šikanují, když založí dva lidi dvě podobné téma. To je vždycky tak, když si chci někde šplhnout :oops:
Už mi sice bylo zodpovězeno, že chyba v manuálu není, ale stále tedy správné řešení nevidím.

Má to tedy být zapojeno 1,3 a 2,4 nebo 1,2 a 3,4?

Díky a ještě jednou se omlouvám...

EDIT:
Ať to čtu jak to čtu, tak to nevidím.
Nahoře je přece, že do Dual Channelu mají být zapojeny v 1,3 a 2,4.
A níže je pak věta: It is recommended that memory of the same brand, speed etc. be used and installed in the same color DDR2 sockets for optimum performance.
Tedy, že stejné RAM by měly být ve stejné barvě. A to znamená že by dvě stené byly ve slotech 1,2 a druhé dvě stejné ve slotech 3,4....
No opravdu nechápu, kde jsem tedy udělal chybu :))

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 19 led 2015 17:43

A co je na tom nepochopitelného???
Pokud mám dvě stejné ram a chci dual channel, pak je musím zapojit do rozdílných kanálů - tedy 0 a 1. Tedy sloty DDR1 a DDR2. A ty mají stejnou barvu ne?

Brake
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Brake » 19 led 2015 17:54

Aha, předpokládal jsem, že Dvě stejné RAM mají být v jednom kanálu.
Takže aby fungoval Dual Channel, ak musí být jedna RAM v jednom kanálu a druhá RAM v kanálu druhém?
No příjde mi to docela nelogické, předpokládal bych, že aby se zvýšil výkon, tak by spolu měly sedět ve stejném kanálu :)
Ale aspoň ty barvy dávají teď smysl.
Každopádně díky a aspoň už budu vědět, že to to je naopak :)

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 19 led 2015 17:57

Naopak, je to zcela logické. Představ si, že do paměti zapisuješ (a čteš) data jen po jednom drátu. Tak to bude pomalejší, než když je budeš zapisovat po dvou drátech ne?

Zpět na “Vše ostatní (hw)”