potřeboval bych vybrat pro babičku přítelkyně nějakou televizi. Požadavky jsou uhlopříčka kolem 108cm (pokud možno, ne výrazně menší), Full HD, DVBT2, přehrávání videí a fotek z flashky. Internet doma nemají, takže funkce jako HbbTV a podobné nejsou asi podmínkou, ale s ohledem na budoucnost by bylo asi dobré je mít. Třeba se na stará kolena zblázní a pořídí si internet

Mám nějaké tipy, ale bohužel nemůžu televizi nikde objednat dopředu, protože babička je z Jihlavy kam jedeme až v sobotu a chce jí prostě vidět, než jí koupí. Takže budu spíš rád za rady jakým značkám se vyhnout a jaké naopak brát nebo jestli jsou nějaké typy panelů, které vybrat atd. Samozřejmě konkrétním typům se taky nebráním.
Mají pořád televize ve standartu SCART? Co si tak matně pamatuju, tak tam mají videopřehrávač a patrně i DVD, tak aby potom nebyl problém se zapojením.
Signál chytají normálně pozemní z antény na střeše baráku.
Já osobně bych se díval po značkách Sony, Panasonic, Samsung, Philips nebo LG. Mám zkušenosti akorát se Sony, kterou mám doma a jsem s ní naprosto spokojený, ale jediný co mě štve, že jí po zapnutí trvá, než se dá spustit menu atd. a všeobecně pohyb po menu je pomalé.
Pokud bude tak to tisíce dvou nad budget, tak asi nevadí...zmiňovala se o nějaké "ultra HD" za 14 tisíc, ale předpokládám, že UHD je jim k ničemu, když budou z pozemního vysílaní chytat max 1080p obraz.