Budou tyto CD/DVD mechaniky fungovat?

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Budou tyto CD/DVD mechaniky fungovat?

Příspěvekod vlazy » včera, 14:40

kecalek:
Asi myslíš kabel s konektorem USB-B a to není nic zvláštního co by se nedalo běžně sehnat a koupit v případě potřeby. Myslím, že hledáš problém tam kde žáden není.

Tint:
Pokud jde o reklamaci tak např. na AliExpress s tím není příliš velký problém. Dá se tam v případě potřeby podat spor který je v případě, že se problém dobře popiše, nafoti a případně nahraje i video většinou vyřešen ve prospěch kupujícího a peníze jsou částečně nebo úplně vrácené bez nutnosti reklamované zboží vracet zpět. Mám s tím už nějaké zkušenosti kdy jsem takto jednoduše tam vyreklamoval už několik věcí a to do 1 - 2 týdnů a peníze mi byly vrácené. U nás v Česku reklamace trvá většinou minimálně měsíc a to ještě ne vždy prodejce reklamaci uzná. Také si myslím, že hledáš problém tam kde žáden není.

petr22:
Děkují za vysvětlení ohledně těch regionů. Pokud jde o použití CD/DVD mechaniky i s TV tak na tom mi až tolik nezáleží. Pouze mne to zajímalo jestli by to s TV fungovalo, protože i pro to bych měl využití.

šulda:
Ano z Číny se dá koupit věcí nekvalitní, ale určitě ne všechno je šrot na pár použití. V Číně jsem už levnějí než u nás nějakou elektroniku nakoupil a většinou je to dostatečně funkční a kvalitní. Je dobré si před koupi z Číny přečíst recenze co o čem jiní kupující píšou a jak to hodnotí a zvážit jestli to nevypadá nějak pochybně a pokud se přes to koupi zmetek tak to reklamovat. Někteří ale bohužel vše koupené z Číny jednoznačně a bez přemýšlení nad tím to hodnotí tak, že je to z Číny a tak je to určitě nějaký nekvalitní zmetek a jinak to za žádných okolnosti ani nemůže být. Přitom si takoví neuvědomují, že i u nás v Česku se dá koupit nekvalitní zmetky a to za několikanásobnou cenu, ale mají pocit, že kupují super kvalitu. I v Česku je dost prodejců kteří dovážejí levné nekvalitní zboží z Číny a zde je prodávají draze tak aby na tom co nejvíce vydělali. Jsou i firmy které dovážejí zboží z Číny a lepí na to štítky s adresou výrobce jejích české firmy tak aby to lépe vypadalo, že to není Čína.

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » včera, 18:15

Jenze ten spor na AliExpressu muzes otevrit pouze do 15 dnu od prevzeti zbozi.

Zkus neco resit primo s prodejcem po teto dobe, protoze AliExpress uz to zajimat nebude. Pokud vubec odpovi,
bude chtit zbozi poslat do Ciny.

U nas mas zaruku 2 roky. I ten cinsky sunt mas po 2 letech jak vyreklamovat.

vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod vlazy » dnes, 00:42

petr22:
Mluví se, že kdo chce psa bít tak si vždy na to bič najde a to je tvůj případ. Nemáš rád AliExpress a asi i čínské obchody a tak hledáš kdejaké důvody jak to co nejvíce zkritizovat a pomluvit. U toho AliExpress je velka šance, že když se poda do těch 15 dnů spor tak v naprosté většině bude vyřízený do 2 týdnů (často i dříve) a to ve prospěch kupujícího. Když se něco reklamuje u českého obchodníka tak to bohužel často trvá i měsíc a pak má obchodník plno výmluv proč reklamaci nemůže uznat a třeba se pořádně dohadovat aby reklamace byla uznána a ne vždy se to povede. Co z toho, že u nás je možné reklamovat v rámci záruky do 2 let když šance na uznání záruky a vyreklamování je podle toho jak k tomu přístupují mnozí obchodníci malá.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » dnes, 08:07

Pokud se zavada projevi do 6 mesicu, bere se ze zakona ze byla na zbozi ve chvili koupe a prodejce potrebuje na zamitnuti reklamace posudek soudniho znalce.
Jeste se mi nestalo, ze by jakykoliv prodejce zamitl zaruku v ramci standardni 2 lete zarucni doby, samozrejmne nelze reklamovat mechanicke poskozeni nebo chybu uzivatele. U prodejcu jako je Alza obvykle problem neni a reklamace je vyrizena do 1-2 dnu. Kdyz jsem reklamoval TV, dali mi primo na miste jiny kus.

U AliExpressu reklamujes do 15 dnu jen to, co nefunguje kdyz ti to prijde, dal uz je to prakticky nereklamovatelne, poslani co Ciny stoji stovky Kc na postovnem.

Na AliExpressu kupuju zasadne veci, u kterych mam jistotu, ze je nebudu chtit nikdy reklamovat.

Priste rovnou napis, ze neveris, ze u nas je mozne v ramci 2 lete zarucni doby reklamovat zbozi.

šulda
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod šulda » dnes, 10:15

Na ali sem reklamoval nabíjecí box na špuntový bt sluchátka. Komunikace probíhala dobře do doby, než mi bylo sděleno že mi pošlou nový, ale musím zaplatit poštovné. Co sem reklamoval já, nebo někdo v blízkém příbuzenstvu u nás, tak vždy OK. Netvrdím ale že to někdo nemohl mít obráceně. Stejně jako někdo hledá bič na psa a jiný to co se má, tedy hůl. Řekl bych že by to tu měl autor nebo mod zamknout. Jinak přeji příjemnou zábavu.
Člověk se pořád učí.

vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod vlazy » dnes, 11:15

petr22 píše:prodejce potrebuje na zamitnuti reklamace posudek soudniho znalce.
Opravdu, já mám zkušenosti, že mi byly zamítnuté reklamace i bez posudku soudního znalce. Spíše reklamující potřebuje ten posudek soudního znalce a pak asi i soud pokud chce docílit uznání reklamace a do toho se asi mnoho lidém nechce jít. Prodejci spoléhají na to, že to v naprosté většině případů až tak daleko nedojde.
petr22 píše:Jeste se mi nestalo, ze by jakykoliv prodejce zamitl zaruku v ramci standardni 2 lete zarucni doby,
Pokud je to pravda tak to ti gratuluji, že dokážeš prodejce dostatečně přesvědčít aby záruku uznal a nebo máš štěstí na solídní prodejce.
petr22 píše:samozrejmne nelze reklamovat mechanicke poskozeni nebo chybu uzivatele.
No a právě na to spoléhají prodejci, že mj. i takto zdůvbodní reklamaci a pak je na reklamujícím aby prokázal, že tomu tak není.
petr22 píše:Priste rovnou napis, ze neveris, ze u nas je mozne v ramci 2 lete zarucni doby reklamovat zbozi.
Proč mi podsouváš tento nesmysl který jsem nikde nepsal? Reklamovat samozřejmě možné je, ale je otázkou s jakým výsledkem.
Jinak tou diskuzi ohledně reklamaci se ji snažíš vést mimo dané téma do tzv. OT.

šulda píše:Řekl bych že by to tu měl autor nebo mod zamknout.
Proč? Protože se ti tato diskuze nelíbí a tak chceš docílit aby se neprodiskutovala až do konce? Jsem proti zamýkání jakýchkoliv diskuzi pokud k tomu není nějaký závažný důvod. V diskuzích se obvykle diskutuje tak dlouho dokud je o čem diskutovat a až se diskutované téma vyčerpe a dostatečně prodiskutuje tak se diskuze samá ukončí tím, že do ní diskutující přestanou přispívat. Zamykání diskuzí je proto podle mne nesmysl.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » dnes, 11:23

Toto jsi ale napsal ty sam, ze nema smysl kupovat u ceskych prodejcu, protoze zaruka stejne nejspise nepujde uplatnit.

"Když se něco reklamuje u českého obchodníka tak to bohužel často trvá i měsíc a pak má obchodník plno výmluv proč reklamaci nemůže uznat a třeba se pořádně dohadovat aby reklamace byla uznána a ne vždy se to povede. Co z toho, že u nás je možné reklamovat v rámci záruky do 2 let když šance na uznání záruky a vyreklamování je podle toho jak k tomu přístupují mnozí obchodníci malá."

Mimochodem - kdyz externi mechaniku, tak Blu-Ray. Ta precte i DVD a CD. DVD mechanika neprecte Blu-Ray disky.

Nutno overit v hodnoceni, ze ta mechanika skutecne je to za co ji prodejce vydava - napr. Cinan tvrdi ze je to je BD, ale je to jen DVD mechanika.

vlazy
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod vlazy » dnes, 12:14

petr22 píše:Toto jsi ale napsal ty sam, ze nema smysl kupovat u ceskych prodejcu, protoze zaruka stejne nejspise nepujde uplatnit.
Proč se mi pořád snažíš neslušně podsouvat něco co jsem zde opravdu nikde nepsal? Popsal jsem pouze jaká je v mnoha případech realita při reklamaci, ale né, že nemá smysl kupovat u českých prodejců a že záruku nepůjde nejspíše uplatnit.
petr22 píše:Mimochodem - kdyz externi mechaniku, tak Blu-Ray. Ta precte i DVD a CD. DVD mechanika neprecte Blu-Ray disky.
Ano Blu-Ray mechanika je možná lepší. Já ale žádné Blu-Ray disky nemám a ani je nemám v úmyslu pořizovat a tak na Blu-Ray mi až tolik nezáleží i když to jednoznačně neodmítám. Nevím, ale předpokládám, že CD, DVD a Blu-Ray v současnosti už trochu zanikají a přestávají se pomalu používat. Už jsou dávno za námi časy kdy se programy a jiné software šířilo převážně na CD nebo DVD. Nyní se mnohé z toho stahuje z internetu a ukládá do počítače nebo na flash disky případně i jiné záznamové média. CD, DVD a Blu-Ray mechaniky se už v současnosti asi ani příliš do nových počítačů nedávají. Tím netvrdím, že tyto mechaniky už záden význam nemají.
petr22 píše:Nutno overit v hodnoceni, ze ta mechanika skutecne je to za co ji prodejce vydava - napr. Cinan tvrdi ze je to je BD, ale je to jen DVD mechanika.
Takto na dálku pouze ze stránek čínského prodejce se to asi nedá jednoznačně poznat a ověřít. Ono ani hodnocení kupujících nejsou vždy 100% spolehlivé i když je dobré si je přečíst. Při nákupu např. na AliExpress je ale dobré, že to jde docela dobře reklamovat podáním sporu.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Upgrade PC - bude to fungovat?
    od pd321 » 12 pro 2024 13:09 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    2304
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    15 pro 2024 17:59
  • Na MS Outlook 2019 přestaly fungovat gmail účty Příloha(y)
    od tazatel » 12 kvě 2025 13:02 » v Komunikace na internetu
    17
    11270
    od rhsCZ Zobrazit poslední příspěvek
    14 kvě 2025 18:57

Zpět na “Vše ostatní (hw)”