OEM - prosim o rychlu odpoved - hori to Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

peacoq
Pohlaví: Nespecifikováno

OEM - prosim o rychlu odpoved - hori to

Příspěvekod peacoq » 15 črc 2008 20:02

Prosim o rychlou odpoved,

Ahoj,
:evil:
...reinstalacni CD W-Vista,...pri preinstalaci jsem ''vzdy'' mel problem nacist instlacni CD. Tentokrat se nenacita vubec, jakoby bylo poskozene, protoze na plose CD vidim 'jakousi skvrnu'. Jakoby to byl papir s mastnou skvrnou, asi tak to vypada, ktera se pri jiste naklonu zviditelni.

OEM verze, ...mam nejakou moznost?, jak CD ziskat, kdyz potrebu reinstalovat a PC byl s OEM zakoupen v Anglii.
Kdyz jsem se obratil ma Microssoft v nasledne pospane zalezitosti, tak zadane cislo OS nebylo platne. Dodnes mi to nikdo nevysvetlil, nebylo potreba. SP 1 jsem instaloval a 'problem' s verzi se objevil pri jakesi chybove hlasce ..o zkusebni verzi BETA OS Vista ''you are running Beta Version''. Jinak OS bezel.
Soucasne jsem dotazoval Dell a ani od nich jsem nedostak odpoved, coze to jako ma byt, ..neplatne cislo OS a info o tom, za na PC je instalovana BETA verze OS, kdyz na CD je ''Reinstalation DVD W-Vista Business 32 Bit'', a PC byl s OS zakoupen.

http://img388.imageshack.us/my.php?image=b2pi5.jpg
http://img388.imageshack.us/my.php?image=b1we6.jpg

Podpora M-soft/u i Dell/u je naprosto nepruchodna. Na M-soft se ani e-mailem nedostau, protoze pri autorizaci OS to napise, ze cislo OS neni platne a dal me to tedy nepusti napsat dotaz, a pri kontaktu Dell/u pres jejich servisni e-mail jsem take nedostal zadnou odpoved uz tyden.
Potrebuji tedy reinstalovat, CD se nenacita a smradi z obou zodpovednych firem jsou zakopani v zemi.

Dekuji
:roll:

A v pripade nejvetsiho extremu:
? muzu jine CD s W-Vista Basic co bylou soucasti jineho PC pouzit k instalaci do jineho PC, nez bylo zakoupene spolu s timto instalacnim CD ?, ..jen v extremnim propade, protze se jedna o horsi Vistu a ceskou, a ja jsem zvykly na anglickou. De-fakto tato varianta neprichazi v uvahu, - bud se CD chytne a nebo budu pozadovat nahradu za CD, se kterym byly od pocatku problemy a take jasne vysvetleni co to jako ma znamenat to info o BETA verzi a to , ze cislo produktu OEM je neplatne, jak jsem uvedl.
Ale ani jednoho odpovedneho nejsem schopne 'vykopat' z pod zeme, kam bych je radeji zakopal ja sam. Pote co jim to CD strcim, ..do ucha.

Muzu nekde najit odpovedne pracoviste, krom Dell - Praha, kam jit osobne ?, a zvednou jim mandle v ramci Worl Wide Support.
A take, jak pripadne hned resit spusteni Reinstal CD, kdyz se vubec nenacita. Nejsm v tomto znaly, treba neco existuje, ..spustiti Safe Moda a v nem to spustit, jeslti to vubec jde, apod.
:girl:

Dodavam, z eted se CD nacetlo, asi na po 20cate a s nekolika-nasobnym restartem, ..nicmene, prosim, i tak o odpoved, jak mam postupovat, protze neco neni v poradku a vinny je M-soft spolu s Dell.

Ted se dam do re-instalu, snad me v uvodu neprekvapi 'modra smrt' jako se to stalo naposledy, a instalace pokracovala, ale s jakousi chybou, protoze nasledne jsem to musel delat znova. System nebyl v pohode.

Reklama
Weslo
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: OEM - prosim o rychlu odpoved - hori to

Příspěvekod Weslo » 17 črc 2008 08:34

moc mi tvoje povídání nedává smysl.
Máš štítek a číslo?
máš funkční mechaniku?
máš funkční DVD?
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

melior
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod melior » 17 črc 2008 10:08

1] Nemas nahodou service pack 1 Release Candidate? RC1?
2] Reinstall DVD - neni od MS ale od Dell - o vymenu / nahradu DVD zadej DELL.
if (count(legs)==6) bug
else feature;

Dvě monarchie v nejednotné Evropě...
Dvě koloniální říše v neklidném světě 23. století...
Jaderné mocnosti s historií osmi vzájemných válek...
Federativna kraljevina Jugoslavija a Císařství České

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 17 črc 2008 14:31

Asi bych se spíš staral o tu "Modrou smrt". To vypadá na vadný HW.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

peacoq

Příspěvekod peacoq » 18 črc 2008 06:08

Vse je legalni, atd., koupene v Anglii primo od Dell distributora.
Vyrobni stitek taky mam, mechanika je funkci, DVD je funkcni. Kdo nese odpovednost za OEM vim, atd., veskere jina CD kompl nacte bez problemu, atd., coz neni treba rozebirat. Nejsem z tech co nema rozum, aby zkusil neco jineho, kdyz jedno ma jakysi problem. Vyrobni stitky a cisla jsou na PC / nebo kupni smlouve, tedy take platne.

OEM verze neni platna, kdyz jsem chtel kontaktovat M/soft.
Dell mlci, kdyz je kontaktu ji na zaklade kodu uvedneho na PC. (Emailem ani nic neocekavam, jak jinak, a postou jsem to poslal uz pred tydnem, kdyz jsem zadal vysvetleni o Beta Verzi a nahradu CD, a behem tydne se vysypal OS.)

Po sto-milionte se CD chytlo a OS nainstaloval. Co to delo ani nebudu rikat, ..instaloval sem to 3krat po sobe.
Pak to nechtelo pustit Update Error 80070002, coz se vyresilo, pres zadani v cmd (poprve funfovala napoveda). To se opakovala x-krat. Po vyreseni tohoto eroru prisel dalsi, nemoznost instalovat SP 1 KB936330 (nemam RC, a OS se SP 1 jiz fungoval). SP 1 se tentokrat objevi se primo v Updatech a intalovat nejde, nejde insalovat ani pres Save and Run, Error 0x80070002.
Dam-li dalsi zoufaly pokus Updatovach / instalovat SP 1, zase nic a opakovane hlasi Error 80070103 (KB947562), nevim proc to hlasi dalsi error, kdyz SP 1 se nevyinstaloval a tento Error pri instalaci KB ..562 se opakuje porad.
V obou popsanych chybach neni k dispozici napoveda a in-line help M/softu tradicne mlci.
Takze ted mam vyinstalovano, asi par hodin to jede bez problemu, a porad mi na tool-tray sviti ikona Update na kB957562, ktery nejde instalovat, a ani SP 1. Tak jako tak chci jine CD, protoze je evidentne vadne, a hlavne neni v poradku, ze zakoupena OEM verze 'neni platna'.

Jednoduche reseni asi neni,kdyz napoveda mlci a danne chyby nejsou vubec vyhledatelne, pres jejich Get Help and Support.
Takze z podezrele Beta Verze a problemoveho CD se stala nemoznost Updatovat, a nemoznost kontaktovat M/soft ani Dell, at jiz kvuli neplatne OEM a nebo systemu samotnemu.
Hledam moznost, kde naji M/soft a Dell osobne (mimo Prahu), a omlatit jim to o palici, protoze to nejde vyinstalovat. Technicke reseni neexistuje, kdyz se chyba stale opakuje a napovede ani popsanou chybu neobsahuje. S ohledem na samotny fakt, ze CD je evidentne vadne a OEM minimalne podezrela.

A jinak, dekuji za postrehy, ale toto je zase neco extra, a tak technicke reseni snad-ani neexistuje, a kdyby snad ..., tak i tak je musim nekde z te pod-zeme vykopat :evil:

melior
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod melior » 18 črc 2008 08:34

No, byt Tebou se bombarduju vazne ten Dell. a pokud jde o modrou smrt, tak to muze byt taky hardwarovy problem
Jestlize mas medium a stitek s OEM od Dell (bude na tom "nekde" napsany) tak se s Tebou M$ bavit nebude.
jinak k otazce: mohl bys pouzit jine OEM za nasledujiciho predpokladu:
1) bude ke stejnemu typu Notebooku (stejne ovladace, zarizeni, apod.)
2) Bude od DELL. jina media (ani microsoft, ani jina OEM) neprijmou klic od Dell.
3) pocitej s tim ze se muzes dostat opet do problemu, v pripade ze napr. budes potrebovat reinstalovat system
if (count(legs)==6) bug
else feature;

peacoq

Příspěvekod peacoq » 18 črc 2008 09:21

No, sem si to myslel. Koupim novej laptop, snad jeste letos.
OEM jsem myslal, ze mam stolni PC, kde je OEM taky, ale neni to Dell. (Jsem meml jakesi povedomi, ze ''cast'' se vaze primo na chip, ale to myslim neni zase az tak uplne pravda, a jinak jsem o tom vice nevedl. Takze dekuji i za vysvetleni, jak pouzivat OEM, ..vesmes nelze ;) ).
Dell, je tak strasne zakopanej pod zemi, ze ho nemuzu vyhrabat ani pres technicky dotaz, ani pres ten puvodni, aby mi vysvetlili, jaktoze mi v PC bezi Beta Verze a doporucuj se Upgrade (za penize, samozrejme). Postou jsem to poslal taky, a nic. Mam dojem, ze mam de-fakto ilegalni OS. Je-li to Beta, neni to bezneho provozu jako ''nestabilni'' produkt vubec pripustna, aby byla instalvana a prodava jako 'prava'. Ono totiz na instalacnim CD nic o Beta neni, ale ze je to plna OEM Vista. Tak mi to jaksi zavani podvodem.
Takze si myslim, ze jak podle klice poznali o co se jedna, a jaky system tam byl implantovan, ze se zaopali. Koupeno je to sice v Anglii, ale Dell-jako-Dell, jak se rika, a vyhraje ten, kdo se prvni zakope.

Jo, a instalovanej OS, se u zase sype, pomal, ale jiste. :crazy: Uz zepar veci trva podezrele dlouho, a porad mi tam vysi na liste Update a neaplikobatelny Update KB947562, s Chybou 8024200D, kde ani napoveda nezna takovou chybu, a jak jsem rekl ani SP 1 nelze vyinstalovat.

Takze, ...do Prahy s tim nepojedu, a do Anglie extra s reklamaci taky ne. :flyer:
HW, ..o tom nemam tuseni, ale laptop sel dobre, ..rekl bych. Modra smrt se ale jednou vyskytla behem samotne instalace OS, to je ale fakt.
Tak deken, ja jsem fakt necekal, ze se to vyresi ..jak nemoci vyinstalovat Update, ani SP.. atd., jen kdyby snad nekdo komplum venoval vetsi cas a vedel by, jak ucinejssi cestou najit Dell.
...o kompl jsem se vzdy staral a porad jsem mel nejake problemy, zcela nepochybne zpusobene tou Beta verzi. Ale ted je to mnohem horsi, kdyz uz ani nejde poradne vyinstalovat.

Ahoj

melior
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod melior » 18 črc 2008 10:05

leda jim zavolat: dotazy na oddělení Technické podpory 225 772 727 8.00 - 18.00, po - pá
tady je

Blusecreen pri instalaci odpovida spatnemu mediu / hw.
if (count(legs)==6) bug
else feature;

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Prosím o radu jak předělat PC
    od ruzi.jiri » 22 srp 2024 07:54 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    8
    2475
    od Zivan Zobrazit poslední příspěvek
    23 srp 2024 12:10
  • Prosím o kontrolu sestavy