4x Ventilátor s 3-pin Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

LucasParizek
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

4x Ventilátor s 3-pin

Příspěvekod LucasParizek » 21 srp 2009 00:16

Dobrý den. Kvůli vysokým teplotám a hlučnosti vetráků, jsem se rozhodl, ze udělám nejaky lepší větrání ve skríni. Nějak aby to zepředu foukalo dovnitr a zezadu ven. Kvůli debilně vyrobené skříni ale musim jak dopredu tak i dozadu dat 2x 80mm vetráky. Dohromady teda 4, ale kam je zapojit, když to má jenom 3-pinovej konektor? Molex totiž mají jenom větší 120mm větráky. Poradíte mi prosím?

Reklama
Albeda
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Re: 4x Ventilátor s 3-pin

Příspěvekod Albeda » 21 srp 2009 00:23

Nemáš někde volný kabel ze zdroje? Takovej ten kabel, který napájí HDD, DVD-ROM nebo disketovku, pokud ano můžeš všechny ventilátory spojit do dvou kabelů s tím že, jeden kabel bude mínus, ten zapojíš do černýho kabelu a kabel s plusem do zapojíš do žlutého kabelu. Do základní desky bych toto nedoporučoval zapojovat (myslím tím do jednoho konetkoru čtyři větráky)

Albeda
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Albeda » 21 srp 2009 02:44

Nebo se můžeš úplně vykašlat na ty tvoje jednowatový ventrilátory a hodit tam jako správnej chlap něco výkonějšího.
Tohle tam mám já, abys ses inspiroval :lol: :lol: :lol:
Obrázek

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 21 srp 2009 09:24

3pin konektory najdeš na desce tak se koukni určitě už v něm bude zapojený ventilátor od cpu
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

LucasParizek
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod LucasParizek » 21 srp 2009 10:43

3pinovej konektor mam prave ze volnej, vetrak od cpu mám ve 4-pinovym. A s tím inspirováním toho starýho velkýho větráku, kterej má zbytečně velký ložisko a malý lopatky, tak uz sem psal ze kvuli debilni skrini do ní nejde dat 12cm vetrak. To bych ju musel celou rozrezat. Takže spíš beru tu první variantu. :smile:

Albeda
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Albeda » 21 srp 2009 12:58

Je ještě jedna možnost, pokud by si nechtěl nic pájet nebo tak něco, tak si kup regulátor otáček. Pokud budeš mít štestí můžeš koupit dobrej regulátor i s podsvícením kolem dvou stovek.

bulterierjirka
Level 2
Level 2
Stav:

Re: 4x Ventilátor s 3-pin  Vyřešeno

Příspěvekod bulterierjirka » 21 srp 2009 13:20

Můžeš skusit třeba tohle: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... O0BM0D37W3
Po menší úpravě můžou všechny ventilátory fungovat na 12V nebo na 5V.
A nebo tohle: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... O0BM0D30QG
Kupodivu to vyjde levněji, ale zabírá to víc místa (potřebuješ 4 kousky).

Albeda
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Albeda » 21 srp 2009 15:17

Na tento způsob jsem opomněl, ale záleží na tobě, pokud nemáš možnost si to nějak koupit, tak lze vše udělat jen s pomocí pájky.

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 21 srp 2009 16:41

Kup tu redukci PrimeCooler ,ta je pro tebe ideálním řešením.Ty přední ventilátory co nasávají stačí zapojit na 5V a ty zadní vyfukovací normálně na těch 12V.Mám to tak uděláno na všech počítačích i u 120mm fanů.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

LucasParizek
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod LucasParizek » 22 srp 2009 14:24

Díky moc za rady, beru ten PrimeCooler. Normalně bych to napajel ale kdyz to de takhle, tak je to bezva. Vůbec mě nenapadlo si něco takovýho najít ani sem nevěděl že se něco takovýho dělá. Díky moc

Zpět na “Vše ostatní (hw)”