Poškozený napájecí konektor.

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

scotvik
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Poškozený napájecí konektor.

Příspěvekod scotvik » 25 bře 2010 10:04

Zdravim a prosim prosim o radu.Stala se mi neznama vec na desk topu. Zprvopocatku pri zapnuti pocitac zahlasil power saving a monitor ztmavnul.Po nekolikanasobnem pokusu o znovuzapnuti se povedlo a zacal jsem instalovat novy system.Pri butovani ale kompletne kleknul,zhasnul a od te doby nejde nahodit ani...proste nereaguje na nic jako bych nepripojil pocitac do site.Myslel jsem,ze odesel zdroj, a tak jsem naisaloval novy ale chova se stejne....nejde a nejde ba co vic pokud zacnu trochu hybat zasuvkou od zdroje do motherboardu tak trochu reaguje napriklad obcas naskoci zdroj, vetrak motherboardu,hard drive,kontrolka vypinace pc problikava ale jen jednou se povedlo to vse rozebehnout spolecne ale v tom okamziku nesvitila kontrolka na spinaci a monitor opet zahlasil power saving.Jakmile ale zasunu zastrcku na doraz,tak nejde nic.Tak ted uz nevim kudy kam.Vi nekdo,kde mi mohla byt chyba a prosim nestrasit odpalenym motherboardem,jak uz mi nekdo rek.Diky moc za pomoc a doufam v dobre zpravy :?

//opravdu si myslíš, že Motherboard je ten správný název, který popisuje co nejpřesněji podstatu problému, jak to vyžadují Pravidla?

//změna názvu

//mmm

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Re: Motherboard

Příspěvekod d1amond » 25 bře 2010 10:33

Zdravím.
To nebude strašení, ale fakt. Pokud se PC občas rozběhne, když se hýbe s napájením desky, tak to vypadá na nějaký studený spoj na desce. Každá rada bude drahá, kromě reklamace.
Doporučuji, pokud se to má reklamovat, tak moc nehýbat s tím napájením. Jakmile tam prošlehne plamen, nikdo reklamaci neuzná.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Re: Poškozený napájecí konektor.

Příspěvekod mmmartin » 25 bře 2010 10:56

Na rozdíl od předřečníka se domnívám, že problém nebude tak dramatický. Bude pravděpodobně špatný spoj v místě, kde je napájecí konektor zapájený do desky, ale může být také v samotném konektoru, a to v tom na kabelu nebo v tom na desce. Jestli je notebook v záruce reklamuj ho, jestli není v záruce, pokus se ho opravit. Pokud nejsi zdatný v bastlení, přenechej radši opravu někomu, kdo umí vzít pájku do ruky.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 25 bře 2010 13:02

Můžeš zkusit proletovat piny napájecího konektoru na desce, pozor!, pak ti nebude uznána záruka.

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 25 bře 2010 16:54

mmmartin píše:...a to v tom na kabelu nebo v tom na desce. Jestli je notebook...

Kde jsi získal dojem, že to je laptop?? :eh: Bavíme se o základní desce, tady bych rozhodně nedoporučoval amatérské zásahy s pájkou(micro)!
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 25 bře 2010 19:36

Máš pravdu, nejedná se o notebook, ale to na věci prakticky nic nemění. Ohledně tvé druhé věty jsme v naprosté shodě:
mmmartin píše:... Pokud nejsi zdatný v bastlení, přenechej radši opravu někomu, kdo umí vzít pájku do ruky.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 25 bře 2010 20:05

Domácí opravu několikavrstvého spoje nedoporučuji. Leda že by to byla dětská hračka za pár korun.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

ponik
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod ponik » 25 bře 2010 20:25

Tak pokud by to byl jenom studený spoj, mohlo by pomoct tkzv pečení (http://www.extrahardware.cz/jak-opravit ... i-v-troube) slyšel sem zatim jenom o pečení GK todle by mohl být ten samý problém.
POZOR na MB sou i plastový konektory ty by se tim roztavily bude potřeba teplo usměrnit tak aby se ohřál jenom volný spoj spoj

mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mike007 » 25 bře 2010 20:37

Pečení je opravdu kruté. Když už, tak se spíše přikláním k použití horkovzdušné pistole. Bude tam pravděpodobně studený či špatně zapájený spoj. Máš-li ale desku ještě v záruce, reklamuj ji.
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 25 bře 2010 21:58

Tak mě se pomocí horkovzdušné pistole právě tento týden podařilo opravit grafiku.Tady mám topic.
viewtopic.php?f=7&t=51360
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Poškozený film na HD i na záložním HD
    od bod » 12 zář 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw)
    4
    3205
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    14 zář 2024 17:00

Zpět na “Vše ostatní (hw)”