předem upozorňuju, že jsem počítačově trochu negramot, takže za případný nesmysly se omlouvám.
Můj problém není ani tak problém, jako spíše otázka. Jedná se o můj notebook Acer TravelMate 7730, konfigurace ani není tak podstatná, až na jednu věc - grafická karta Intel 4500MHD. Už když jsem počítač 2 roky nazpět koupil, tak jsem se dočetl, že tato grafika ač neni zrovna nejhorší, tak ani není nic moc. Což mě ani tak netrápilo, nový hry mě stejně nebaví a dle slov prodejce byla vhodná na CAD aplikace, se kterýma pracuji.
No jenže jak čas plynul, tak občas i rostla chuť vyzkoušet něco z toho, co na staršim stolnim pc moc neběhalo. To že jsem nerozběhal Mafia 2 - to jsem ještě bral, že už je asi na tento stroj trochu moc, jenže pak se ukázalo, že i u starších titulů budou problémy. Začalo to Oblivionem, u kterého jsem čekal, že bude aspoň trochu hratelný. Bohužel šok na sebe nenechal dlouho čekat - hra běžela téměř stejně mizerně jak na staré GF FX 5700 LE s podstatně horším zbytkem HW (detaily samozřejmě na minimu.. no hrůza na to koukat). Pak ještě pár dalších pokusů a na konci byl původní Splinter cell, u kterého bylo nutno srazit jisté detaily, jinak se hra nesmírně sekala (ta hra, která jela na starém pc na full).
Ač možná neprávem, trochu mě zklamalo, že 6 let sraré PC neustále tak nějak soupeří s 2 roky starýn ntb. A tak mě napadlo - byl by možný upgrade? Chápu, že grafické karty do ntb jsou v podstatě integrovány do základní desky, tzn výměna je poněkud nemožná, ale stejně - byla by možnost (za patřičný obnos samozřejmě) koupit do stávajícího ntb jinou základní desku s lepším grafickým čipem? Případně - kolik by taková koupě stála za předpokladu, že bych chtěl přinejmenšim grafiku lepší, než tu stávající?
Děkuji za ochotu
Upgrade notebooku
- Jizah
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Upgrade notebooku
Naposledy upravil(a) Jizah dne 02 zář 2010 21:30, celkem upraveno 1 x.
Re: Upgrade notebooku
O upgradu grafické karty do notebooku sem ještě neslyšel - osobní zkušenost, možná se mýlím. Spíš než výměna grafické karty mi připadá logičtější výměna desky, obsahující lepší kartu - toť jen mé tipy.
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )
- Jizah
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
pardon, pardon.. to jsem blbě napsal. Mělo to být jak ty říkáš - vyměnit celou základní desku/kartu
Počkej si na notebookaře. Já Ti neporadím - notebook nevlastním, tudíž se o ně ani nezajímám.
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nemyslím, že by to bylo proveditelné, protože desky pro notebooky nejsou v maloobchodním prodeji. Musel by jsi použít služeb nějakého specializovaného servisu a tam by Ti to asi vymluvili, že lacinější je koupit si lepší a novější notebook, než předělávat dosavadní. Nejsem odborník na notebooky, ale uvidíme, zda to někdo znalejší potvrdí.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Jizah
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
no já nevim, opravdu vyjde výhodnějc koupit novej stroj za x-desítek tisíc, narozdíl od nový desky?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tak zkus servis, co na to řeknou.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
- Jizah
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
no tak jsem se ptal ještě jinde a tam mi bylo řečeno doslovně toto
takže problém zřejmě "vyřešen"
Základní problém je že Notebook je pevně sestavená sestava která má ten plast vylisovaný přesně pro nějakou desku a její uspořádání ... proto je to prakticky nemožné. Sehnal bys maximálně desku o půl roku novější s malinko lepším čipem dokud se ta verze krytu notebooku ještě vyráběla, ale protože výrobci dělají stále nové a nové tvary tak asi nic nenajdeš co bys tam napasoval.
takže problém zřejmě "vyřešen"

- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Hele... normálně ten notes prodej, a u novýho trochu připlatíš... ono to cenově vyjde líp než ten upgrade :)
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Právě jsi pochopil zásadní nedostatky laptopu. Nelze jej upgradovat jinak než na pamětech a HDD 

Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- Jizah
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
no jo, tak teorie nevyšla, tož díky za váš čas. Mimochodem jakou cenu má tento 2-3 roky starej ntb. Dá se to nějak spočítat/určit?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 14
- 9583
-
od Kadel33
Zobrazit poslední příspěvek
14 črc 2024 21:41