Intel má chybu v čipsetech pro Sandy Bridge, zastavil prodej Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

verdell
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Intel má chybu v čipsetech pro Sandy Bridge, zastavil pr

Příspěvekod verdell » 08 úno 2011 23:12

ale jasný ;-) ... já jenom...řešení je..nový desky za dva-tři měsíce...a pochybuju, že do tý doby se bude něco dít při běžným provozu pc.. během týhle chvíle.. anebo během ní prostě zapnu na porty saty III a mám klid.. a vzhledem k tomu, jak všechno maká jak má, bo vlastně lp než jsem čekal, tak mi takový řeči vaděj no..to je celý tečka ;-)

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Intel má jasno – vyrobil nejdražší tranzistor na světě

Příspěvekod El Diablo » 12 úno 2011 09:38

Jak je to vadnými čipsety P67? Intel má jasno – vyrobil nejdražší tranzistor na světě
autor: Jan Černý , publikováno 3.2.2011

Před několika dny udeřila do srdcí fanoušků společnosti Intel jako blesk z čistého nebe zpráva, že všechny základní desky pro nový Sandy Bridge obsahují vadný SATA řadič.

Předem upozorňujeme, že se nejedná o závažnou chybu, která by výrazně omezovala použitelnost počítače. Také z tohoto důvodu ji neodhalily ani důkladné testy Intelu. Chyba patří do kategorie těch, které uživatelům spíše znesnadňují život. Samotný Intel tvrdí, že se závada projeví až po několika letech provozu u malého procenta uživatelů. Jisté je jen to, že závada je na úrovni návrhu čipsetu a nejde řešit softwarovou cestou, jako je aktualizace BIOSu.

http://pctuning.tyden.cz/component/cont ... r-na-svete
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 14 úno 2011 08:55

Prodej obnoven.

http://www.svethardware.cz/art_doc-8DF8 ... 3368A.html

Alfa už má také skladem

http://www.alfacomp.cz/php/index.php?ei ... 008M0984YC

Akorát píšou v článku o stepping B3 a Alfa má B2, ale předpokládám tiskovou chybu v článku.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

verdell
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod verdell » 19 úno 2011 20:13

stepping b2 je "vadná" série... b3 se sice už prodává, ale ne u nás.. v ČR prý až tak za měsíc...

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 20 úno 2011 11:03

Právě že se dohodli prodejci s Intelem, že budou prodávat i ty vadné kusy a zákazník o tom musí být informován. Několik prodejců se toho chytlo a jedou i vadné kusy.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Hurricane046
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Hurricane046 » 10 kvě 2011 13:32

já mám B2 a věděl sem že je to vadnej kus ještě než jsem ho koupil protože teď mám jen 1 disk... když koupím další tak pojedu ještě na těch 2 funkčních SATA 6Gbit a když přidám další Sata zařízení tak je píchnu do těch potenciálně vadnejch ALE jak se znám tak tu desku stejně jako ostatní komponenty dlouho mít nebudu takže ta vada se ani neprojeví :smile:
Cyclone i7-2600k 4,8 GHz | Corsair H70 | MSI P67A-GD55 | Sapphire 6970 AC Extreme Plus 950/5800 | EAH6950 DCII 950/5800 | Vengeance 4x4 GB | Corsair GS700 | 2 TB | Case El-Diablo Advance

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 16 čer 2011 08:07

Nic ti nebrání to reklamovat. Při přechodu na jinou ji budeš chtít plnohodnotně využít v druhé sestavě anebo prodat, ne? Šlo by čistě o výměnu takže by to mělo být hned.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 16 čer 2011 12:26

A pokud má originál OEM Win, tak o něj přijde :D

samotarrk
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod samotarrk » 16 čer 2011 13:14

Při reklamaci desky se to tuším dá domluvit. Není problém dotázat se na MS.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 16 čer 2011 13:30

Ano, dá, ale jenom v případě, že mluvíš s automatem. Pokud s člověkem, tak ti novou licenci nedá. Vlastní zkušenost. 2x člověk a nic a 1x robot pohoda. Jednalo se pokaždé o jinou licenci.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 16 čer 2011 14:28

Tak ses málo hádal. Když jsem to řešil naposled, poslal jsem jim fotku s licenčním štítkem, kopii nákupního dokladu a kopii reklamačního protokolu. Vše proběhlo bez problémů.
Otázka je, zda jsi reklamoval desku jako jednu položku nebo jsi reklamoval PC sestavu. S člověkem co si koupí OEM licenci k desce a sestavuje si sám počítač se moc nebaví.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

WalWerin
nováček
Stav:

Příspěvekod WalWerin » 01 zář 2012 00:12

Asi položím hloupý dotaz, ale moc tohle nechápu. Já osobně jsem před půl rokem koupil
http://www.alza.cz/gigabyte-pa65-ud3-b3-d230238.htm
http://www.alza.cz/intel-core-i5-2320-d250813.htm
a nemám sebemenší problém. Tahle vada se ale ovšem týká i mě protože "sandy bridge" se objevuje i v popisu mé desky a mám tam 4x 3Gb sata a 2x 6Gb sata. SSD a HDD mám v těch 6GB a mechaniku mám v 3Gb, ale problémy žádné nejsou.

Mám se bát že časem budou?
Mohu dokoupit a napojit další HDD na ten pmalejší sata slot?
Tento problém se mě netýká?

Prosím někoho trpělivého odepište mi :)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (hw)”