Ahoj forum.
vylepšil jsem si air flow. prosím okomentovat.
--- Doplnění předchozího příspěvku (30 Srp 2012 11:27) ---
Air flow - prosím o váš komentář
Air flow - prosím o váš komentář
Naposledy upravil(a) Ltb dne 30 srp 2012 11:41, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava nadpisu
Důvod: Úprava nadpisu
Svět ztrácí genie. Einstein umřel ,Mozart umřel a mě je taky nějak špatně!
CPU: Ryzen 5 3600 , MB: Asus Crosshair VI EXTREME, GPU: MSI ARMOR GTX 1070 Ti , Ram: Cruicial 32GB @3733MHz Zdroj: CX 550M
HDD: Segate 7200.14 2TB SSD: OCZ-ARC100 256GB, Kingston A1000 512GB
CPU: Ryzen 5 3600 , MB: Asus Crosshair VI EXTREME, GPU: MSI ARMOR GTX 1070 Ti , Ram: Cruicial 32GB @3733MHz Zdroj: CX 550M
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Air flow - prosím o váš komentář
Máš to špatně, vzduch se má nasávat zepředu jít přes CPU chladič CPU má foukat vzduch směrem k zadní stěně case a tam má být vyfukovací větrák, a ty papíry s tama prosimtě odlep. A zdroj to má taky odsávat né nasávat.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma

Přehled desktopových socketů a CPU
Jako já upřímně nechápu proč.
Ten case vypadá dost staře a ono ve starých casech udělat vůbec něco jako airflow je podle mě dost těžké. To že někdo někdy vymyslel že se má vzduch foukat ze předu do zadu je sice hezké, mám rád standadizaci. Vsadím se že to má i mnoho důvodů. Papíry v casu jsou hrozné, nikdy bych to tam nedal. Nicméně pokud mu to funguje. Navíc díra dole v casu, úžasná věcička, znásilnění počítače. Teploty to ale možná snížilo. Docela by mě to zajímalo. Klesly ti teploty oproti tomu jak to "má vypadat". O kolik? Nemyslím si že tohle může něčemu uškodit. Jediné co, grafiky obvykle opravdu mají větráček tak aby foukal vzduch za sebe. Není to tak i v tomhle případě? pokud ano, ten větráček v přední spodní části casu bys měl 100% otočit. Mimochodem, kdybys opravdu počítač zatšžoval extrémně, možná by se ten PC dal v zimních měsící používat i jako zdroj teplého vzuchu na uživatele.
Ten case vypadá dost staře a ono ve starých casech udělat vůbec něco jako airflow je podle mě dost těžké. To že někdo někdy vymyslel že se má vzduch foukat ze předu do zadu je sice hezké, mám rád standadizaci. Vsadím se že to má i mnoho důvodů. Papíry v casu jsou hrozné, nikdy bych to tam nedal. Nicméně pokud mu to funguje. Navíc díra dole v casu, úžasná věcička, znásilnění počítače. Teploty to ale možná snížilo. Docela by mě to zajímalo. Klesly ti teploty oproti tomu jak to "má vypadat". O kolik? Nemyslím si že tohle může něčemu uškodit. Jediné co, grafiky obvykle opravdu mají větráček tak aby foukal vzduch za sebe. Není to tak i v tomhle případě? pokud ano, ten větráček v přední spodní části casu bys měl 100% otočit. Mimochodem, kdybys opravdu počítač zatšžoval extrémně, možná by se ten PC dal v zimních měsící používat i jako zdroj teplého vzuchu na uživatele.
Takový vzduchový serpentýny u toho CPU chladiče 
Ta airflow má svůj směr z dost dobrýho důvodu. Za case se tvoří teplo, protože tak normálně fouká zdroj. Takže pokud nemá case vystavenou na stole uprostřed místnosti, tak mu ten zadní větrák tahá znova ohřátej vzduch dovnitř. A za druhý, se takhle prohání kolem disků ohřátej vzduch z procesoru a grafiky, což taky není pro ty disky dobrý.
A ten chladič je blbě přidělanej.
Papír v case je dobrej způsob jak založit požár, protože když se dostane grafika na 90°C, tak se nebude windows nejdřív ptát jestli může opravdu vzplanout oheň, tady je to plná automatizace.

Ta airflow má svůj směr z dost dobrýho důvodu. Za case se tvoří teplo, protože tak normálně fouká zdroj. Takže pokud nemá case vystavenou na stole uprostřed místnosti, tak mu ten zadní větrák tahá znova ohřátej vzduch dovnitř. A za druhý, se takhle prohání kolem disků ohřátej vzduch z procesoru a grafiky, což taky není pro ty disky dobrý.
A ten chladič je blbě přidělanej.
Papír v case je dobrej způsob jak založit požár, protože když se dostane grafika na 90°C, tak se nebude windows nejdřív ptát jestli může opravdu vzplanout oheň, tady je to plná automatizace.
Just Fucking Google It!
Když se nad tím doopravdy zamyslím máš pravdu. Napsal jsem blbost. Asi bys to doopravdy měl vyházet a otočit větráčky 
PS.: Jen tak pro zajímavost, když si vyřezával tu díru dole v casu tak si ho měl prázdný nebo opravdu uvnitř byl počítač?

PS.: Jen tak pro zajímavost, když si vyřezával tu díru dole v casu tak si ho měl prázdný nebo opravdu uvnitř byl počítač?

Tak diky. Blbej nejsem vse jsem vytahal. A pak to udelal. V pondělí bude nová grafika zamyslím se a předělán. Jak ste si všimli o vzhled mi zatím nejde.
Skříň bude ve finále vypadat jinak. Bude nabarvena a bude na ní navarena taková sitka
.teploty klesli a když zapnu pc a hraju tak je to primotop.
Skříň bude ve finále vypadat jinak. Bude nabarvena a bude na ní navarena taková sitka
.teploty klesli a když zapnu pc a hraju tak je to primotop.
Svět ztrácí genie. Einstein umřel ,Mozart umřel a mě je taky nějak špatně!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Prosím o radu jak předělat PC
od ruzi.jiri » 22 srp 2024 07:54 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 8
- 2442
-