TV + HDD v síti

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

WalWerin
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

TV + HDD v síti

Příspěvekod WalWerin » 31 srp 2012 23:30

hoj,
mám doma televizi Sony bravia kdl-40cx525. Přes router mám zpatlanou domácí síť na které jsou 2pc a jeden notebook přes wifi. Navíc tam mám píchnutou tu televizi. Přes nastavení sdílení mám na obou PC dovoleno že když běží můžu se pomocí domácí sítě v té televizi zobrazit filmy uložené v PC i notebooku. Takto se dívám na té TV na kterýkoli film ve kterémkoli PC. Tohle funguje. Mám ovšem 3 dotazy.

1)
a) Mohl bych koupit síťový hdd například http://www.alza.cz/western-digital-my-b ... 199417.htm připojit ho do domácí sítě a přímo z něj pouštět filmy na televizi? (Nepříjde mi to reálné protože jsem ve všech PC musel nejdříve nainstalovat televizi aby se v něm uměla "hrabat" a já si nedovedu představit jak se instaluje SW do HDD. Navíc jsem ten SW neinstaloval do PC ze souboru který mám, ale přímo přes widowsácký čudlík "nainstalovat ovladač" v nabídce po poklepání pravým tlačítkem myši na televizi v Total commanderu v místech v síti.)
b) Mohl by takový HDD být permanetně připojený do proudu a v nějakém režimu stand-by abych mohl na něj odkudkoli kdykoli? Rád bych ho šoupl do skříně a v životě ho už neviděl jinde než na monitoru/tv.

2)
a)Jak se jmenuje funkce která televizi dovoluje přehrávat filmy na cizím úložišti (PC popřípadě i ten HDD) přes LAN domácí síť?
b) umí to například televize
http://www.alza.cz/32-lg-32ls5600-d318681.htm
http://www.alza.cz/32-samsung-ue32eh5450-d324330.htm
(Tuto televizi mám zároveň v plánu používat jako primární monitor k PC)
c) Pokud to umí obě, která z nich je podle vašeho názoru lepší?

3) Když mám na routeru pouze 4 výstupy, když koupím switch, například http://www.alza.cz/tp-link-tl-sf1005d-d155320.htm a bude to fungovat jako rozbočovač na el. proud? :-D

Reklama
mimi973
Level 4
Level 4
Stav:

Re: TV + HDD

Příspěvekod mimi973 » 02 zář 2012 18:05

MNO ahoj :D V televíziach sa neviznám ale budem sa ti snažit pomôct. prehrá tvoja TV film aj ked do nej pripojíme USB disk (zober USB hod na nho film) ? Podla mna keby to išlo stačilo by kúpit dost velký EXT. HDD (napr.: 1TB) a nanho by si si mohol nahádzat filmy ale nepracovalo by to cez wifi mal by si to napojené priamo na TV. Chápeš ? :lol: A ku tej tvojej kúpe HDD musel by si ho mat zapojení v nejakom pc. A ešte ten link na HDD sa mi nezobrazil neviem prečo :huh: A ku tím otázkam 2 a 3 s tímy ti nepomlžem prepáč :huh: :huh: :huh: :huh:
PC:Sapphire Radeon R9 270X / I5 4670k / ASUS Z87-K / 8GB / 1000GB/ 620W / Zalman Z5 / Benq rl2455hm
MacBook Pro 14" 2021 M1
Iphone 14 Red
+Apple Watch Ultra / AirPods 1 / AirPods MAX

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 02 zář 2012 18:19

Ta funkce se jmenuje Linux a Samba

Televize co umi pres SMB pripojeni na sdileny disk z Windows bude umet to same z NASu

mimi973
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod mimi973 » 02 zář 2012 18:45

A ešte medzi tímy TV mna viacej oslovil ten SAMSUNG kvôli tomuto:
"S funkcí AllShare Play můžete streamovat filmy, fotografie a hudbu z jakýchkoli zařízení v blízkém okolí televizoru, včetně počítačů. Cloudová technologie a podpora ukládání dat na webu společně přinášejí ještě větší svobodu a mobilitu, protože vám umožňují získat přístup ke svému multimediálnímu obsahu a sdílet ho, bez ohledu na to, zda jste před televizorem doma, nebo sedíte u kamaráda na gauči.

S funkcí ConnectShare Movie můžete přehrávat filmy, fotografie nebo hudbu z flash disků nebo přenosných pevných disků."

A ešte má o jeden usb port navyše ale nemá VGA čo zase LG áno :huh: No ale ku tomuto mám otázku či budete počítač pipájat pomocou VGA alebo HDMI ?

A ešte SAMSUNG ušetrí voči LG o 2W menej :D :lol: :lol: :lol:
No ale keby si ideš kúpit ten samsung tak si kúp aj wifi adaptér :crazy: a čo som čítal tv nahráva v nejakom "svojom" formáte :crazy:
Za mna Samsung aj čo som pozeral recenzie http://led-televizory.heureka.sk/samsung-ue32eh5450/recenze/ Dúfam že som aspon trochu pomohol.
PC:Sapphire Radeon R9 270X / I5 4670k / ASUS Z87-K / 8GB / 1000GB/ 620W / Zalman Z5 / Benq rl2455hm
MacBook Pro 14" 2021 M1
Iphone 14 Red

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 02 zář 2012 18:55

Pripojovat full HD zobrazovaci zarizeni pres VGA neni nejvhodnejsi reseni.

Co se tyce nahravek: sifrovani nahravky tak aby sla prehrat pouze na konkretnim zarizeni (s konkretnim vyrobnim cislem) je bohuzel normalni

mimi973
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod mimi973 » 02 zář 2012 19:00

Pripojovat full HD zobrazovaci zarizeni pres VGA neni nejvhodnejsi reseni.

Co se tyce nahravek: sifrovani nahravky tak aby sla prehrat pouze na konkretnim zarizeni (s konkretnim vyrobnim cislem) je bohuzel normalni

Ako som už spomínal v TV sa až tak neviznám :huh:
MacBook Pro 14" 2021 M1
Iphone 14 Red

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 02 zář 2012 19:18

Kup si TV co umí DLNA a síťové úložiště či disk, který to umí. To je vše.

WalWerin
nováček
Stav:

Příspěvekod WalWerin » 03 zář 2012 01:49

přesně tak! O to DLNA mi šlo.

Všechno mi doma jede na DLNA ale vždy je jeden z těch dvou přístrojů počítač. Mě by právě zajímalo jestli to bude fungovat přes DLNA bez PC přímo HDD-TV. Co jsem já zjišťoval na netu tak je to otázka štěstí. To že zařízení podporuje DLNA neznamená že ho podporuje plnohodnotně a prý se stává že se třeba HDD s TV pomocí DLNA "vidí" ale běžící film pak nejde během přehrávání přetočit ba ani pozastavit.

Moc tomu právě nerozumím.

K ostatním radám: Linux jsem do dnes myslel že je operační systém - nikdy jsem ho neviděl. Jak by mi tady mohl pomoci? Samba jsem jen slyšel, ale spíš od vodáků http://www.zelezny.cz/cz/kanoe-samba.php :-D. A kdybych napojil TV na USB tak bych k tomu HDD neměl přístup z druhé TV, navíc HDD co mají LAN i USB vstup jsou cca 2x dražší než když mají jen jedno z toho (nechápu). A co se týče televizí, taky myslím že samsung bude lepší.

A tímhle ste mě docela dostali. Připojit televizi pomocí VGA? Jako já to tak jednou měl doma napojené - protože jsem se chtěl dívat na film a neměl jsem doma ani HDMI ani DVI kabel. Ale bral jsem to jen jako naprostou nouzovku a považoval jsem to za naprosté brutální znásilnění dnešní techniky :-D. Upřímně ani nechápu jak je možné že to vůbec funguje, ten kabel byl navržen pro rozlišení 640x480 a dodnes se uvádí maximální horizontální počet pixelů 720. To by na fullHD rozlišení vůbec nemělo jet. Ale já to nejšpíš chápu špatně - nikdy jsem se o to moc nezajímal. Každopádně používám HDMI. Už jen protože to umí i zvuk a to považuji za obrovskou výhodu i kvůli kabeláži.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 03 zář 2012 08:38

Linux mas dneska ve skoro kazdem setopboxu, prijimaci a dneska uz i televizi.

Prave jadro linuxu dela to, ze se televize se dokaze po siti pripojit na sdilene disky a servery

Kdy se podivas na firmware pro televizi, tak mnohdy zjistis ze to je distribuce linuxu

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (hw)”