A teď dotaz, nemůže to diskům nějak uškodit, když jsou jen tak volně položené??? Chlazené je mám dobře, odizolované taky. Asi jde spíš o ten Seagate, Raptor v boxu váží hafo a ani se nehne. Má někdo nějakou zkušenost nebo někdo technicky zdatný ví o nějakých úskalích tohoto home-made řešení?
Uložení HDD ve skříni (vyřešeno) Vyřešeno
- Elusive
- Level 5

- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
Uložení HDD ve skříni (vyřešeno) Vyřešeno
Zdravím, mám skříň ThermalTake Tsunami a v ní dva disky - Raptora a Seagate. Raptor je dost hlučnej - pořídil jsem Silentmaxx a Raptora do něj umístil. Překvapení přišlo ve chvíli, kdy jsem chtěl box Silentmaxx uchytit do 5,25" pozice - TT má bezšroubkové uchycení pomocí lyžin, které se nasadí na mechaniku z boku a to celé se do skříně zacvakne - nepasovalo to. Vyndal jsem tedy koš na HDD (byl dole, za ventilátorem 120x120) a na dno jsem položil Silentmaxx s Raptorem a vedle na pěnovou podložku Seagate. Toto řešení má obrovskou výhodu - není vůbec nic slyšet, musím dát ucho na skříň, abych zaslechl nějaké cvakání.
A teď dotaz, nemůže to diskům nějak uškodit, když jsou jen tak volně položené??? Chlazené je mám dobře, odizolované taky. Asi jde spíš o ten Seagate, Raptor v boxu váží hafo a ani se nehne. Má někdo nějakou zkušenost nebo někdo technicky zdatný ví o nějakých úskalích tohoto home-made řešení?
Naposledy upravil(a) Elusive dne 10 srp 2007 14:58, celkem upraveno 2 x.
- jkmaxfli
- Level 4

- Pohlaví:

- Stav:
Dobrých nápadů je málo,je to dobrý,ale:trošku drahé řešení a musíš si dát pozor při přenášení case,ikdyž je HDD položený na dně case,tak podle mně by se nemělo při přenosu nic stát,akorát si dá většího bacha.
Já mám Thermaltake Soprano a dělal jsem taky Czech made uchycení,akorát mě to nestálo ani korunu:pozice na HDDky jsem lehce roztáhnul od sebe,když vložím HDDky,aby se nedotýkaly stěn,no a použil jsem silikonovou trubičku asi 2 metry dlouhou a do těchto pozic jsem vpletl silikonovou hadičku a vytvořil jakousi pavučinu,do té jsem HDDky zasunul,jsou chlazený předním 120mm fanem,který nasává vzduch ze předu case,teploty v rozmezí 39-44 stupňů a ničeho se nedotýkají,visí pouze v té pavučině,HDDky neslyšitelný,asi tak jak popisuješ ty,musím dát ucho ke case a zaposlouchat se do toho jemnýho škrábání HDDků.Mimochodem toto uchycení je i poměrně dost pevný a HDDky nemají sebemenší tendenci se jakkoliv hýbat,jsou pěkně pevně usazený.No a to je můj způsob ztišení a chlazení.

Já mám Thermaltake Soprano a dělal jsem taky Czech made uchycení,akorát mě to nestálo ani korunu:pozice na HDDky jsem lehce roztáhnul od sebe,když vložím HDDky,aby se nedotýkaly stěn,no a použil jsem silikonovou trubičku asi 2 metry dlouhou a do těchto pozic jsem vpletl silikonovou hadičku a vytvořil jakousi pavučinu,do té jsem HDDky zasunul,jsou chlazený předním 120mm fanem,který nasává vzduch ze předu case,teploty v rozmezí 39-44 stupňů a ničeho se nedotýkají,visí pouze v té pavučině,HDDky neslyšitelný,asi tak jak popisuješ ty,musím dát ucho ke case a zaposlouchat se do toho jemnýho škrábání HDDků.Mimochodem toto uchycení je i poměrně dost pevný a HDDky nemají sebemenší tendenci se jakkoliv hýbat,jsou pěkně pevně usazený.No a to je můj způsob ztišení a chlazení.

► Zobrazit spoiler
- Elusive
- Level 5

- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
Ten Silentmaxx byl drahej, ale Raptor je opravdu hlučnej - a toto výborně pomohlo a dobře to chladí.
Co se týče umístění disků jak to máš ty, taky jsem přemýšlel o něčem takovým. Problém je, že ten koš na HDD je přesně na míru, roztáhnout nejde - pokud by se jakkoliv zdeformoval, už bych ho tam nedal zpět (takový jakýsi kolejničky a klips tam je).
Jasný, při přenášení pozor, zas nejsem takovej matlal, abych si hodil kejs na rameno a šel na horskou dráhu.
Spíš mi šlo o to, jestli by ty disky neměly, resp. ten Seagate, být nějak ukotvenej, jestli mu nemůže ublížit běžná práce, když si tam jen tak leží. 
Co se týče umístění disků jak to máš ty, taky jsem přemýšlel o něčem takovým. Problém je, že ten koš na HDD je přesně na míru, roztáhnout nejde - pokud by se jakkoliv zdeformoval, už bych ho tam nedal zpět (takový jakýsi kolejničky a klips tam je).
Jasný, při přenášení pozor, zas nejsem takovej matlal, abych si hodil kejs na rameno a šel na horskou dráhu.
-
guest
- Pohlaví:

- Elusive
- Level 5

- Pohlaví:

- Stav:
- Kontakt:
Blue Spirit píše:Na té podložce mu je jistě líp, než když je ukotvený a určitě se tím malinko sníží hlučnost. I když asi lidskému uchu neznatelně. Dokonce i kdyby do bedny uhodil blesk, tak je tam vyšší pravděpodobnost, že aspoň ten hard to přežije.![]()
![]()
Hlučnost se snížila asi o 200%, neuvěřitelný. Není slyšet nic.
Tak jo, díky za postřehy, jsem klidný.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 5119
-
od Galli
Zobrazit poslední příspěvek