Uložení HDD ve skříni (vyřešeno) Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Elusive
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Uložení HDD ve skříni (vyřešeno)  Vyřešeno

Příspěvekod Elusive » 09 srp 2007 21:22

Zdravím, mám skříň ThermalTake Tsunami a v ní dva disky - Raptora a Seagate. Raptor je dost hlučnej - pořídil jsem Silentmaxx a Raptora do něj umístil. Překvapení přišlo ve chvíli, kdy jsem chtěl box Silentmaxx uchytit do 5,25" pozice - TT má bezšroubkové uchycení pomocí lyžin, které se nasadí na mechaniku z boku a to celé se do skříně zacvakne - nepasovalo to. Vyndal jsem tedy koš na HDD (byl dole, za ventilátorem 120x120) a na dno jsem položil Silentmaxx s Raptorem a vedle na pěnovou podložku Seagate. Toto řešení má obrovskou výhodu - není vůbec nic slyšet, musím dát ucho na skříň, abych zaslechl nějaké cvakání.
A teď dotaz, nemůže to diskům nějak uškodit, když jsou jen tak volně položené??? Chlazené je mám dobře, odizolované taky. Asi jde spíš o ten Seagate, Raptor v boxu váží hafo a ani se nehne. Má někdo nějakou zkušenost nebo někdo technicky zdatný ví o nějakých úskalích tohoto home-made řešení? :roll:
Naposledy upravil(a) Elusive dne 10 srp 2007 14:58, celkem upraveno 2 x.

Reklama
jkmaxfli
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod jkmaxfli » 09 srp 2007 21:57

Dobrých nápadů je málo,je to dobrý,ale:trošku drahé řešení a musíš si dát pozor při přenášení case,ikdyž je HDD položený na dně case,tak podle mně by se nemělo při přenosu nic stát,akorát si dá většího bacha.

Já mám Thermaltake Soprano a dělal jsem taky Czech made uchycení,akorát mě to nestálo ani korunu:pozice na HDDky jsem lehce roztáhnul od sebe,když vložím HDDky,aby se nedotýkaly stěn,no a použil jsem silikonovou trubičku asi 2 metry dlouhou a do těchto pozic jsem vpletl silikonovou hadičku a vytvořil jakousi pavučinu,do té jsem HDDky zasunul,jsou chlazený předním 120mm fanem,který nasává vzduch ze předu case,teploty v rozmezí 39-44 stupňů a ničeho se nedotýkají,visí pouze v té pavučině,HDDky neslyšitelný,asi tak jak popisuješ ty,musím dát ucho ke case a zaposlouchat se do toho jemnýho škrábání HDDků.Mimochodem toto uchycení je i poměrně dost pevný a HDDky nemají sebemenší tendenci se jakkoliv hýbat,jsou pěkně pevně usazený.No a to je můj způsob ztišení a chlazení. :bigups: :bigups: :bigups:
► Zobrazit spoiler

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 09 srp 2007 22:17

Ten Silentmaxx byl drahej, ale Raptor je opravdu hlučnej - a toto výborně pomohlo a dobře to chladí. :smile:
Co se týče umístění disků jak to máš ty, taky jsem přemýšlel o něčem takovým. Problém je, že ten koš na HDD je přesně na míru, roztáhnout nejde - pokud by se jakkoliv zdeformoval, už bych ho tam nedal zpět (takový jakýsi kolejničky a klips tam je).
Jasný, při přenášení pozor, zas nejsem takovej matlal, abych si hodil kejs na rameno a šel na horskou dráhu. :smile: Spíš mi šlo o to, jestli by ty disky neměly, resp. ten Seagate, být nějak ukotvenej, jestli mu nemůže ublížit běžná práce, když si tam jen tak leží. :smile:

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 10 srp 2007 08:07

Na té podložce mu je jistě líp, než když je ukotvený a určitě se tím malinko sníží hlučnost. I když asi lidskému uchu neznatelně. Dokonce i kdyby do bedny uhodil blesk, tak je tam vyšší pravděpodobnost, že aspoň ten hard to přežije. :smile: :smile: :smile:

Sicco
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Sicco » 10 srp 2007 12:53

Pokud řešíš uchycení na dně skříně tak to jsem vyřešil několika oboustrannými samolepícími čverečky.I když skřín otočím jak chci,box i s diskem stále drží a muhu jej kdykoliv odlepit.

Elusive
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Elusive » 10 srp 2007 14:57

Blue Spirit píše:Na té podložce mu je jistě líp, než když je ukotvený a určitě se tím malinko sníží hlučnost. I když asi lidskému uchu neznatelně. Dokonce i kdyby do bedny uhodil blesk, tak je tam vyšší pravděpodobnost, že aspoň ten hard to přežije. :smile: :smile: :smile:

Hlučnost se snížila asi o 200%, neuvěřitelný. Není slyšet nic. :smile:
Tak jo, díky za postřehy, jsem klidný. :wink:

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Airflow v PC skříni. Příloha(y)
    od Galli » 16 led 2025 16:56 » v Vše ostatní (hw)
    7
    3100
    od Galli Zobrazit poslední příspěvek
    16 led 2025 20:15

Zpět na “Vše ostatní (hw)”