[4FUN] Zubní Pasta jako náhrada teplovodivé? Vyřešeno
Re: [4FUN] Zubní Pasta jako náhrada teplovodivé?
Tak silikonová vazelína nemusí být vůbec špatná. Její vlastnosti-zabraňuje korozi, chemická a tepelná odolnost a navíc nevyschne takže možná lepší než origoš pasta.
- Toustík
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Receno chladic by se mel oplachnout pod vlaznou vodou a a lihem by se melo setrit povrch od chladice pred nanesenim nove pasty (musi se odmastit povchr chladice od pasty aby sprvna pracovala 
Bylo psáno z mobilu (nemám tam českou klávesnici)

Bylo psáno z mobilu (nemám tam českou klávesnici)
Naposledy upravil(a) Toustík dne 03 říj 2014 12:57, celkem upraveno 1 x.
wattmetr píše:Hele, zkoušel jsem provoz CPU se silikonovou vazelínou a taky úplně bez jakéhokoli teplovodivého média, plochy pouze úplně vyčištěné, neleštěné, nelapované. Co myslíš, že jsem zjistil? Teploty naprosto stejné. Problém je v tom, že tady na to vůbec nikdo neslyší![]()
Toustíku, jsi trochu mimo

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- Toustík
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Vždycky je lepší povrch pořádně odmastit (resp. obě plochy, jak IHS tak dosedací plochu chladiče). Na odmaštění je nejlepší líh, popř. isopropyl alkohol... odlakovač by také šel v nouzi použít, ale lepší je si koupit obyčejný líh z lékarný za 20 kč. více pomůže strejda Google :)
Je mi líto, ale komu není rady, tomu není pomoci

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Já teda na čištění IHS a plochy chladiče používám technický líh,ale mám známého co používá Alpu 

Tak dlouho se chodí s Acerem do práce , až mu víko upadne..... :)
-
- Pohlaví:
wattmetr píše:Hele, zkoušel jsem provoz CPU se silikonovou vazelínou a taky úplně bez jakéhokoli teplovodivého média, plochy pouze úplně vyčištěné, neleštěné, nelapované. Co myslíš, že jsem zjistil? Teploty naprosto stejné. Problém je v tom, že tady na to vůbec nikdo neslyší![]()
Jo, já zkoušel čurat proti větru a ani kapka na mě nepadla. Nech už těch kravin prosím tě.
Není silikonová vazelína jako silikonová vazelína. Už za komunistů se v tesle používala dovozovka, která měla lepší vlastnosti než rybářská, kterou jsme běžně používali při stavbě zesů.
Past je několik a každá má své charakteristiky. Princip je pořád stejný - dokonalý odvod tepla z plochy procesoru (heatsinku). Pouhé připlácnutí bez ničeho může být v jednom případě dostačující a v dalších deseti ne. Proto ta pasta. Téměř cokoli je lepší vodič tepla než vzduch.

Tak dlouho se chodí s Acerem do práce , až mu víko upadne..... :)
ITCrowd píše:wattmetr píše:Hele, zkoušel jsem provoz CPU se silikonovou vazelínou a taky úplně bez jakéhokoli teplovodivého média, plochy pouze úplně vyčištěné, neleštěné, nelapované. Co myslíš, že jsem zjistil? Teploty naprosto stejné. Problém je v tom, že tady na to vůbec nikdo neslyší![]()
Jo, já zkoušel čurat proti větru a ani kapka na mě nepadla. Nech už těch kravin prosím tě.
Není silikonová vazelína jako silikonová vazelína. Už za komunistů se v tesle používala dovozovka, která měla lepší vlastnosti než rybářská, kterou jsme běžně používali při stavbě zesů.
Past je několik a každá má své charakteristiky. Princip je pořád stejný - dokonalý odvod tepla z plochy procesoru (heatsinku). Pouhé připlácnutí bez ničeho může být v jednom případě dostačující a v dalších deseti ne. Proto ta pasta. Téměř cokoli je lepší vodič tepla než vzduch.
Už jednou jsem Ti říkal: "Pomáhej a neškoď". Nějaký čas ses držel, ale už zase začínáš. A když o něčem moc nevíš, tak se k tomu raději nevyjadřuj. To, co tady tvrdíš, jsou dobré nesmysly - viz červeně zvýrazněné. Něco jako dokonalý odvod tepla z plochy neexistuje a Ty to víš!
-
- Pohlaví:
Zedgon píše:Já teda na čištění IHS a plochy chladiče používám technický líh,ale mám známého co používá Alpu
Aj ja som čistil teplovodivku alpou

Zedgon píše::D Je fakt že kdyby tyto metody co jsou tu víše spolehlivě fungovaly,tak by se asi nevyráběli "spešl" pasty na CPU a jiné brouky
Ty jsi ještě neslyšel o obchodní politice?? Vnutím zákazníkovi cokoli jen abych vydělal

A co je Alpa?? To samé, co vodka, popř. slivovice a další alkoholy. Jen cca 40% líh

Zedgon píše::D Je fakt že kdyby tyto metody co jsou tu víše spolehlivě fungovaly,tak by se asi nevyráběli "spešl" pasty na CPU a jiné brouky
Je to slušnej byznys. Za 8 gramů pasty 170 Kč
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
CPU pasta 2 roky stará, neotevřená... Mohu použít...?
od TomiDomi » 28 říj 2024 22:59 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 3
- 1741
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
29 říj 2024 20:08
-
-
- 2
- 3530
-
od petrmet