[4FUN] Zubní Pasta jako náhrada teplovodivé? Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Petison
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: [4FUN] Zubní Pasta jako náhrada teplovodivé?

Příspěvekod Petison » 03 říj 2014 11:53

Tak silikonová vazelína nemusí být vůbec špatná. Její vlastnosti-zabraňuje korozi, chemická a tepelná odolnost a navíc nevyschne takže možná lepší než origoš pasta.

Reklama
Toustík
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Toustík » 03 říj 2014 12:13

Receno chladic by se mel oplachnout pod vlaznou vodou a a lihem by se melo setrit povrch od chladice pred nanesenim nove pasty (musi se odmastit povchr chladice od pasty aby sprvna pracovala :shock:
Bylo psáno z mobilu (nemám tam českou klávesnici)
Naposledy upravil(a) Toustík dne 03 říj 2014 12:57, celkem upraveno 1 x.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 03 říj 2014 12:43

wattmetr píše:Hele, zkoušel jsem provoz CPU se silikonovou vazelínou a taky úplně bez jakéhokoli teplovodivého média, plochy pouze úplně vyčištěné, neleštěné, nelapované. Co myslíš, že jsem zjistil? Teploty naprosto stejné. Problém je v tom, že tady na to vůbec nikdo neslyší :lol: :lol:

Toustíku, jsi trochu mimo :P :P
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Toustík
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Toustík » 03 říj 2014 12:55

Vždycky je lepší povrch pořádně odmastit (resp. obě plochy, jak IHS tak dosedací plochu chladiče). Na odmaštění je nejlepší líh, popř. isopropyl alkohol... odlakovač by také šel v nouzi použít, ale lepší je si koupit obyčejný líh z lékarný za 20 kč. více pomůže strejda Google :)

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 03 říj 2014 13:01

Je mi líto, ale komu není rady, tomu není pomoci :-( :-(
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Zedgon
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Zedgon » 03 říj 2014 15:46

Já teda na čištění IHS a plochy chladiče používám technický líh,ale mám známého co používá Alpu :D
Tak dlouho se chodí s Acerem do práce , až mu víko upadne..... :)

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 03 říj 2014 15:47

wattmetr píše:Hele, zkoušel jsem provoz CPU se silikonovou vazelínou a taky úplně bez jakéhokoli teplovodivého média, plochy pouze úplně vyčištěné, neleštěné, nelapované. Co myslíš, že jsem zjistil? Teploty naprosto stejné. Problém je v tom, že tady na to vůbec nikdo neslyší :lol: :lol:

Jo, já zkoušel čurat proti větru a ani kapka na mě nepadla. Nech už těch kravin prosím tě.
Není silikonová vazelína jako silikonová vazelína. Už za komunistů se v tesle používala dovozovka, která měla lepší vlastnosti než rybářská, kterou jsme běžně používali při stavbě zesů.
Past je několik a každá má své charakteristiky. Princip je pořád stejný - dokonalý odvod tepla z plochy procesoru (heatsinku). Pouhé připlácnutí bez ničeho může být v jednom případě dostačující a v dalších deseti ne. Proto ta pasta. Téměř cokoli je lepší vodič tepla než vzduch.

Zedgon
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Zedgon » 03 říj 2014 17:10

:D Je fakt že kdyby tyto metody co jsou tu víše spolehlivě fungovaly,tak by se asi nevyráběli "spešl" pasty na CPU a jiné brouky ;)
Tak dlouho se chodí s Acerem do práce , až mu víko upadne..... :)

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 03 říj 2014 18:14

ITCrowd píše:

Jo, já zkoušel čurat proti větru a ani kapka na mě nepadla. Nech už těch kravin prosím tě.
Není silikonová vazelína jako silikonová vazelína. Už za komunistů se v tesle používala dovozovka, která měla lepší vlastnosti než rybářská, kterou jsme běžně používali při stavbě zesů.
Past je několik a každá má své charakteristiky. Princip je pořád stejný - dokonalý odvod tepla z plochy procesoru (heatsinku). Pouhé připlácnutí bez ničeho může být v jednom případě dostačující a v dalších deseti ne. Proto ta pasta. Téměř cokoli je lepší vodič tepla než vzduch.

Už jednou jsem Ti říkal: "Pomáhej a neškoď". Nějaký čas ses držel, ale už zase začínáš. A když o něčem moc nevíš, tak se k tomu raději nevyjadřuj. To, co tady tvrdíš, jsou dobré nesmysly - viz červeně zvýrazněné. Něco jako dokonalý odvod tepla z plochy neexistuje a Ty to víš!

IDVert3X

Příspěvekod IDVert3X » 03 říj 2014 18:26

Zedgon píše:Já teda na čištění IHS a plochy chladiče používám technický líh,ale mám známého co používá Alpu :D

Aj ja som čistil teplovodivku alpou :D

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 03 říj 2014 18:29

Zedgon píše::D Je fakt že kdyby tyto metody co jsou tu víše spolehlivě fungovaly,tak by se asi nevyráběli "spešl" pasty na CPU a jiné brouky ;)

Ty jsi ještě neslyšel o obchodní politice?? Vnutím zákazníkovi cokoli jen abych vydělal :lol: :lol: :lol:

A co je Alpa?? To samé, co vodka, popř. slivovice a další alkoholy. Jen cca 40% líh :lol: :lol: :lol:

Petison
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Petison » 03 říj 2014 18:36

Zedgon píše::D Je fakt že kdyby tyto metody co jsou tu víše spolehlivě fungovaly,tak by se asi nevyráběli "spešl" pasty na CPU a jiné brouky ;)

Je to slušnej byznys. Za 8 gramů pasty 170 Kč

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (hw)”