Voda vs. Sony Vaio

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

papushka
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Voda vs. Sony Vaio

Příspěvekod papushka » 04 dub 2013 08:44

Dobrý den,

chtěla bych moc poprosit o radu. Vylila jsem si na notebook vodu a ihned se vypnul :-( Vysušila jsem ho, jak se jen dalo, přes noc jsem ho nechala otevřený klávesnicí dolů, vyndala jsem baterku, ale ráno nešel vůbec zapnout, tlačítko nereaguje, neukazuje se ani, že je zapojený v síti. Bude to na opravu nebo to mám nějak rozebrat a pořádně vysušit? Může to nějak ohrozit data? Případně máte někdo zkušenosti s nějakým dobrým servisem na Sony Vaio v Praze?

Děkuji moc!

Reklama
peyrac10
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Voda vs. Sony Vaio

Příspěvekod peyrac10 » 04 dub 2013 08:55

Sony Vaio resp. jakýkoli ntb se s vodou nemá rád. Postup byl celkem dobrý, ale přes noc na vysušení určitě nestačí, protože pokud se voda dostala do víceméně uzavřených míst nebo mezi dvě plochy - fólie apod. (klávesnice!), vydrží tam daleko déle, bez rozebrání a vysušení možná i pár dní. Jinak nechci malovat čerta na zeď, ale obávám se, že i když se Ti ho povede po pečlivém vysušení rozběhat, může vykazovat vady - obvykle především klávesnice - a nikdy nevíš dne ani hodiny, kdy "dojede". Obzvlášť pokud se Ti povedlo ho (alespoň dle popisu) "prolít" pořádně. Když se Ti rozběhat nepovede, zkus servis, ale nevím, zda výsledek bude úměrný vynaloženému úsilí a financím. Mrzí mě, že jsem Tě nepotěšil, ale mazat Ti med kolem úst nebudu. Zkus vše co se dá, ale počítej i s nejhorším. Držím palce :P
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Sefr123Czech
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Sefr123Czech » 04 dub 2013 08:58

Ja mám teda DELL Precision M6300 a má vodě odolnou klávesnici(podle všeho) no ale jak psal kolega výše zkusil bych servis a když nic tak bych koupil novej

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 04 dub 2013 09:31

Utopený notebooky jsem již řešil, dokonce i pomočený psem :-))
Postup by se dal definovat takto:
1. Ihned vypnout - vyndat baterii
2. Sundat spodní plastovou vanu a palmrest
3. Sušit, sušit a sušit..

Pokud to byla jen voda, žádná limča či něco jinýho, tak se to často samo vzpamatuje, ale záleží jak rychlá jsi byla při odendání baterky. 3 ntb z 5 jsou většinou nadále použitelný.

EDIT: pokud je zasažená základní deska, bude oprava velmi drahá a většinou se nevyplatí..

papushka
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod papushka » 04 dub 2013 11:16

Díky všem za odpovědi. Já doufám, že to nějak dopadne, protože noťas je nový dva měsíce :(

kingerdc
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod kingerdc » 04 dub 2013 13:04

Sušit, sušit a sušit..

Nic jinýho se opravdu poradit nedá...

Jediná rada mě napadá, tak je prevence... Nechápu proč lidi chodí se žrádlem a pitim k počítači. Za to bych vraždil... :evil:
Acer Aspire 5560G
AMD Quad-Core Processor A6-3420M 2,40 Ghz
AMD Radeon™ HD6520G + 7670M with 1 GB Dedicated VRAM
8 GB DDR3
750 GB HDD
Windows 7 Home Premium 64-bit

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (hw)”