PowerBank LZN-650 - čím nabíjet?

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

PowerBank LZN-650 - čím nabíjet?

Příspěvekod Rewqa » 08 srp 2014 17:08

Dneska sem k tiskárně dostal tohleto zařízení. http://www.mironet.cz/powerbank-lzn650- ... +dp203473/ Až na to, že na zařízení je 5000mAh, ale to asi nebude moc v mém dotazu hrát roli. Nebyl k tomu vůbec žádný manuál a na krabičce je taky prd. Zařízení funguje, ale když ho nabíjím normálně z USB, tak je to hrozně pomalé. Mám to v USB už asi 3 hodiny a pořád je to na stejné úrovni. Teda soudím tak podle toho, že na zařízení jsou 4 diody a postupně blikaj. Předpokládám, že zařízení už bylo z nějaký časti nabitý, takže ted to bliká od půlky, když to dám nabíjet.
Zepředu jsou dva normální USB porty na připojení zařízení, které chci nabíjet a jeden microUSB na nabíjení. Zezadu je nálepka, kde se píše:

Output: 5V===1A & 5V===2A
Input: 5V===1A
Capacity: 5000mAh

Předpokládám, že output jsou hodnoty, které to dává do těch normálních USB, ale nevim jak rozlišit, do kterého to dává 1A, a do kterého 2A, nic tam vyznačeno není. Input teda budou asi hodnoty potřebné k nabíjení.
Napadlo mě to nabíjet nabíječkou od telefoju, tam jsou hodnoty 5V===0,7A. Nemůže se tomu nic stát?
Jinak zkoušel sem do obou těch portů připojit telefon a nabíjelo to z obou, ale bojím se, že si ten telefon poškodím, když to dám do toho portu, kde to dává těch 2A, není to moc?. Nebo sem to celé pochopil špatně? Elektrika nikdy nebyl můj obor :lol:
Jinak manuál sem Googlil a nic.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

Reklama
wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: PowerBank LZN-650 - čím nabíjet?

Příspěvekod wattmetr » 08 srp 2014 17:17

Nabíjet to nabíječkou 5V, 0,7A není problém, mělo by to bez potíží fungovat, nabíjecí doba 5000mAh : 700mA = 7 hod, k tomu připočítej cca 30% na ztráty a plné nabití, čili do plného nabití cca 10 hodin.
Kolik který port dává záleží na tom, kolik si připojené zařízení bere. takže port s 2A je schopný je dodat, ale určitě je není schopný do toho telefonu násilím cpát. Klidně ho tam bez obav připoj.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 10 srp 2014 19:46

Ok, díky za odpověd.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 10 srp 2014 19:55

wattmetr píše:ÚPRAVA: Nabíjet to nabíječkou 5V, 0,7A není problém, mělo by to bez potíží fungovat, nabíjecí doba 5000mAh : 700mA = 7 hod, k tomu připočítej cca 30% na ztráty a plné nabití, čili do plného nabití cca 10 hodin.
Kolik který port dává záleží na tom, kolik si připojené zařízení bere. Takže port s 2A je schopný ty 2A dodat, ale určitě není schopný ty 2A do toho telefonu násilím cpát! Telefon si vezme jen tolik, kolik potřebuje. Klidně ho tam bez obav připoj.

Trochu jsem upravil svůj příspěvek kvůli srozumitelnosti. Když jsem ten původní příspěvek teď četl, tak jsem mu sám špatně rozumněl :P :P
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 10 srp 2014 19:59

Já sem právě myslel, aby ten jeden port to tam právě necpal násilim a něco se tomu telefonu nestalo. Jako určitě by se k tomu nějakej manuál hodil. Na netu nic neni a na samotnym zařízení neni ani výrobce nic...
Pravidla PC-Help

MaTis_CZ
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod MaTis_CZ » 10 srp 2014 20:10

já jsem zkoušel nabíjet né moc kvalitní nabíječkou a mobil mi na 4 minuty vypliv a nastartovala ho až nabíječka

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 10 srp 2014 20:11

Já sem ho teďka s tim nabíjel celou noc, a když sem se ráno probudil, tak nabíječka nesvítila a mobil byl nabitej, tak snad v pohodě.
Pravidla PC-Help

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 10 srp 2014 20:13

2 MaTis CZ: Podrobnosti, prosím :roll:

2 Rewqa: Takže to sedí na mé rady? No, mělo by :lol:

--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Srp 2014 20:32) ---

Rewqa píše:Jako určitě by se k tomu nějakej manuál hodil.

Hodil, ale je to tak jednoduché, že není třeba. V téhle problematice si myslím, že Ti víceméně cokoli vysvětlím.

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 10 srp 2014 21:16

No tak mě už je všechno jasný, co se týče těch proudů a já nevim čeho :D, ale třeba by mě zajímalo co signalizuje blikání těch ledek, protože jsou tam čtyři a při nabíjení 2 svítěj a 2 postupně blikaj dokola. Přijde mi divný, že by z tý baterky neubylo, když sem s tim jednou plně nabil telefon. A taky by mě zajímalo, kterej ten port je schopnej dát 2A. Taky by mě zajímalo, proč se ta nabíječka sama v noci vypnula.
Pravidla PC-Help

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 10 srp 2014 21:22

Mohu zkusit Ti to vysvětlit, ale potřebuji k tomu informace. Kde jsou ty diody a jakým způsobem blikají? Co znamená (nebo jak se projevilo), že se nabíječka "v noci sama vypnula"? A promiň, ale tohle
Přijde mi divný, že by z tý baterky neubylo, když sem s tim jednou plně nabil telefon.
jsem bohužel vůbec nepochopil.

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 10 srp 2014 21:37

Trošku se v tom ztrácim :D, tou baterkou sem myslel to nabíjecí zařízení.

To blikání sem radši nahrál, aby v tom bylo jasno. Bliká to tak, když to nabíjím, a i když je k tomu připojen telefon a nabíjí se z toho. Mělo by to signalizovat "na kolik" je to nabitý nebo vybitý ne? Jinak nevim k čemu tam ty diody jinak jsou.

Pravidla PC-Help

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 10 srp 2014 21:46

Z toho, cos dodal za informace, mám zato, že ty blikající diody ukazují stupeň nabití akumulátoru Power banky. Při úplném nabití Power banky by měly všechny diody trvale svítit. Na Tvém místě bych nepřipojoval zároveň Power banku k nabíječce a nabíječku k telefonu. Napřed bych nabil Power banku, pak bych z ní nabíjel telefon. Jestli se pletu, tak mi to promiň.
Jestli je to jinak, dodej další informace.

Zpět na “Vše ostatní (hw)”