dnes se mi přihodila nemilá věc. Notebook jsem nechal běžet přes noc a ráno jsem na něm měl přihlašovací obrazovku. To se stává jen pokud byl počítač vypnutý nebo uspaný. Tím pádem během noci z nějakého důvodu musel proběhnout restart. Důvod neznám, ale hádám to na nějakou aktualizaci. Přes den tam byla ikonka aktualizace a teď tam není. Problém je v tom, že počítač je tak pomalý, až je to na hranici nepoužitelnosti. Po zadání hesla se mi dobrých 15 minut stejně nepřihlásil, takže jsem ho vypnul natvrdo. Následně se sice přihlásil asi do půl minuty, ale vše je tak pomalé, že na otevření složky "Počítač" čekám i 10 minut. Do složky "Stažené" jsem se za 20 minut nedostal vůbec. RAM běží na 40%, CPU 5%, na pozadí ve správci neběží nic zvláštního. Bohužel při této rychlosti nejsem schopný zapnout ani jakýkoliv čistič nebo sken. Navíc si osobně nemyslím, že by antivir něco našel.
Jako řešení mne momentálně napadá jen návrat do továrního nastavení, ale nechci přijít o všechna data. Zkoušel jsem je dát přetáhnout na flashku, ale pakliže to přetahuje 125 kb/s to už to snadněji vše znovu stáhnu. (To, co stáhnout lze)
Googlit problém trochu nepomáhá, protože stejně všechny rady jsou vyčistit, skenovat, ale to je momentálně trochu nemožné.

Lenovo Z570
Děkuji,
Josef