Dobrý den,
nedávno bylo manipulování s talířem (parabolou asi), na který chytáme signál.
Koukal jsem se, jak to popř. uvést zpátky do chodu, ale nejsem si jist pár věcmi.
Elevace (výška), azimut a LNB skrew (polarizační úhel).
Měl bych se připojit na satelit Astra 23,5°E.
Stupně jsou u výšky a polarizačního úhlu, tedy, u jaké vlastnosti mám volit 23,5°?
Nastavení talíře (paraboly)
Re: Nastavení talíře (paraboly)
U zadne, 23,5 stupnu je pozice druzice, dvacet tri a pul stupne vychodne od nulteho stupne (tam co je nulty polednik).
Jak smer natoceni, tak uhel zdvihu nelze rict, protoze zavisi na miste, kde je parabola instalovana.
Da se ale vypocitat:
http://www.dishpointer.com/
Pak jeste existuje punkerske reseni tocit s tim tak dlouho, dokud neco nechytnu - Astru 19,2 chytnu obvykle behem par minut od oka, pak uz je to jen doleva a doprava. Nakonec jemne doladit do pozice kdy je nejsilnejsi signal.
Jak smer natoceni, tak uhel zdvihu nelze rict, protoze zavisi na miste, kde je parabola instalovana.
Da se ale vypocitat:
http://www.dishpointer.com/
Pak jeste existuje punkerske reseni tocit s tim tak dlouho, dokud neco nechytnu - Astru 19,2 chytnu obvykle behem par minut od oka, pak uz je to jen doleva a doprava. Nakonec jemne doladit do pozice kdy je nejsilnejsi signal.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Máš skutečně parabolu, nebo jen spáše výsek paraboly, který se používá nejčastěji u satelitů?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Úhly by měly být v pořádku, takže bude problém jinde.
Jde o to, že programy přestaly od pondělí jít a teď jsem se teprve vrátil, abych se na to podíval.
Při ladění je signál okolo 80% a kvalita okolo 20%, ale i tak to po 10s ladění nic nenajde.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
To není parabola. Pokud nikdo neměnil sklon, ale jen horizontální polohu, je třeba jen jemně nasměrovat. V opačném případě i upravit bertikálně. Důležitá je kvalita signálu, která by měla být vyšší než síla signálu. Uvědom si, že hnutí o milimetry rozhoduje o úspěchu, či neúspěchu nastavení.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Tak teď to je 90/50.
Ladili jsme podle starší ČT 24, která podle informací stále vysílá zdarma.
Pokusím se naladit nové, ale nevypadá to moc dobře.
Ladili jsme podle starší ČT 24, která podle informací stále vysílá zdarma.
Pokusím se naladit nové, ale nevypadá to moc dobře.
http://www.digilidi.cz/jak-naladit-satelit#technologie zkus pocist proletel jsem to tak snad to tam bude a snad to pomuze
No pokud nemáš HD přijímač ,tak na pozici 23,5 stupně hodně programů přešlo na HD a začlo se vypínat SD vysílání.Tak problém ,může být v tom.Ty HD ti prostě nepůjdou.
Petison píše:No pokud nemáš HD přijímač ,tak na pozici 23,5 stupně hodně programů přešlo na HD a začlo se vypínat SD vysílání.Tak problém ,může být v tom.Ty HD ti prostě nepůjdou.
a kdo vi jak to bude s tim hloupym dvb-t2 pak to bude muset ladit znovu a bud kupovat novou tv nebo set top box
ps: jestli se pletu tak me nekdo oprate nejsem zadny odbornik

Satelit - DVB-S a DVB-S2
Pozemni vysilani - DVB-T a DVB-T2
Majitele satelitniho prijimace ktery podporuje DVB-S2 (tzn HD) nemusi zadne DVB-T2 ani setopboxy zajimat, protoze ma vsechno co potrebuje.
Majitele satelitniho prijimace ktery podporuje DVB-S2 (tzn HD) nemusi zadne DVB-T2 ani setopboxy zajimat, protoze ma vsechno co potrebuje.
petr22 píše:Satelit - DVB-S a DVB-S2
jo to vim ale jaksi mi to vypadlo moje chyba omlouvam se a diky za opravu

Dříve jsem tu měl téma na koupení nového satelitního přijímače, který podporuje DVB-S2.
Opět nenaladím žádný program.
Opět nenaladím žádný program.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 3051
-
od Fargotroniac