2 DIN autorádio s BT

...

Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 27097
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

2 DIN autorádio s BT

Příspěvekod Martab » 06 lis 2016 21:41

Zdravím, 

uvažuji jak do auta dostat BT handsfree, díval jsme se po následujících rádiích:
http://autoradia24.cz/autoradia/id/blue ... 732bt.html - docela levné, ale asi nějaká čína, tedy mám dost obavy o funkčnost a o kvalitu FM tuneru...
https://www.ahifi.cz/autoradio-kenwood- ... s-produktu - nikde na netu jsme nenašel, zda podporuje "ryhlou volbu kontaktů", dle manuálu to vypadá, že je třeba vždy vyhledávat v tel. seznamu, což je dost nepraktické...
https://www.ahifi.cz/autoradio-pioneer-mvh-av280bt.html - asi zatím největší kandidát, škoda jen červeného podsvícení a jen senzorových tlačítek...
https://www.ahifi.cz/autoradio-sony-xav-v630bt.html - Sony by mělo podporovat i čtení SMS a podobně

Pak mne ještě napadlo koupit nějaké Handsfree od Parrotu, ale to vynde cenově skoro stejně jako ty 2DIN, tak nevím jestli se to vyplatí...

Martab


i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Reklama
Kotik
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2384
Registrován: únor 09
Pohlaví: Muž

Re: 2 DIN autorádio s BT

Příspěvekod Kotik » 06 lis 2016 22:16

Je 2 DIN nutností? Co máš vůbec teď? 1 DIN rádia i BT se pohybují cenově úplně jinde.
Nevím, co máš za auto, ale jestli nutně nepotřebuješ 2 DIN, jestli by nevyšlo lepší koupit 1 DIN a s tím 1 DIN středový panel.
Jinak nečekej od handsfree žádné mega zázraky, mikrofon je většinou dost daleko, je tak při jízdě třeba mluvit docela dost nahlas. Mluvím z vlastní zkušenosti (jak na aftermade - Pioneer, tak origo HF u Mondea 08)

Já osobně inklinuji k Pioneer. Mám od nich DEH 4600BT a jsem nadmíru spokojen. Kvalita zvuku je hodně dobrá i na origo audio (8x repro v Seat Leon 1M).
Zkusil bych napsat své požadavky na ahifi.cz, oni Ti poradí, jsou to opravdu odborníci, kteří mi přijdou, že se nesnaží za každou cenu navrhnout to nejdražší.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i5-4430 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / MSI R7 265 OC / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win10 Pro 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW​-HF 5.1 4000; Sennheiser HD 438

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 27097
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: 2 DIN autorádio s BT

Příspěvekod Martab » 07 lis 2016 13:26

Jedná se o Fabii I, tedy 2DIN nutností není, ale 99% 1DIN vypadá v interiéru jak "pěst na oko" a ještě k tomu mají titěrné tlačítka + hledání hontaktů asi nebude uplně pohodlné... (tam má prostě dotekový display výhodu...)

Ohledně HF, tak používám ho v trojkové Octavii, tam je mikrofon u zpětného a v pohodě, takže předpokládám, že zde to bude obdobné. Právě kdyby ten Pioneer měl mechanické tlačítka, a ideálně ještě zeleně podsvícené, tak je rozhodování jednoduché...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

niamniam
Level 1
Level 1
Příspěvky: 60
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: 2 DIN autorádio s BT

Příspěvekod niamniam » 07 lis 2016 13:58

2DIN autorádio s LCD displejem považuji za vhodné v případě, že je k dispozici alespoň i nějaká navigace. Pak je skoro vždy k dispozici i příslušné BT s odpovídajícími funkcemi.
Jinak je 2DIN autorádio jen bohapusté vyhazování peněz.

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 27097
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: 2 DIN autorádio s BT

Příspěvekod Martab » 07 lis 2016 17:41

Pokud máš na nějaké tip, tak se mu nebráním (ale zas do toho nehodlám vrazit 15K). Říkám, od 1DIN mne odrazuje vzhled a titěrnost tlačítek, to je jednodušší se trefit do toho displeje, než do těch minitlačítek...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Kotik
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2384
Registrován: únor 09
Pohlaví: Muž

Re: 2 DIN autorádio s BT

Příspěvekod Kotik » 07 lis 2016 18:52

Nevím, jestli máš na mysli nějaké konkrétní 1 DIN rádio, ale miniaturní tlačítka mně osobně nepřijdou, zvlášť v malý Fábii. Rodiče mají také Fábii, vč. 1 DIN rádia, s vhodným rámečkem mi nepřijde tak strašně nevzhledné. Každý má ale jiný vkus... Osobně ani mně ve svém Leonu mi 1 DIN nijak neomezuje, co se týká ovladatelnosti. Kdybych měl teda na rádiu hledat kontakty, bylo by na dlouho - u mého se "rolluje" hlasitostí, osobně ale mám ovládání rádia primárně jako příjem, tzn. jedním tlačítkem. Když chci někoho vytočit, na mobilu je otázka 3 vteřin, i na tom 2 DIN to bude podle mě oser zadávat, podle mě horší než na mobilu.
Do jedničkové Fábie mi přijde trošku zbytečné investovat tisíce za rádio navíc, přece jenom to auto nemá prakticky žádnou hodnotu, natož u ní řešit design v obyč. interiéru. To neber prosím jako nějaký hate, rodiče také mají, ale je to prostě fakt.

Zkus se pozeptat kamarádů, jestli nějaký 2 DIN mají, aby sis ho osahal, omrkl jeho logiku, abys nevyhodil peníze zbytečně.
Jinak k 2 DIN nemám, co říct, odkáži tě na již zmíněné ahifi, odepisují ochotně, a myslím, že poradí dobře...
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i5-4430 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / MSI R7 265 OC / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win10 Pro 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW​-HF 5.1 4000; Sennheiser HD 438

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 27097
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: 2 DIN autorádio s BT

Příspěvekod Martab » 07 lis 2016 19:12

Když porovnám:
Obrázek
Obrázek
a origo
Obrázek

Tak ten 2DIN vypadá snesitelněji. Ohledně vytáčení, tak ten Pioneer a Sony mají rychlé volby, tzn 6 kontaktů, pro jejichž vytočení stačí dva kliky (což bohatě stačí, na víc volat nepotřebuji, u toho Kenwoodu jsme to v manuálu nenašel), navíc když už je třeba volat, tak vyhledávání probíhá stejně jak v seznamu telefonu, dle jména (to mám odzkoušeno v Octavii III a dle manuálů je to stejné i zde).

Jinak jasně, je to už starší auto, ale má vše co potřebuju a ikdybych koupil nové, tak s podobnou výbavou jsme cenou uplně někde jinde než je cena nového autorádia :D, navíc, Fabie si docela drží cenu :-) Ale právě jak říkáš, zas do toho nechcu vrážet zbytečné peníze. A upřímně než 1DIN rádio, to raději nějakého toho Parrota, jenže CK3100 nebumí streming přes BT hudby a CK9100 už stojí i s montáží okolo 5-6K + má dálkové ovládání na baterii, čemuž bych se chtěl vyhnout a ta cena je už skoro stejná jako za 2DIN rádio...

Psal jsme na fancarhifi.cz, zkusím ještě ten ahifi.cz a uvidím, co poradí.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Uživatelský avatar
HappyMental
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1180
Registrován: září 11
Bydliště: Nýdnol, Bulharsko
Pohlaví: Muž

Re: 2 DIN autorádio s BT

Příspěvekod HappyMental » 07 lis 2016 20:14

O 2DIN do fábky jsem taky přemýšlel, ale přišlo mi, že by byl displej hrozně nízko. Ovládání za jízdy by asi nebylo úplně ideální, bylo by asi potřeba si zvykat. Obecně dotykové ovládání nebo ovládání, co se nedá poznat hmatem bych nebral. Nevím jak ty, ale já rádio přepínám po hmatu a ťukat něco třeba do navigace na tankodromu směr Brno je taky zážitek. Ale popravdě nemůžu posoudit, 2DIN rádio jsem nikdy nezkoušel.
i7-4790 | GTX 1070 | HyperX 18GB | ASRock B85M Pro4 | Corsair RM550x | Intel 535 120GB | Crucial MX500 500GB | Seagate Mobile HDD 1TB | W10 Pro
ThinkPad L560, ThinkPad E430

Kotik
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2384
Registrován: únor 09
Pohlaví: Muž

Re: 2 DIN autorádio s BT

Příspěvekod Kotik » 07 lis 2016 20:45

Zrovna vybereš fotku 1 DIN, kde je ta příšerná záslepka přihrádky :D To samé příklad 2 DIN u RS verze, která má jiný volant, budíky, řadička, tam to alespoň trochu sedí, u obyč. Fábie, nevím, nevím :D ale třeba máš RS...
Jak říkám, mně ten 1 DIN přijde úplně v pohodě, rodiče tenkrát do nového auta kupovali 1 DIN od Panasonicu decentní design, zelené podsvícení, rámeček kolem jim dali s přihrádkou pod rádiem, a vypadá v pohodě (kdybys chtěl, o víkendu můžu vyfotit). Záleží samozřejmě na designu rádia, někdy jsou ta rádia hrozně vystouplá atd., a také rámečku rádia, musí se vybírat...

Mně prostě přijde vyhození peněz, dávat do jedničkové Fábky, která je dávno za zenitem, rádio za tisíce jenom kvůli handsfree, když stejnou službu udělá o dost levnější varianta...a hlavně ten interiér je prostě strašně obyčejný, celkově, tam bude vypadat všechno, že tam nepatří :lol: obzvlášť 2 DIN by MNĚ v tom přišel hodně vtipný...něco jako na 1,2 HTP narvat osmnáctky kola :lol:

Jinak osobně si myslím stejně jak HappyMental, že ovládání 2 DIN nebude žádný med. Na našich silnicích se trefovat na aftermade rádiích tam, kam člověk má, aby to rádio vzalo nebude asi zrovna košer, ještě na tvrdé Fábii :D Po hmatu přece jenom člověk pozná.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i5-4430 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / MSI R7 265 OC / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win10 Pro 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW​-HF 5.1 4000; Sennheiser HD 438

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 27097
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: 2 DIN autorádio s BT

Příspěvekod Martab » 07 lis 2016 22:27

Tak RS zrovna nemám (leda že by mělo 40kw :D ), ale ten interiér mám skoro stejný (ona to není až taková Social Edition jak většina :-) ) Každopádně pokud bys zjistil co mají vaši za model, popřípadě fotku, nebudu se zlobit.

Jak říkám, 1DIN se nebráním, ale nedokáži si představit, jak tam budu někoho vytáčet a za druhé většina je vypouklá, nebo mají odnímatelný panel a to pak vypadá blbě... + ty titěrná tlačítka...

Právě z důvodu ceny jsme uvažoval http://autoradia24.cz/autoradia/id/blue ... 732bt.html, ale nevím co od toho čekat...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

mtc
Level 3
Level 3
Příspěvky: 573
Registrován: prosinec 08
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: 2 DIN autorádio s BT

Příspěvekod mtc » 08 lis 2016 17:33

záleží na tobě,ono je kolikrát levnější lepší než to dražší.Ve Fabii jsem měl autoradio s DVD za 5000 kč a šlapalo jak hodinky.Koupilo se nové auto a nové radio Kenwood a radio bylo asi 3x na reklamaci než mi dali nový kus.Takže na značku nekoukej a ber co se líbí tobě

Uživatelský avatar
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 27097
Registrován: březen 11
Pohlaví: Muž

Re: 2 DIN autorádio s BT

Příspěvekod Martab » 08 lis 2016 17:40

Jasně, o značku mi ani tak nejde prostě jsou dobré a špatné modely. Spíš jde o to, že k tomu "Čínskému" jsme prakticky nic nenašel, krom těch pár obrázků a informací co mají v tom eshopu... Ideální by bylo, kdyby ho někde měli, ale to u číňana nehrozí asi... Zkusím ještě něco k němu pohledat, protože vzhledem nebo ovládáním hlasitosti kolečkem a mechanickými tlačítky se mi zamlouvá nejvíc, a pak ta cena...

Kdyby k tomu byl třeba aspoň manuál v en, tak nebo problém, ale našel jsem jen de, což je pro mne nepřečtitelné, ale ještě nad to zkusím sednout se slovníkem...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU


Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 10 hostů