Seká se herní PC

...

Moderátoři: Marfy, Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

FakeGaming
Level 1
Level 1
Příspěvky: 74
Registrován: srpen 13
Pohlaví: Muž

Seká se herní PC

Příspěvekod FakeGaming » 08 zář 2018 13:19

Zdravím, mám herní PC - 8 jádrový AMD 3,14Ghz.
Ram hyperX 16GB
Grafika GTX 960 2GB

Když zapnu League of Legends tak na full detaily mám 25-30fps, proč??

Měl sem low shit pc a jelo mi to na 90fps takže nechápu..



Reklama
dvorakj
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2377
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Seká se herní PC

Příspěvekod dvorakj » 08 zář 2018 13:30

jaky to mas presne procesor?

FakeGaming
Level 1
Level 1
Příspěvky: 74
Registrován: srpen 13
Pohlaví: Muž

Re: Seká se herní PC

Příspěvekod FakeGaming » 08 zář 2018 13:38

AMD FX-8300 Eight Core Processor 3.30Ghz.
O to ale nejde, jde o to že battlefield 1 na 60fps na ultra, a lolko na 25fps...

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 36404
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Seká se herní PC

Příspěvekod petr22 » 08 zář 2018 13:41

Mas stare AMD FX z roku 2010, ktery vykonem nestaci ani na tu Geforce 960,
protoze jeho vykon na jedno jadro stoji za starou backoru.

Battlefield 1 je jedna z nekolika her, ktera umi vyuzit vsech 8 jader.

Ostatni hry vyuzivaji jen 4 nebo jen 2 jadra, takze mas treba jen polovicni fps
nez bys mel s Ryzenem nebo jakymkoliv Intelem se stejnou grafickou kartou.

Nerikej, ze jsi ten historicky pocitac koupil ted nekdy.

FakeGaming
Level 1
Level 1
Příspěvky: 74
Registrován: srpen 13
Pohlaví: Muž

Re: Seká se herní PC

Příspěvekod FakeGaming » 08 zář 2018 13:45

Chapu takže koupit jiný procesor. Co by jste mi doporučily do mainboard 970 gaming msi?

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 36404
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Seká se herní PC

Příspěvekod petr22 » 08 zář 2018 13:48

Bohuzel nic, protoze do socketu AM3 uz zadny lepsi procesor neexistuje. I kdyz tam das to nejdrazsi
co existuje, radu 9xxx, tak budes mit porad stejne fps, jen v Temeline bude pohotovost, protoze
ty procesory berou naprosto silenych 250 Wattu.

Chtelo by to vymenit desku, procesor i RAM - i s tou nejlacinejsi I3-8100 nebo Ryzenem 1200
by sis hodne pomohl ve hrach, kde zalezi na vykonu na 1 jadro.

To low end shit PC - jaky melo procesor ?

FakeGaming
Level 1
Level 1
Příspěvky: 74
Registrován: srpen 13
Pohlaví: Muž

Re: Seká se herní PC

Příspěvekod FakeGaming » 08 zář 2018 14:36

Take amd athalon ale a bylo to 2jádro 2,8ghz

Dodatečně přidáno po 1 hodině 19 minutách 25 vteřinách:
A co ještě znáte za hry co využívají všech 8 procesorů?

Turion
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2069
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Seká se herní PC

Příspěvekod Turion » 08 zář 2018 16:54

Nezmatkuj. Když ti to na ještě starším AMD dvoujádru 4x slabším šlo na 90FPS, tak není důvod proč by to mělo jít hůř na FX-8300, když je taktované výš a má silnější jednojádrový výkon, než starý dvoujádro. Na tomhle PC můžeš fachčit ještě 5 let. Nech na pozadí při hraní HWiNFO senzory a ty pak jako screen dej sem do přílohy. Dole se to vícenásobně rozklikává pro zobrazení všech senzorů.

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 36404
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Seká se herní PC

Příspěvekod petr22 » 08 zář 2018 17:13

Pokud si to spravne pamatuju, tak par let zpatky se na LOL forech resilo ze nejlepsi
jsou pretaktovana dvoujadrova Pentia a ze LOL vyuziva jen 2 jadra. Coz uz tenkrat
byly procesory ktere mely 2,5x vyssi vykon na jadro nez AMD FX.

Pokud to stale plati, tak je otazka, zda ta FX-8300 je vubec vykonnejsi nez ten stary Athlon
pokud jde o 2 jadra.

Pochybuju, ze se bude FX-8300 pri tak nizke zatezi prehrivat.

Fachcit jeste 5 let muze, ale kdyz jsme tady v lete 2016 delali upgrade 3x FX-8350 na I5-6500
tak nasledoval narust fps na polovinu az dvojnasobek pri zachovani stejne grafiky, RX 480.
Takze to, ze mu procesor v naproste vetsine her zpomaluje grafiku je jiste.

dvorakj
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2377
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Seká se herní PC

Příspěvekod dvorakj » 08 zář 2018 17:16

muzu potvrdit, narust dvojnasobny byl u me z fx-8350 na i7-4790.
nechtel sem tomu vubec verit, grafika byla gtx 780.

Turion
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2069
Registrován: březen 16
Pohlaví: Muž

Re: Seká se herní PC

Příspěvekod Turion » 08 zář 2018 17:25

Jo to už víme, že proti intelímu IPC má deficit, ale proti tomu dvoujádru AMD by deficit mít neměl a není důvod, aby měl mít méně FPS, než dřív. Nepotřebuje mít tolik FPS jako intel nebo ryzen. Já jsem si dal na zkoušku WoT a s 25FPS+ jsem klidně hrál bez nějakých viditelných záseků na athlonu II x2 245e + GT230 přes wine v mintu. Nepotřebuje upgradovat pokud nezačne hrát hry na které to stačit nebude. HWiNFO má mnoho hodnot a nejde jen o přehřívání.

dvorakj
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2377
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Seká se herní PC

Příspěvekod dvorakj » 08 zář 2018 17:36

cpu se muze i prehrivat.
Proved jeste update BIOSu


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • NTB SE SEKA
    od holanmark » 05 kvě 2018 23:09 » v Problémy s hardwarem
    7
    586
    od holanmark
    07 kvě 2018 10:56
  • Mafia 2 se seká
    od DonKebab » 02 zář 2018 13:30 » v Hry
    2
    434
    od petr22
    02 zář 2018 16:36
  • Seká se notebook
    od stosaur » 16 pro 2018 14:18 » v Vše ostatní (hw)
    5
    399
    od Zivan
    17 pro 2018 08:34
  • seka se mi pc
    od maertas » 29 říj 2018 20:51 » v Problémy s hardwarem
    2
    527
    od xbs
    29 říj 2018 22:14
  • Seká se mi PC
    od Fenyx » 28 říj 2018 22:53 » v Problémy s hardwarem
    4
    282
    od Fenyx
    29 říj 2018 00:06

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti