Lagováni myši u her

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Nostra159
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: listopad 19
Pohlaví: Muž

Lagováni myši u her

Příspěvekod Nostra159 » 22 lis 2019 19:14

Ahoj skupino,prosím vás jdu si pro radu.

Dneska jsem zprovoznil starý pc který jakoby normálně fungoval jen jsem do něj dal o něco silnější Grafiku a Ramky abych Cs 1.6 jel na 100fps :-D..No jde o to že když hraju csko tak mám jakoby laglou myš sice ne furt ale když se prudce rychle otočím tak se talgne na chvilinku ale zase pak jede,no ale opakuje se to stále. Myš je nějaký shit TRacer Scorpius od vietnamcu takže na to nejsou žádne Drivery už jsem to zkoušel. Dělá to u všech myší i na všech portech. Na vech počítačích tato myš je v pohodě.. Díky všem předem za odpovědi

Grafika: --> Nvidia Geforce 440 GT

Ram: --> 1,5 GB DDR2

Processor :--> Intel Pentium Dual Core E2140

Základní deska: --> Fujitsu Siemens G31T-M2

Základní deska Chipset: --> Intel G31 (Bearlake) + ICH7



Reklama
louth
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: listopad 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Lagováni myši u her

Příspěvekod louth » 22 lis 2019 22:19

hoj,co znamena lagla mys ?

flowem
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2448
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: Lagováni myši u her

Příspěvekod flowem » 22 lis 2019 22:29

Co znamená "pc který jakoby normálně fungoval"? Že nefungoval?

Na tomhle šrotu to plynule nepojede nikdy.
AMD Ryzen 7 2700 + Fera 2 | MSI B350 PC MATE | Crucial Ballistix Sport LT 16GB 3200 | Kingston A2000 1TB | Sapphire NITRO+ RX 480 4GB | EVGA 500B

Azmir
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1880
Registrován: březen 15
Pohlaví: Muž

Re: Lagováni myši u her

Příspěvekod Azmir » 22 lis 2019 22:58

Nastav polling rate("frekvenci") na 500 Hz. Je možné že tvůj pc má staré USB, ale myš umí a jede na 1000 Hz. Většinou se to nastavuje přímo v programu od myši, popřípadě na to stáhnout nějaký program, pokud k tomu nic nemáš. Aktualizace driverů USB by teoreticky mohla pomoct, záleží fakt jaké USB tam máš.
Intel i7 9700k - 5 GHz@1.285V + Noctua NH-D15, PALiT GeForce RTX 2080 Super GameRock, Crucial Ballistix 2x8 GB 3866 MHz@1.4V, Gigabyte Z390 Aorus Pro, M.2 NVMe 1TB Transcend MTE220S, Seasonic Focus Plus Gold 750W, Fractal Design Define S(4x140mm fans)

144 Hz QHD 27" - HP 27xq, Roccat Kone Pure Owl Eye, Hyperx Cloud Flight, Trust GXT Cada mechanical

louth
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: listopad 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Lagováni myši u her

Příspěvekod louth » 23 lis 2019 00:03

ja si skor myslim ze to brzdi procesor

ak ti to teda ide 100fps..nainstaluj si nejaky fps limiter a zamkni fps na 60

Nostra159
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: listopad 19
Pohlaví: Muž

Re: Lagováni myši u her

Příspěvekod Nostra159 » 24 lis 2019 19:40

flowem píše:Co znamená "pc který jakoby normálně fungoval"? Že nefungoval?

Na tomhle šrotu to plynule nepojede nikdy.

Proč by ne,jede mi to plynule akorát mi zlobí myš tak nepiš nesmysli,dík.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 42463
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Lagováni myši u her

Příspěvekod petr22 » 24 lis 2019 19:51

Kdyz tam vratis puvodni grafiku, tak to funguje spravne ?

Nezapominej, ze jak procesor, tak grafika jsou historicke kousky a pouhych 1,5 GB
RAM nestaci skoro ani na beh Windows, natoz aby zbyla nejaka volna pamet pro hru.

Tim, ze jsi tam dal silnejsi grafiku jsi soucasne zvysil naroky ma procesor i na pamet.

Konkretne ta E2140 je sice z roku 2011, ale vykon ma 3x nizsi nez C2D z roku 2008 (!!).

Tedy jestli je neco problem, tak E2140 se svymi 870 body v Passmarku, kdyz i ti nejlevnejsi
dnesni procesory maji 10x tolik. Chce to prohrabat sberny, skladky a popelnice najit treba
E8200 nebo E8400, ktere jsou skoro 3x vykonnejsi. A nejakou pamet aspon na 3 GB.

Nostra159
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: listopad 19
Pohlaví: Muž

Re: Lagováni myši u her

Příspěvekod Nostra159 » 24 lis 2019 19:53

louth píše:hoj,co znamena lagla mys ?

Ahoj,prostě když se prudce otočím tak by ta myš obšas zalaguje že to nejde plynule ale sekaně.

Dodatečně přidáno po 2 minutách 1 vteřině:
[image][/image]
Nostra159 píše:
louth píše:hoj,co znamena lagla mys ?

Ahoj,prostě když se prudce otočím tak by ta myš obšas zalaguje že to nejde plynule ale sekaně.


Dodatečně přidáno po 3 minutách 19 vteřinách:
petr22 píše:Kdyz tam vratis puvodni grafiku, tak to funguje spravne ?

Nezapominej, ze jak procesor, tak grafika jsou historicke kousky a pouhych 1,5 GB
RAM nestaci skoro ani na beh Windows, natoz aby zbyla nejaka volna pamet pro hru.

Tim, ze jsi tam dal silnejsi grafiku jsi soucasne zvysil naroky ma procesor i na pamet.

Konkretne ta E2140 je sice z roku 2011, ale vykon ma 3x nizsi nez C2D z roku 2008 (!!).

Tedy jestli je neco problem, tak E2140 se svymi 870 body v Passmarku, kdyz i ti nejlevnejsi
dnesni procesory maji 10x tolik. Chce to prohrabat sberny, skladky a popelnice najit treba
E8200 nebo E8400, ktere jsou skoro 3x vykonnejsi. A nejakou pamet aspon na 3 GB.


Ahoj,jsem si toho vědom že je to historický kousek sám o sobě.
Ale než si koupim něco lepšího tak hraju na tomhle old hry hlavně cs 1.6.
Ja tam klidně můžu dat 3GB ram jenže mi pc ukaže že je použitelný pouze 1GB ram což nechápu. :-/

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 42463
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Lagováni myši u her

Příspěvekod petr22 » 24 lis 2019 19:59

3 GB tam dat nemuzes, leda ze by sis vyrobil vlastni 1,5 GB moduly.

Fujitsu Siemens G31T-M2 by mela podporovat max 4 GB RAM, tedy 2x 2 GB.

Mela by podporovat i 4 jadrove procesory, treba Core Quad Q6600.

Nostra159
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: listopad 19
Pohlaví: Muž

Re: Lagováni myši u her

Příspěvekod Nostra159 » 24 lis 2019 20:02

petr22 píše:3 GB tam dat nemuzes, leda ze by sis vyrobil vlastni 1,5 GB moduly.

Fujitsu Siemens G31T-M2 by mela podporovat max 4 GB RAM, tedy 2x 2 GB.

Mela by podporovat i 4 jadrove procesory, treba Core Quad Q6600.


No právě já zkoušel tam dát jeste 2GB ramku a 1GB ramka tam byla takže to jsou 3GB ale pc mi ukazal že je použitelných pouze 1GB ram

Dodatečně přidáno po 6 minutách 4 vteřinách:
A co v msconfig je tam nastaveno 1024MB na ramkách co tam dát maximálku? nebo to nechat jak to je ?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 42463
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Lagováni myši u her

Příspěvekod petr22 » 24 lis 2019 20:13

Kolik RAM vidi BIOS ?

Kdyz je tam jen ta 2 GB, tak funguje samotna nebo ne ?

2 GB by byly lepsi nez 1,5 GB.

Nostra159
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: listopad 19
Pohlaví: Muž

Re: Lagováni myši u her

Příspěvekod Nostra159 » 24 lis 2019 20:25

petr22 píše:Kolik RAM vidi BIOS ?

Kdyz je tam jen ta 2 GB, tak funguje samotna nebo ne ?

2 GB by byly lepsi nez 1,5 GB.


Nene ted tam mám 1GB a 512MB takže 1,5GB dohromady,ale když jsem tam dal minule tu 2GB ramku tak tam bylo dohromady 3GB ale použitelných 1GB ram...Kde v biosu to zjistím prosím?


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Lagování her na solidním starším počítači
    od Martinkociostrava » 13 lis 2019 20:57 » v Vše ostatní (sw)
    4
    468
    od Azmir
    13 lis 2019 21:35
  • Jde kolečko myši dát na boční tlačítka myši ?
    od marian19091 » 25 dub 2020 01:46 » v Problémy s hardwarem
    2
    214
    od michalxl99
    25 dub 2020 10:32
  • Výběr myši
    od Eldan » 10 říj 2019 00:01 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    3
    376
    od vuLva
    10 říj 2019 08:52
  • Výběr herní myši
    od Eastrin » 06 zář 2019 22:12 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    26
    1566
    od gogo1963
    11 zář 2019 05:45
  • Blikání myši při vypnutém PC?
    od SGvagon » 09 říj 2019 07:29 » v Problémy s hardwarem
    7
    653
    od cejny
    09 říj 2019 20:45

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host