Jak využít SSD ? Otázky

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Chleba32
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: únor 20
Pohlaví: Muž

Jak využít SSD ? Otázky

Příspěvekod Chleba32 » 07 bře 2020 17:31

Dobrý den, mám 250GB SSD Crucial disk.
Chci se zeptat, jak ho správně využít.

Dám příklad. Mám nainstalovaného Zaklínače 3 na HDD.

Když ho nainstaluji na SSD, tak budu mít víc FPS ?

Stějně jako s prohlížečem. Když chcu ať se rychlejí načítá, tak ho musím nainstalovat na SSD ? Chápu to správně ? děkuji

- Chleba



Reklama
Uživatelský avatar
Coxx-cz
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 911
Registrován: listopad 11
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Jak využít SSD ? Otázky

Příspěvekod Coxx-cz » 07 bře 2020 17:48

Programy nainstalované na SSD se budou rychleji spouštět a náročnější programy budou i rychleji reagovat. Ve hrách mít víc FPS nebudeš - za mě zbytečnost instalovat hry na SSD pokud máš k dispozici pouze 250 GB. Osobně bych tam dal systém + nejpoužívanější programy - Office, prohlížeč, atd.
DESKTOP: CPU AMD Ryzen 5 3600 | GPU EVGA RTX 2060 SUPER SC | MB ASUS Prime X370-PRO | PSU Be quiet! Pure Power 11 - 500W | RAM Crucial Ballistix Sport LT Grey 2x8 GB | SSD Kingston A2000 1TB | Cooler Arctic Freezer 34 | BOX SilentiumPC Signum SG1X TG
LAPTOP: Lenovo ThinkPad X390 i7 | 16 GB RAM | 512 GB SSD
PHONE: Xiaomi Mi 9

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 41929
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak využít SSD ? Otázky

Příspěvekod petr22 » 07 bře 2020 18:12

Instalovat hry na SSD ma smysl u her, ktere hodne nacitaji data z disku.

Treba Kingdom Came muze byt nehratelne jak na platnovem disku doskakuje grafika.

Chleba32
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: únor 20
Pohlaví: Muž

Re: Jak využít SSD ? Otázky

Příspěvekod Chleba32 » 07 bře 2020 20:09

Coxx-cz píše:Programy nainstalované na SSD se budou rychleji spouštět a náročnější programy budou i rychleji reagovat. Ve hrách mít víc FPS nebudeš - za mě zbytečnost instalovat hry na SSD pokud máš k dispozici pouze 250 GB. Osobně bych tam dal systém + nejpoužívanější programy - Office, prohlížeč, atd.

Ještě by jsem se chtěl zeptat, jak nainstaluji Google Chrome na SSD disk ?

Uživatelský avatar
MrAnnix99
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 792
Registrován: únor 13
Pohlaví: Muž

Re: Jak využít SSD ? Otázky

Příspěvekod MrAnnix99 » 07 bře 2020 20:18

Při instalaci se tě to zeptá na místo instalace, tak stačí vybrat místo na SSD.
Žádný učenec z nebe nespadl, ale blbce jako by shazovali.

CPU: Intel Xeon E5450 @ 3.2GHz OC
GPU: Sapphire Radeon RX 570 Pulse 4GB
MB: MICRO-STAR INTERNATIONAL CO.,LTD MS-7395
RAM: 4,00GB Dual-Channel DDR2 @ 333MHz

Chleba32
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: únor 20
Pohlaví: Muž

Re: Jak využít SSD ? Otázky

Příspěvekod Chleba32 » 07 bře 2020 20:25

MrAnnix99 píše:Při instalaci se tě to zeptá na místo instalace, tak stačí vybrat místo na SSD.

Bohužel na nic se mě neptá. Stáhnu instalační soubor, otevřu ho a instalace začne. Na nic se mě to neptá :/

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 41929
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak využít SSD ? Otázky

Příspěvekod petr22 » 07 bře 2020 20:32

Na SSD mas prece operacni system.

Pokud se Chrome na nic nepta, tak se musi instalovat na systemovy disk.

To same kazda jina aplikace - vychozi umisteni = disk C: = SSD

Chleba32
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: únor 20
Pohlaví: Muž

Re: Jak využít SSD ? Otázky

Příspěvekod Chleba32 » 07 bře 2020 21:09

petr22 píše:Na SSD mas prece operacni system.

Pokud se Chrome na nic nepta, tak se musi instalovat na systemovy disk.

To same kazda jina aplikace - vychozi umisteni = disk C: = SSD

Systém mám na HDD. Takže se to asi proto instaluje na HDD, protože tam mám windows.
Už delší dobu chci windows převést z HDD na SSD . Nevíte jak na to ?
Děkuji moc.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 41929
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak využít SSD ? Otázky

Příspěvekod petr22 » 07 bře 2020 21:22

Kdyz mas system na HDD tak je to SSD dost k nicemu :-)

Nejjednodussi je mazat data tak dlouho az na disku bude mene nez 240 GB dat
a pak naklonovat cely obsah HDD na SSD pomoci nejake bootovaci flashky, treba
Easeus Partition Master - nainstalujes, spustis a zvolis Create WinPE bootable disk.

Pak z te flashky nabootujes a das zkopirovat cely obsah HDD na SSD, pak nastavis
SSD jako prvni bootovaci zarizeni a jne to.

Chleba32
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: únor 20
Pohlaví: Muž

Re: Jak využít SSD ? Otázky

Příspěvekod Chleba32 » 07 bře 2020 21:38

petr22 píše:Kdyz mas system na HDD tak je to SSD dost k nicemu :-)

Nejjednodussi je mazat data tak dlouho az na disku bude mene nez 240 GB dat
a pak naklonovat cely obsah HDD na SSD pomoci nejake bootovaci flashky, treba
Easeus Partition Master - nainstalujes, spustis a zvolis Create WinPE bootable disk.

Pak z te flashky nabootujes a das zkopirovat cely obsah HDD na SSD, pak nastavis
SSD jako prvni bootovaci zarizeni a jne to.

A šlo by to takhle ? https://www.youtube.com/watch?v=ioYPSsFnmNA

Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8238
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Jak využít SSD ? Otázky

Příspěvekod mmmartin » 07 bře 2020 21:41

Není třeba citovat předchozí příspěvek ;) .

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 41929
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak využít SSD ? Otázky

Příspěvekod petr22 » 07 bře 2020 22:03

Slo, princpilane to dela uplne to same.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ako využiť dva SSD v PC
    od puf21 » 18 pro 2019 23:26 » v Vše ostatní (hw)
    8
    849
    od Zakk
    19 pro 2019 19:48
  • Lze využít notebook s telefonní zásuvkou jako DSL modem
    od simio.simsoft » 11 čer 2019 10:09 » v Sítě - hardware
    5
    611
    od ITCrowd
    11 čer 2019 13:30
  • Age Of Empires 1 otázky ohledně hry
    od Krieger » 14 bře 2020 15:47 » v Hry
    1
    494
    od cadworker
    14 bře 2020 19:33

Zpět na “Vše ostatní (hw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Brandwatch [Bot], CommonCrawl [Bot], DotNetDotCom.org [Bot] a 11 hostů