Náhlé ztyrkysovění monitoru
-
- nováček
- Pohlaví:
Náhlé ztyrkysovění monitoru
Pracoval jsem na PC a zničeho nic mi ztyrkysověl monitor, měl jsem ve sluchátkách video z youtube a to fungovalo dál. Dvakrát jsem monitor zkusil zapnout a nic se nedělo. Ještě jsem zkusil pohnout kabelem od monitoru co vede do PC. Nevím jestli to bylo tím, ale PC se sám od sebe restartoval a zdá se že všechno funguje v pořádku. V prohlížeči událostí jsem nenašel nic, čím by to mohlo být. Grafika je víc jak 7 let stará NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti, monitor je dva roky starý 24" Philips 243V7QJABF
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
Re: Náhlé ztyrkysovění monitoru
Podľa mňa - zháňaj si novú grafiku. Pokiaľ ti grafika sama vypne a reštartuje PC - je pred bránou kremíkového neba.
-
- nováček
- Pohlaví:
A můžu nějak zjistit, že to fakt bylo tou grafikou? Resp. je nějaký program, který by mi v jakém stavu ta grafika je?
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Takovy program neexistuje.
Pokud je to hardwarovy problem, bude se opakovat stale casteji. Kdyz grafiku das do jineho PC, bude se dit i tam.
Bude to stale horsi a horsi az jednoho dne nepujde zapnout pocitac. Kdyz grafiku vymenis, problem zmizi.
Pokud je to hardwarovy problem, bude se opakovat stale casteji. Kdyz grafiku das do jineho PC, bude se dit i tam.
Bude to stale horsi a horsi az jednoho dne nepujde zapnout pocitac. Kdyz grafiku vymenis, problem zmizi.
-
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
nev259 píše:A můžu nějak zjistit, že to fakt bylo tou grafikou?
Neuviedol si zostavu.Ale ak je možnosť,vyber grafiku a zapoj monitor na integrovanú grafiku.
-
- nováček
- Pohlaví:
Doufal jsem, že tohle téma budu moci nechat spát, protože dva týdny všechno fungovalo vpořádku. Nicméně, před chvilkou se mi stalo něco podobného. Narozdíl od toho problému před dvěmi týdny, monito neztyrksověl, ale vypl se. Několikrát jsem ho zkusil zapnout. Nepomohlo to a nakonec se PC sám vypl. Když jsem ho zapl, tak v pořádku naběhl a všechno funguje. V prohlížeči událostí pořád nevidím zvláštního. PC je Intel(R) Core(TM) i5-3570 CPU @ 3.40GHz 3.40 GHz 8GB RAM už přes 11 let starý, nicméně z toho původního PC už je tam jenom základovka, procesor a ramky. Hadr a zdroj jsem před půl rokem vyměnil. Novou grafiku si samozřejmě pořídit můžu, ale potřeboval bych vědět, jestli problém není spíš v těch nejstarších komponentech.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Vyndej tu Nvidii z pocitace a pripoj monitor na grafiku integrovanou v procesoru.
-
- nováček
- Pohlaví:
A to mám pak čekat několik dní, jestli se to stane znovu? Teoreticky, bych mohl zapojit tu grafiku co jsem vyndal před sedmi lety a byla v PC původně. Akorát, že jí odcházel větrák.
Jinak, přemýšlel jsem a to co se mi stalo včera, se od toho, co se stalo před dvěma týdny se trochu lišilo. Včera se vypl monitor a ozval se takový ten zvuk, jak když vypadne elektřina a PC se vypne. (V první chvíli jsem si myslel, že vypadl proud, pak jsem si hned uvědomil, že by přestal svítit i světlo) PC ale jel ještě několik minut dál a až pak se vypl (před dvěma týdnama se restartoval) Taky jsem měl v obou případech ve sluchátkách video z youtube, před dvěma týdnama se to video přehrávalo dál, včera ne.
Jinak, přemýšlel jsem a to co se mi stalo včera, se od toho, co se stalo před dvěma týdny se trochu lišilo. Včera se vypl monitor a ozval se takový ten zvuk, jak když vypadne elektřina a PC se vypne. (V první chvíli jsem si myslel, že vypadl proud, pak jsem si hned uvědomil, že by přestal svítit i světlo) PC ale jel ještě několik minut dál a až pak se vypl (před dvěma týdnama se restartoval) Taky jsem měl v obou případech ve sluchátkách video z youtube, před dvěma týdnama se to video přehrávalo dál, včera ne.
-
- Level 2
- Pohlaví:
Ano, můžeš zkusit jet pár dní na integrovanou grafiku.
Chyba může být i ve zdroji (napiš, jaký máš).
Tady je trochu problém, že se nedá úplně poznat, jestli to je grafikou nebo zdrojem, protože vyndáním grafiky se tomu zdroji dost odlehčí a může se pak PC tvářit OK, i když chyba byla ve zdroji a ne ve grafice.
Chyba může být i ve zdroji (napiš, jaký máš).
Tady je trochu problém, že se nedá úplně poznat, jestli to je grafikou nebo zdrojem, protože vyndáním grafiky se tomu zdroji dost odlehčí a může se pak PC tvářit OK, i když chyba byla ve zdroji a ne ve grafice.
-
- nováček
- Pohlaví:
Zdroj je tenhle https://www.alza.cz/gigabyte-p450b-d6105888.htm a je starý něco málo přes půl roku.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 1576
-
od beestback
26 led 2025 17:58
-
- 0
- 1476
-
od Vondrys
03 srp 2024 11:50
-
- 7
- 2679
-
od petr22
24 pro 2024 11:45
-
- 4
- 1256
-
od Ondrejjj
11 pro 2024 11:01
-
-
Výběr QHD monitoru 1440p
od schwarzenegger » 01 čer 2024 08:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 13
- 4135
-
od schwarzenegger
04 čer 2024 15:37
-