Zdravím,
Řeším problém s přehříváním pc, zjistil jsem zanesené lopatky u větráku a u cpu otočený jeden větrák tudíž šly proti sobě větry, to teď prave řeším a myslim, že by to mohlo trochu pomoct, ale mám ještě druhý problém. Zjistil jsem, že teplotu grafické karty ukazuje Hwmonitor cca 45-55C, ale když dám na desku grafické karty ruku, udržím ji tam max 5 vteřin a pak uz bych se hodne spálil, je mozne, že na ni neco odešlo nebo co by mohl byt problém, že nepozná, že se vetraky na ni mají točit rychleji? Existuje nějaký software, kterym mohu nastavovat otáčky na vice % nehledě na teplotu kdyz ji to očividně ukazuje/snímá spatne?
Dekuji;
Milan.
Přehřívání pc Vyřešeno
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
Re: Přehřívání pc Vyřešeno
Věštecké koule sou na padrť, chybí základní info o sestavě. Jestli je to co máš v profilu, tak je to hodně "zajímavé".
Člověk se pořád učí.
-
- Level 5
- Pohlaví:
Re: Přehřívání pc
Když se podrobně podíváš do HWmonitoru viz moje příloha. Jsou tam body kde teplota přesahuje 70 stupňů, ale to je maximální zátěž. Zajímá tě zda vysoke teploty jsou v zátěži nebo jen když prohlížíš prohlížeč. Podle toho se musíš řídit a pokud máš vysoké teploty jen když jsi ve Windowsech, máš problém.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
NZXT H6 Flow MB MSI MAG B550 TOMAHAWK CPU AMD Ryzen 5 5600X GPU XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT RAM Kingston Fury 32GB HDD SSD M.2 ADATA XPG Gammix S11 1TB HDD 2 TB PSU Seasonic Focus GX-850 AOC C24G1 144Hz Mobil Apple iPhone 15Pro 256GB Tablet iPad Air M2
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
Re: Přehřívání pc
Ja se Vám moc omlouvám, našel jsem chybu montáže, na procesoru byl jeden ze dvou větráků proti airflow. To jsem nemontoval já.. Po otočení větráku+doladeni pwm vše ok.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 32
- 7169
-
od šulda
18 zář 2024 16:03