chtěl bych poradit s vylepšením mého pc....
aktuální sestava je
MB ASUS P5AD2-E STD/i925XE/DDR2/PCI-E/775
P4 3Ghz
2x512MB 533Mhz
VGA HIS Excalibur X800 GTO 256MB Icq II Turbo
a plánuji procesor asi nataktovat na 3600-3800Mhz (půjde to?)
ramky asi vyměním za 2x2GB 800Mhz
no a koncem roku asi koupím i grafiku uvažuji o Ati 4850......myslíte že to bude realné a nic nebude zaostávat???
dík za rady
I když procesor vysoko přetaktuješ,tak srovnatelné výsledky s novými procesory a grafikou Radeon 4850 moc nečekej.Procesor ti to bude určitě mírně brzdit.Navíc tvoje deska nepodporuje 800Mhz paměti,tak je zbytečné je tam cpát.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Marfy píše:Pleteš si FSB a podporované rychlosti pamětí.To není to samé.Paměti 800Mhz na této desce můžou být,ale stejně pojedou jen na 533Mhz.Je to TATO deska ?
no řek bych že jo...moc se v tom nevyznám....takže kdybych kupoval nové ramky tak jenom 533Mhz?
a měl bych koupit raději 4x1GB nebo 2x2GB?....a co se týče té grafiky.....kdybych měl procesor natoktovaný na 3600-3800Mhz a 4GB ram...jaká by byla ideální grafika? .....díky
Už jsem to tu někde psal.Mám Petium D945 taktlý na 4,0Ghz + grafiku Radeon HD3870 a rozdíl třeba v 3Dmarku06 je oproti současným procesorům se stejnou grafikou téměř 2000bodů,což je celkem hodně.Ve hrách už takový markantní rozdíl není,ale pár snímků to tratí.Pro tvoji sestavu,tak maximálně Radeon HD3850,který je teď i za výbornou cenu.Navíc 4GB operační paměti ani nevyužiješ,pokud nebudeš mít 64bit operační systém.Stačí 2x1GB.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Když kupíš nějaké Core Duo se 45nm technologií budeš mít klid, ale pak je to horší s deskou, no na tvém mistě bych to all překopal, ale taky zaleží jak si na tom finančně
Dobry den. Otec me pozadal o sestaveni PC a domluvili jsme se ze mu dam do sestavy svuj CPU,GPU,RAM a objednam si nove.
Moje soucasna konfigurace je:
ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI
AMD Ryzen 7 7700X
ASUS TUF GeForce RTX 4070 Ti O12G
G.Skill...
Poslední příspěvek
Dekuji.Bios uz jsem si stahnul tak pred vymenou aktualizuji. Jeste jednou dekuji za rady.
Zdravím všechny, rozhodl jsem se po letech investovat do upgradu svého stroje složeného v roce 2018, přičemž můj rozpočet se pohybuje okolo částky 10 tisíc. Specifikace jsou následující:
MB: MSI B450-A PRO
GPU: NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti
CPU: AMD...
Poslední příspěvek
Přehodnocením priorit jsem došel k tomu, že PC by stále zasloužilo upgrade, ale směrem k pohodlnější práci na něm s minimálním důrazem na hry, na které stejně není již tolik času. Tudíž bych se pro tuto chvíli vydal cestou upgradu pouze RAM a SSD....
Ahoj , Po delší době jsem se rozhodl pro upgrade PC . Na 100% potřebuji vyměnit procesor , ten už nezvládne ani win11 a dál tak nějak přemýšlím o nové grafické kartě .
Počítač používám primárně k hraní her .
Potřeboval bych poradit jaké komponenty...
potřeboval bych od Vás profesionálů poradit s upgradem PC. Na počítači občas hraji hry, jinak běžná činnost. Žádné úpravy videí apod. Byl bych rád, kdyby mi zůstala jako základ základní deska.
Současná sestava:
MSI B450-A Pro -...
Poslední příspěvek
Za ty peníze není blbost kupovat R7 5700x3D.
Stejně je vtipný, že skoro každej kupuje PC s tím, že v budoucnu může upgradovat.
A když ten moment nastane, tak by radši přešel znovu na novější :D
Coz je presne na co jsem poukazoval kdysi, stejne...
Přátelé, potřeboval bych poradit s ugpradem PC. Před rokem jsem to zde již řešil, ale nyní, když vyšlo asi vše co mohlo, tak bych do toho již šel.
Mám dvě stávající sestavy, kde ugradovat bych chtěl tu z roku 2019 a z toho co zbyte, tak upravím tu...
Poslední příspěvek
Já měl Palit tři roky (RTX 2080) a ještě jsem ji dobře prodal. :-) Ono taky hodně záleží na edici, jestli je to nějaká lacinnější sotva dlouslotová šlupka, nebo kousek, kde se na provedení nešetřilo.
U nVidie je jsou jen trapné ty aktuální potíže s...