Tip na notebook

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

johny.
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Tip na notebook

Příspěvekod johny. » 06 zář 2008 17:51

Ahoj , mozna by mi nekdo mohl dat tip na dobry notebook.

Zde moje naroky:

CPU: nejmene dvoujadrovy(f jednoho jadra min 1,5 GHz)
RAM: chci 4GB, ale nemusi byt, v zakladu staci 2GB
GRAFIKA: nepodstatne, obnovovaci f. min. 75 Hz a sdilena pamet nejmene 128 Mb
HDD: min. 300GB, ale muze byt i vic...
Bezna rozhrani USB, FIREWIRE, rad bych COM a LPT a Bluetooth, nemusi mit wi-fi
Vypalovacka DVD
DISPLAY min. 14"
Vysoka vydrz baterie(napr. HP se delaji se standartni baterii + je mozno dodat pridavnou)
Co nejnizsi hmotnost je vitana
buď sám sebou,buď svobodný,měj svoje myšlenky do kterých ti nikdo nevidí,život máš přeci na to,aby si ho žil po svém! (Metallica)

HP omnibook xe4500,SUSE 10+ X system s TWM,Fvwm2,WM a WXP(L.E.G.A.L)
a
Pentium PRO 200 MHz, Debian + X system

Reklama
giorgino
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Tip na notebook

Příspěvekod giorgino » 16 zář 2008 10:13

Ahoj,
notebook s takovou konfiguraci si vyberes lehce, ale už jsi někdy viděl notebook s obnovovací frekvencí 75 Hz? :smile:

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 16 zář 2008 10:18

Takovej notebook právě neseženeš. S COM a LPT určitě ne, možná koupit nějakej dock. A min. 300GB taky nebude snadnej úkol.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

johny.
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod johny. » 16 zář 2008 12:49

giorgino píše:Ahoj,
notebook s takovou konfiguraci si vyberes lehce, ale už jsi někdy viděl notebook s obnovovací frekvencí 75 Hz? :smile:

Ano viděl, třeba hned ten můj HP omnibook xe4500. :wink: Proč se ti to zdá divné?

---------------------

Jinak už jsem si tak nějak udělal samostatný průzkum, takže v tomto směru můžeme toto téma uzavřít.
buď sám sebou,buď svobodný,měj svoje myšlenky do kterých ti nikdo nevidí,život máš přeci na to,aby si ho žil po svém! (Metallica)

a

giorgino
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod giorgino » 16 zář 2008 15:38

to je pravda s tím LPT a COM, ale právě jsem měl na mysli DOCK.

jinak 75 Hz na notebooku se mi nezdá divné, ale běžně lze nastavit jen 60Hz. Je to hlavně u integrovanejch grafik, především od Intelu, kde ti ani sebelepší driver nepomůže. Já osobně mám DELL LAtitude řady C s ATI Mobility Radeon a když jsem jej koupil, tak jsem doslova zatuhl, když tam šlo jen 60Hz. Naštěstí po změně ovladače karty se zpřístupnilo 75 a 85 Hz. Na 75 Hz běží v pohodě a nebolej mě oči ani po 12ti hodinách surfování, kdežto u 60Hz snesu tak 1 hodinu. Na 85 Hz už je display nestabilní.
Takže pokuď chceš 75Hz, tak bych ti doporučil notebook s grafickou kartou nVidia, či ATI a spíše dedikovanou, kde budeš mít jistotu dostatku ovladačů..

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 16 zář 2008 16:26

V podstaťe to odpovídá notebokům za 15000-20000 kde je už dnes jedno co máš za značku.
koukni na odkazy na netu kde specializované prodejny nabízí notebooky a vybereš si
a ¨možností je opravdu hodně takže finálně ti může rozhodovat už jen cena:
MSI
Fujitsu Siemens
HP
Asus
ps:u LCD obrazovek je jedno zda máte frekvenci 60 nebo 75Hz protože neblikají a netahají oči a pokud u toho sedíte
i půl dne rozdíl tam není vůbec žádný.(to zase někdo rozběhl fámu a někdo se toho chytl)mám to osobně odskoušeno.
A o tomhle diskutovat nebudu - nejsem blázen :lol:
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

johny.
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod johny. » 16 zář 2008 17:26

To giorgino: Je to tak jak říkáš. Mám stejné zkušenosti Intel 60 Hz max. A u ATI bezproblému více.

To jarod72pm: když se zamyslím nad tvojí odpovědí musím souhlasit i s tebou. Když jsem pracoval s notebooky HP s integrovanou Intel grafikou, která pracovala max. na 60Hz, také jsem s pálením očí problém neměl, zato u CRT monitorů je to fakt vypalovačka!

EDIT: jinak notebook, který bych chtěl má grafiku SiS Mirage 3+ a s těmi nemám zkušenosti vůbec.

a

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (hw)”