Teplovodivá pasta

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

PreTox
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Teplovodivá pasta

Příspěvekod PreTox » 28 lis 2008 18:36

Ahojte, jednoduchý dotaz - mám boxovaný chladič a zdá se mi, že té pasty je tam málo. Může se tam přidat jiná? A nebo to bude dělat bordel?
MB: ASUS Striker II Formula, CPU: Intel Core™ 2 Duo 3,16GHz, CPU Cooler: Zalman CNPS8700 LED, RAM: 2x1GB Corsair Dominator 1066 MHz DDR II, GPU: ASUS ATI Radeon HD 5770 DDR3 1GB, HDD: WD CG 500GB SATA 300, HDD2: WD CG 2TB SATA 300, Zdroj: Corsair 650W

Reklama
zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Re: Teplovodivá pasta

Příspěvekod zao » 28 lis 2008 18:39

no hlavně tu starou sundej pryč třeba ubrouskem setři (pude to těžko) a dej tam jinou ale chce to tenučkou vrrstvu tak 0.1mm prostě tam prcni doprostřed IHS procesoruněco jako 0,5cm kdyby si odlomil z tužky:-D:-D:-D a to rozetři heatsinkem chladiče na tenkou vrstvu po celý ploše
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mike007 » 28 lis 2008 18:45

Jak poznáš, že je na procesoru málo pasty, když je na něm umístěný chladič?
Pasty tam stačí mít trochu. Nemusí to být namazané jako máslo na chlebu.

Vždy, pokud sundáš chladič z procesoru, je nutné starou pastu z procesoru a chladiče důkladně vyčistit. Poté nanést novou. Nikdy nedávej novou pastu na tu starou, seschlou ...
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

PreTox
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod PreTox » 28 lis 2008 19:29

Asi jsem to blbe napsal - mam NOVY boxovany chladic a je na nem od zakladu ta pasta, ale zda se mi, ze ji je tam malo, ze se to nerozetre po cele plose procesoru. :)
Tak nevim, jestli ji tam mam nechat a jenom pridat "do poctu" dalsi pastu, nebo to cele utrit a dat tam jenom tu novou.
MB: ASUS Striker II Formula, CPU: Intel Core™ 2 Duo 3,16GHz, CPU Cooler: Zalman CNPS8700 LED, RAM: 2x1GB Corsair Dominator 1066 MHz DDR II, GPU: ASUS ATI Radeon HD 5770 DDR3 1GB, HDD: WD CG 500GB SATA 300, HDD2: WD CG 2TB SATA 300, Zdroj: Corsair 650W

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 28 lis 2008 19:31

tak box chladiče stojí celkově zaprd ale rozhodně tomu pomůžeš když starou sundáš a dáš novou hlavně to nemíchej a nedávej toho tam moc
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 28 lis 2008 19:38

Té pasty se tam opravdu dává velmi málo - je tam jen proto aby zakryla mikrosopické nerovnosti CPU a chladiče, ale je třeba aby bylo stejnoměrně nanesena po celé ploše. Dělej to opatrně ať něco okolo ne....š. Už si tím pár lidí zlikvidovalo procák.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (hw)”