Formát HDD

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Chicot
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Formát HDD

Příspěvekod Chicot » 24 črc 2006 11:38

Ahoj...už jsem tu zase :roll:
Mám starý disk rozdělený na tři disky C, D, E a chci ho pověsit jako slave na jednu kšandu s novým.
Rád bych se zeptal, zda se dá před, při, nebo po převodu starého disku z FAT32 na NTSF nějakým způsobem spojit ty tři disky do jednoho bez ztráty dat. A taky jestli nebude vadit, že mám na tom disku nainstalovaná wokna a budou i na tom novém, jestli se nějak nebudou hádat. Než je teda smažu pochopitelně. Díky za trpělivost a případné odpovědi :wink:

Reklama
Weslo
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 24 črc 2006 11:46

nedá.. data se při převodu na ntfs smažou(pokud tedy nepoužijěš nějáký speciální program ale podle mě to většinou dopadne špatně..doporučuju naformátovat jako celek a data před tím vypálit nebo nakopírovat dočasně na ten novej disk...pak by to mělo vypadat takhle...

1.disk

c: system
d:data1
2.disk
e:data2

možná ti vyskočí ten 2.disk před 2 oddílem na 1.disku můžeš to změnit ve správě disků

je to nejjednoduší a nejefektivnější...
není nic horšího než zjistit že na jednom disku mám 1GB a na druhým 3GB a pořebuju 4GB
takže dělit hadr tak max na 2-3 oddíly(pokud tedy na disku uchováváš velké soubory(warez,filmy apod.)
wokna se hádat nebudou protože o sobě nebudou vědět..

jako poslední si nastav swap na ten starší disk..příjemně ti to zvýší rychlost načítání čehokoliv..
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Chicot
nováček
Stav:

Příspěvekod Chicot » 24 črc 2006 12:03

Hmmm...toho jsem se bál :? ...mno nic...budu to muset teda zkopčit a potom celý zformátovat, to bude šichta :| ...co se dá dělat. Díky za odpověď. To swapování nastavím kde?

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 24 črc 2006 12:11

swap:

tento počítač->vlastnosti->upřesnit->výkon->nastavení->upřesnit->virtuální paměť->změnit->vyplníš hodnoty->nezapomenout nastavit->OK

velikost se dává jako 1.5x násobek RAM minimum a 3x násobek RAM maximum...
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Jidhash
Tvůrce článků
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Jidhash » 24 črc 2006 12:39

převod z FAT32 na NTFS se už tady řešil a s pomocí Partition Magic to jde i bez ztráty dat

mikel
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod mikel » 24 črc 2006 13:56

Převod systému souborů z FAT32 na NTFS je možný i bez ztráty dat, jak píše Jidhash, ale občas se pak vyskytují problémy s diskem. Takže nejlepší způsob, který ti můžu navrhnout, je dát nový disk na master a starý na slave, nainstalovat wokna z instalačního CD na nový disk, po instalaci zkopírovat data, které si chceš nechat na ten nový s woknama a pak zformátovat ten starý na NTFS. Pomalý formát je ten nejjistější způsob.
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!

Zpět na “Vše ostatní (hw)”