Širokoúhlý monitor - nezobrazuje se celá plocha* Vyřešeno
Širokoúhlý monitor - nezobrazuje se celá plocha* Vyřešeno
Doufám, že jsem se napíchl do spávného fora. Mám následující problém: Mám monitor iiyama E2209HDS a najednou, bez mojeho přičinění se mi nezobrazuje celá plocha. Po celém obvodu kolem dokola mám asi 2cm černý rámeček. Už jsem zkusil vše možné od změny rozlišení, frekvence.. Žádný pokus tento problém nevyřešil. Musím ještě dodat, že při spouštění PC je při načítání obraz bez tohoto černého rámečku. Až teprve, když monitor plně naskočí tak je to v tomto nepříjemném zobrazení. Neví prosím někdo kde a jak bych změnil nastavení, abych měl zase plnohodnotný obraz? Děkuji moc za jakoukoliv radu...
Naposledy upravil(a) Rewqa dne 24 dub 2011 12:48, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava nadpisu
Důvod: Úprava nadpisu
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Širokoúhlý monitor
Přímo na monitoru nastavení nepomůže? Width a Height
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Já mám sice CRT, ale digitální, a ten si pamatuje pro každé rozlišení samostatné nastavení, takže jestli bootovací obrazovka jede třeba v 800x600, tak se obraz na monitoru roztáhne jinak než při 1024x768. Podívej se jaké tam máš ovládací prvky a došteluj to přímo s nimi, monitor by si to měl uložit a při příštím přepnutí do tvého rozlišení nastavit automaticky.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Žbeky píše:Přímo na monitoru nastavení nepomůže? Width a Height
Tuto možnost monitor nenabízí

--- Doplnění předchozího příspěvku (24 Dub 2011 11:56) ---
Mám rozlišení nastavené, (pro mojí potřebu optimální) na 1440x900, Barva: 32 bitů.
I po změně rozlišení, jakéhokoliv, černý rámeček kolem dokola zůstává. Honím tyto všechny možnosi přes CCC (Catalyst Center)..
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Snad na každém monitoru lze nastavit výšku a šířku obrazu s posunutím.
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Jsou na tom monitoru vůbec nějaké čudlíky?
Viděl jsem už i takový kde se zvenku nedalo nastavit vůbec nic! Potom by to mělo jít měnit přes ovládací panel, který by měl být součástí ovladače přímo od výrobce. Podívej se do Programů v menu nebo do Program Files, hledej složku s názvem výrobce nebo toho monitoru.

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
-
- Pohlaví:
Možná by stačilo přečíst si manuál, který je v příslušenství, případně na CD.
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Širokoúhlý monitor - nezobrazuje se celá plocha*
Zkus na monitoru najít tlačítko RESET nebo něco takovýho. To by mělo monitor obnovit do továrního nastavení.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
Tlačítko "Reset" se bohužel taky nevyskytuje, ale byla by to paráda..
Nastav maximální horizontální a verikální polohu. Mělo by to fungovat.
faraon píše:Jsou na tom monitoru vůbec nějaké čudlíky?Viděl jsem už i takový kde se zvenku nedalo nastavit vůbec nic! Potom by to mělo jít měnit přes ovládací panel, který by měl být součástí ovladače přímo od výrobce. Podívej se do Programů v menu nebo do Program Files, hledej složku s názvem výrobce nebo toho monitoru.
To ano "čudlíky" tam jsou, ale v menu monitoru se šíře a výška nenabízí, taky tomu nerozumím

--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Dub 2011 11:51) ---
Blue Spirit píše:Možná by stačilo přečíst si manuál, který je v příslušenství, případně na CD.
Manuál jsem prošel, řešení mojeho problému tam popsáno není, CDéčko k tomuto monitoru neexistuje...
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zmáčkni tlačítko AUTO.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Raspberry Pi 5 - raspios-bookworm - vzdalena plocha
od L.L » 19 srp 2024 14:44 » v LiNuX a ostatní alternativní OS - 8
- 4525