Myš s látkovým kabelem

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

ReCall
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Myš s látkovým kabelem

Příspěvekod ReCall » 30 lis 2011 12:45

Uvažuju o koupi Razer Lachesis Refresh - slušná myš za slušnou cenu, ale nechci myš na pár měsíců. Mám zkušenost s A4Tech 750BH, že se mi kabel v ohybu kousek od myši přelámal a začala vypadávat. To bylo už asi po půl roce celkem intenzivního hraní a to má kabel v plastu. Nevím co čekat od látkového kabelu, chcu ať vydrží alespoň několik let a nezlomí se po měsíci. Navíc by to bylo bráno jako mechanické opotřebování takže bez nároku na reklamaci. Máte někdo zkušenosti s takovým kabelem?

Reklama
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Re: Myš s látkovým kabelem

Příspěvekod karlos » 30 lis 2011 13:50

S opleteným kabelem je žehlička, ne? :lol:
S takovým kabelem zkušennost nemám, ale mám myš Razer Diamondback s "normálním" kabelem již několik let a kabel stále v pohodě, jediné co jsem měnil je levý mikrospínač :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Těsňa
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Těsňa » 30 lis 2011 13:53

Za to já s ním zkušenost mám, měl jsem myš Dicota Attack výborná myš, ale měla tenhle látkovej potah na kabelu a po roce používaní začala vypadávat. Odnesl jsem jí do obchodu na reklamaci- řekli že by mi to vzali, ale že už se nevyrábí a nejsou náhradní díly. Poslali mi peníze na účet. Ale asi už bych si myš s látkovým,,potahem'' nekoupil.
Macbook Pro 13" 2012- Prodáno

iPhone 4S 16GB Black- Darováno
iPhone 5s 16GB Gold- Prodáno
iPhone 6 Plus 128GB Black- Prodáno
iPhone 6s 64GB Gold- Prodáno
iPhone 7 128GB JetBlack- Prodáno
iPhone X 64GB Silver - Darováno
iPhone 11 Pro 64GB Green

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 30 lis 2011 15:11

Pokud je kryt myšky na šroubek, není problém kabel opravit i vyměnit mikrospínač u tlačítek.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 30 lis 2011 17:10

U toho kabelu nejde ani tak o provedení jeho vnějšího pláště, ale o jeho jádro a pochopitelně i o zacházení s myší. Pokud se budu ke kabelu chovat, jako dobytek a nechám jej všemožně zkroucený a zauzlovaný, pak nevydrží žádný. Pokud bude kabel ležet na stole s mírnými oblouky, bez podélného zkroucení, pak má šanci na dlouhý život.

ReCall
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod ReCall » 30 lis 2011 19:25

Pic píše:Pokud je kryt myšky na šroubek, není problém kabel opravit i vyměnit mikrospínač u tlačítek.

Asi už žiješ trochu jinde, protože ne každy otevírá myš aby v něm měnil kabel nebo mikrospínač, který navíc někde musí sehnat a upřímně kdo tohle mimo technické typy dělá. Já to jednou zkoušel a jen sem se podíval jak je kabel zapojený do desky myši a řekl sem si do tohohle nejdu a radši sem "přepájel" část kabelu lepící páskou. :lol:

Každopádně u myši je napsné "ultralehký nekroutící se kabel" a vypadá dost tence, takže když se mi zlomil běžný kabel tohle bych mohl zlomit za pár dní. Kupoval bych bazarovku ještě v záruce u Alzy takže i tak bych měl nějaké záruky.

//edit: Kabel jsem zlomil v místě, kde se nejvíce ohýbá a to při výstupu z myši, kde byl na kabelu kloub, takže při lítání ze strany na stranu v fps hrách se to rychle opotřebovalo. O látky by asi takový problem nebyl, že by se kabel ohýbal v jednom místě. Ale MIROvi se opotřeboval tak kdo ví. :D

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 30 lis 2011 19:45

Asi už žiješ trochu jinde

Patrně nás jinde žije víc :wink: Vydělávám sice na české poměry dost peněz, přesto nejsem ochotný vyhodit myš za jeden a půl litru, jen proto, že odkráčel mikrospínač. Raději jej vyměním a za uspořené peníze koupím něco potřebnějšího.

ReCall
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod ReCall » 30 lis 2011 22:23

Má ještě někdo nějaký názor na ten kabel nebo myš jako takovou?

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 02 pro 2011 22:11

Mám na myši a ode dneška i na klávesnici :lol: Není žádný problém, spíše naopak kabel je tak odolnější vůči oděru a snáze klouže po hladkých plochách než "gumový".
BTW správný technický terminus technikus by měl být "kabel s textilním opletem"...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Využití 2. NTB jako externí monitor - KABELEM
    od DenyKr » 14 zář 2024 19:40 » v Vše ostatní (hw)
    6
    3738
    od DenyKr Zobrazit poslední příspěvek
    29 zář 2024 13:25

Zpět na “Vše ostatní (hw)”