Nízká rychlost stahování torrentů
Nízká rychlost stahování torrentů
Dříve jsem stahoval torrenty na Windows XP přes BitLord 1.1 rychlostí většinou tak 200-400kb/s a v Ubuntu přes Transmission nebo K-Torrent rychlostí dokonce až 1200kb/s (zkoušel jsem několik stejných torrentů). Pak jsem PC několikrát přeinstalovával včetně formátování hdd. Nyní mi jdou torrenty strašně pomalu, zkoušel jsem několik stejných torrentů a ve Windows XP mi jdou přes BitLord 1.1 tak do 15kb/s, v Linux Mint přes Transmission do 50kb/s. A není to tím, že bych stahoval málo seedované torrenty, teď stahuju přes BitLord 1.1 Live verzi Androidu pro PC, velikost 175MB, seed je 79 a stejně se to stahuje rychlostí do 12kb/s. Nevíte někdo jak to stahování přes torrenty zrychlit? když mně to už šlo rychleji a to mám teď internet rychlejší (od stejného poskytovatele, stejný způsob připojení)...Zajímavé taky je, že v Linuxu je rychlost stahování vyšší než ve Windowsech, to pozoruju nejen u torrentů ale i když stahuju normálně z internetu.
Re: Nízká rychlost stahování torrentů
Rychlost downloadu záleží na tvém uploadu a počtu seedu, urychlit to nejde. Hod sem výsledky z rychlost.cz (kompletní test) at sme chytřejší.
Zde je ten výsledek kompletního testu z rychlost.cz
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nezačal tvůj poskytovatel blokovat porty. Jestli že ano, tak programy na stahování z torrentů nemohou dohledat správný port, tudiž se k tobě připojí málo uživatelů a z těch mála přijímáš minimum. Když stahuješ jaká je rychlost uploadu.
Vim neco, co Bill Gates ne. Co jsou drobné...
Rychlost uploadu je tak 0-1kb/s chvílema to stoupne max. do 10kb/s.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Nevím, jak je to u Bitlordu, ale u některých torrentových klientů (např. Azureus) je rychlost downloadu daná dosaženým poměrem "objem stažených dat" : "objem odeslaných dat". Je to opatření proti chytrákům, kteří se hned po stažení odpojí a tím zhoršují dostupnost stahovaného souboru. Pokud jsi tento poměr měl příznivý a udělal jsi reinstal, zařadil jsi se pravděpodobně na konec fronty a musíš si zase postupně vybojovat svoji původní pozici.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Transmission v Linuxu jede poněkud lepší rychlostí.
Naposledy upravil(a) Radix dne 05 srp 2009 09:58, celkem upraveno 2 x.
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:

K tématu: Jaký máš SP ? U 1 a 2 je omezení max. počtu připojení.

Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Při pohledu na ty rychlosti v MB se musim taky smát, když se podívám na svoje připojení 512kb/s
Zkoušel jsi uTorrent ? Přešel jsem na něj někdy před
rokem z BitLordu a rychlost stahování se docela dost navýšila. Navíc tam jde nastavit i šifrování
přenosů - poskytovatel hůř zjistí co stahuješ/odesíláš + je přibalena aplikace na počet navýšení half open ports
(jak píše Owner)
Možná by taky pomohlo vyladit připojení třebas TuneUp Utilities nebo něčím podobným na optimalizaci systému.

Zkoušel jsi uTorrent ?
Kód: Vybrat vše
http://www.utorrent.cz/
rokem z BitLordu a rychlost stahování se docela dost navýšila. Navíc tam jde nastavit i šifrování
přenosů - poskytovatel hůř zjistí co stahuješ/odesíláš + je přibalena aplikace na počet navýšení half open ports
(jak píše Owner)
Možná by taky pomohlo vyladit připojení třebas TuneUp Utilities nebo něčím podobným na optimalizaci systému.

Utorrent jsem zkoušel ale přišel mi pomalejší než BitLord. Teď jsem ale kvůli jednomu českém trackeru (na kterém je zakázán BitLord) začal používat BitTorrent 6.2 a většinou jde rychlost kolem 10-50kb/s ale u jednoho torrentu mi to jelo i přes 500kb/s. Zjistil jsem ale, že mi poskytovatel internetu blokuje porty. Dá se nějak zjistit, které porty blokuje a které ne?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě - 6
- 4725
-
od Riviera kid
Zobrazit poslední příspěvek
26 lis 2024 12:48
-