Kdysi jste mi poradili s
jedním problémem ohledně portů a jejich přesměrování. Nastavení portu v routeru již umím a nyní je můj problém poněkud odlišný. Po reinstalaci OS se mi moje plechovka odmítla chovat jako aktiv. A to i po veškerém nastavení při kontrole z výše uvedeného vlákna. Nakonec jsem čistou náhodou v routeru povolil UPnP (upřímně, nemám tušení, co to je) a port se díky bohu otevřel. Jenže tenkrát jsem nic podobného povolovat nemusel a port se otevřel stejně. Vzhledem k tomu, že nevim o co se jedná, trochu mě děsí představa toho, že jsem povolením týhle věci něco pomrvil. Navíc se mi router ukázal v Místech v síti, což zatím nepovažuji za problém...
Takže - potřeboval bych poradit znovu ohledně otevření portu. Adresy mám nastaveny správně a v routeru je vše jak má být. Jenom bych chtěl vyřešit ten problémek s UPnP a jeho nastavením/nenastavením. A proč to teď musí být povoleno, když před reinstalací nic takového nebylo potřeba.
Předem díky.
//Edit: Mimochodem, někdy si tak řikám, že kdybych tohle psal ve dne, tak si toho možná i někdo všimne... Jenže to bych nesměl bejt idiot.