Po resetu panwa2204a - Wifi zabezpečení
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Po resetu panwa2204a - Wifi zabezpečení
Po resetu panwa2204a mám někde chybu ve Wifi zabezpečení bo pokud dám bez zabezpečení NTB se k síti připojí. Pokud ale zvolím zabezpečení WEP 64 bit zadám 2 šifrovací klíče které se skládají z telefonního čísla a přidané nuly po chvíli připojování mi NTB napíše Omezené nebo žádné připojení. Jo zkoušel jsem to i s jedním šifrovacím klíčem ale pořád to samé někde dělám chybu. Nevíte kde? Jo a mám za sebou tak 20 pokusů o připojení včetně zadávání nového šifrovacího klíče pro případ že bych se uklepl.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Po resetu panwa2204a - Wifi zabezpečení
WEP je už archaické a snadno prolomitelné. Nemůžeš dát WPA2 nebo aspoň WPA?
Mimochodem router už funguje?
Mimochodem router už funguje?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak WPA2 sem zkoušel a pořád načítal IP adresu.
Router jinak chodí a nechodí mám dojem nemám ověřeno že mi nejde vedlejší PC po kabelu pokud nemám zapnutý a připojený hlavní PC.
Ještě nevím ale mám dojem že na WiFi je ASus EEE900HA nějak omezen proto mi tam předtím nastavili WEP. Já to prostuduju večer tedˇ mám zas povinnost jinde.
Router jinak chodí a nechodí mám dojem nemám ověřeno že mi nejde vedlejší PC po kabelu pokud nemám zapnutý a připojený hlavní PC.
Ještě nevím ale mám dojem že na WiFi je ASus EEE900HA nějak omezen proto mi tam předtím nastavili WEP. Já to prostuduju večer tedˇ mám zas povinnost jinde.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak edit po drátě to zatím běhá zkusím ještě jednou změnit tip zabezpečení
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak ještě jednou edit zatím ŮSPĚCH HURÁÁÁ beží i WIFI na kartě nastavení routeru "Wireless Advanced Settings" jsem změnil Authentication Type: na Shared Key a Preamble Type: na Short Preamble Na kartě Wireless Security Setup položku Encryption: na WPA2 Mixed Položku WPA Authentication Mode: na Personal (Pre-Shared Key) Položku Pre-Shared Key Format: na Passphrase a do položky Pre-Shared Key: zadal požadovaný přihlašovací klíč.
Snad je to srozumitelné
Jdu pokračovat nasdílením sdílených složek PC
A sdílení složek funguje také HURÁÁÁ
Na distribučním disku routeru sem viděl utilitu REPAIR jdu jí prozkoumat tohle nechci vícktát zažít uděláme zálohu nastavení.
Tak záloha nastavení je naprogramovaná přímo v routeru a je to poslední položka z nabídky vlevo.
Snad je to srozumitelné
Jdu pokračovat nasdílením sdílených složek PC
A sdílení složek funguje také HURÁÁÁ
Na distribučním disku routeru sem viděl utilitu REPAIR jdu jí prozkoumat tohle nechci vícktát zažít uděláme zálohu nastavení.
Tak záloha nastavení je naprogramovaná přímo v routeru a je to poslední položka z nabídky vlevo.
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud chceš mít klidnější spaní, tak si nastav na wifi ještě mac filtr :)
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
S WPA2 není třeba. Dosud nebylo prolomeno :)
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Všem chci poděkovat za snahu a trpělivost a příspěvek ještě doplnit ke konečnému řešení. Bo po té co sem to takhle krásně rozchodil mi to spadlo znovu.
I dále jsem bádal a zjistil že není v pořádku zásuvka na prodlužováku sítě (Kostička do zásuvky od providera a zásuvka u routeru aby šel router v případě nouze vyřadit a propojit přímo hlavní PC bez nutnosti tahat nějaký kabel. Kostičku od hlavního PC vytáhnout z LAN v routeru a zapíchnout rovnou do prodlužováku k providerovi) má mrška větší vůli a po zapadnutí pojistky v ní zasunutá kostička ještě popojíždí takže jednou je router připojený k providerovi a když se to celé trochu zatřese připojení na net je v čudu. Takže celá moje anabáze je nakonec o vadné zásuvce PC sítě. Ještě jednou všem děkuji.
Ještě pro ty co to budou číst někdy později celá anabáze začíná zde viewtopic.php?p=485514#p485514
Kvůli tomu že jsem nechtěl zveřejňovat IP adresu bohužel pro vás proběhla část korespondence formou SZ
No a zbytek je v tomto topicu.
I dále jsem bádal a zjistil že není v pořádku zásuvka na prodlužováku sítě (Kostička do zásuvky od providera a zásuvka u routeru aby šel router v případě nouze vyřadit a propojit přímo hlavní PC bez nutnosti tahat nějaký kabel. Kostičku od hlavního PC vytáhnout z LAN v routeru a zapíchnout rovnou do prodlužováku k providerovi) má mrška větší vůli a po zapadnutí pojistky v ní zasunutá kostička ještě popojíždí takže jednou je router připojený k providerovi a když se to celé trochu zatřese připojení na net je v čudu. Takže celá moje anabáze je nakonec o vadné zásuvce PC sítě. Ještě jednou všem děkuji.
Ještě pro ty co to budou číst někdy později celá anabáze začíná zde viewtopic.php?p=485514#p485514
Kvůli tomu že jsem nechtěl zveřejňovat IP adresu bohužel pro vás proběhla část korespondence formou SZ
No a zbytek je v tomto topicu.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 5459
-
od peta501
Zobrazit poslední příspěvek
10 kvě 2025 18:58