Rapidshare.com - změny k horšímu

...

Moderátor: Mods_senior

Vine2
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Rapidshare.com - změny k horšímu

Příspěvekod Vine2 » 06 črc 2010 10:26

X píše:To není expirace PA, ten už zůstává navěky, to je doba vyplýtvání Rapidů ... :D Nemožnost nastavit tarif bych reklamoval a požadoval navrácení Rapidů. Fakt jsi potřeboval stáhnout na RapidBig 200 GB za 8 hodin?

To mne ohromně uklidňuje, že to není expirace PA, ale vyplýtvání Rapidů... :x ! V konečném důsledku je to stejné. Nepotřeboval jsem stahovat 200 GB za 8 h. Jenže asi týden před tím, než s tím začali dělat čachry, jsem si přikoupil balíček 1OO GB, no a oni mi to prostě všechno převedli na Rapid Big :evil: !!!

Reklama
Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod Romaine » 06 črc 2010 11:40

Tady má někdo jeden příspěvek a už dělá chytrýho? Kdybys koukal, tak bys zjistil, že už jsem tu dost dlouho, takže si nech ty své "chytré" kecy pro sebe laskavě. Ale ano, máš pravdu, nejsem uživatel, ale UŽIVATELKA!!! To jen aby sis mohl myslet, že máš pravdu.

Rapid užívám několik let a tato změna, tak jak byla prezentována pro mě byla vyhovující. To, že tobě to nevyhovuje, je tvoje věc, to že mě jo je věc moje. Mě, která nemám potřebu stahovat 20 GB denně to stačí, pokud tobě ne, tak si to zaplať a nebo jdi jinam. Na czshare maj zas kredit omezen časově a taky s tím nic neuděláš. Všude je něco, co se někomu nebude líbit. A kdyby sis o té problematice něco přečetl, tak bys zjistil PROČ tuto změnu udělali - protože museli nebo by taky mohli neustále platit pokuty a zvýšit ceny, aby na to měli.

To, že teď maj nějakou chybu, díky které nejsou tarify měnit je věc druhá a taky se mi nelíbí, ale evidentně nezbývá nic, než čekat, co bude. Napsals na podporu rapidu stížnost? Já ano. pokud ty ne, tak napiš hlavně jim, protože jedině oni s tím můžou něco udělat.

Jo a ještě DETAIL - pokud budeš chtít na půl roku 5 GB denně stáhnout, tak potřebuješ na 180 dní 3600 rapidů (ne KČ!!!)! A pokud si koupíš 2x 2000 rapidů (aby se to blížilo tvému požadavku), tak jich budeš mít 4000, tzn. s rapid medium (5 GB denně) na 200 dní a vyjde tě to na 1075 Kč. Mě na čtvrt roku vyšel PA na cca 500 Kč, takže toto tě vyjde buď stejně nebo o něco i míň, protože je to na 200 dní a ne půl roku přesně! A pokud nějaký den nebudeš stahovat a hodíš si small, tak to budeš moc používat dýl. Jediné, co teď musí udělat, aby jim fungovala změna tarifu zas.

EDIT:
vine2: Oni maj teď nějaký problém furt, že nejde změnit nastavený tarif, což doufám rychle už napraví. A X si nevšímej, RapidBig je na 20 GB denně, ale on furt všem vnucuje happy hours (počítá se v ranních hodinách jen 10% toho, co stáhneš), protože žije v tom, že všichni, co maj rapid na na ně prostě MUSÍ stahovat i když nechcou nebo a těch bude taky dost, o tom neví.. :lol: A zbytečně tu dělá bordel v GB a balíčcích. Nějak nevím proč, svůj názor už tu na to psal, tak nevím, proč s tím furt pokračuje :idea:
Acer TimelineX 4820T - OS: Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod richchie » 06 črc 2010 11:57

Romaine to chce klídek.Až se převedou všechny Free RapidPoints i premiun tak se zruší a budou jen Rapids a služba se snad vrátí do normálu.Je otázka co na tomhle servru zbyde protože bude bez výhod pro uploadery.

Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Romaine » 06 črc 2010 12:06

Když takový lidi, co jsou děsně chytrý a přitom nemaj ani pořádně zjištěný info mě dokážou naštvat.. :evil:

No nevím, jestli je to tím. Pokud ano, tak od zítra by muselo být vše ok, ale na začátku, kdy se převádělo taky, to šlo normálně.

Uvidíme, ale takovej czshare taky nemá nějaký výhody pro uploadery, ne? Nebo jo? Já nevím, já nikdy nic neuplodovala..

maiki
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod maiki » 06 črc 2010 12:25

Hlavně vám uniká podstata problému: při současných pravidlech neexistuje žádná faktická motivace uploadovat na Rapidshare, pokud pominu že to někdo dělá pro radost druhým což ale může dělat na jakémkoliv serveru ne jen RS. Takže souhlasím s Tomášem Holčíkem co napsal na stránkách Computeru, že se bude uploadovat jinam a tím pádem RS ztratí na atraktivnosti a lidi si jej přestanou platit. Vše záleží na uploaderech, ti se rozhodnou KAM a zda vůbec uploadovat.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 06 črc 2010 12:31

Romaine: Ještě se ty tarif nepřepl dolů na RapidSmall? Kolik se ty nyní píše Next Biling? Vím, že jsi tam měla psáno 21 hodin. Nejspíš, když už tam nejsou žádná přepínátka, to nyní funguje (mělo by fungovat) tak, že si člověk nastaví minimum a maximum, při překročení menšího tarifu (pokud ho nemá fixovaný: minimum = maximum) by se měl automaticky snížit za: Next Biling. Jinak totiž nechápu, jak jinak by to nyní mělo být + ještě je možný, že tam je nyní nějaká chyba a automatika nefunguje ...

All: K tomu, že tady neustále připomínám, že pokud využijete HH, tak máte 10* větší tarif ... ano, myslím si, že dost lidí to nezná a je to škoda (takže dělám osvětu), když se to nabízí, pokud nejste extra pohodlný, či nemůžete ovšem pár hodin počkat do 2 až 10, nebo nevíte jak s časovačem a nechce se vám ponocovat.

Může tu někdo přesně na dny spočítat, kolik kdysi stál třeba 1 měsíc (3 měsíce, půl rok) PA Rapidshare a kolik to vyjde nyní? Dříve jsem si nikdy PA nekoupil, říkal jsem si, že je to zbytečné a přece nebudu platit za stahování, takže dřívější ceny už z hlavy neznám. Mělo by se počítat s minulým běžným tarifem 5 GB. Aby jsme jasně viděli výhodnost / nevýhodnost nynějšího systému ...

Osobně si myslím, že to brzo (do 1-3 měsíců) vylepší pro uživatele a jestli nechtějí přijít o obsah, budou muset nějakou fintou i benefitovat uploadery, dříve či později ...

Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Romaine » 06 črc 2010 12:52

Ne, nyní mě zbývají právě ještě 3 hodiny, takže přestože jsem chtěla někam jít čekám doma, co bude. I když dám maximum small, tak po aktualizaci stránky tam mám zas medium. Uvidím za ty 3 hodiny co bude. No a dnes je poslední den na ten převod, takže třeba to zítra už bude ok.

K HH. Jenže ty to připomínáš stylem, že akorát mateš uživatele :D
Fakt jsi potřeboval stáhnout na RapidBig 200 GB za 8 hodin?
To není upozornění, že existují HH, ale tvrdíš mu, že na RapidBig může stáhnout 200 GB a to jen za 8 hodin. Neznat to, tak vůbec nechápu o čem mluvíš a uděláš mi v tom akorát bordel.. Jak 200 GB, když je to 20 GB na den a 200 GB je úložiště? nepopletl si to? A proč 8 hodin, když je to na 24 hodin? To by byly moje otázky.. Proto nechápu, proč tímto stylem furt píšeš..

No a jinak není to o pohodlnosti, ale mě třeba v noci zapnutý PC ruší. Za prvé svítí modře displej, za další slyším hukot větráčku,.. potom jsou lidi, např. ty mladší z nás, co třeba jim rodiče nedovolí nechat puštěný pc přes den, ještě na noc.. Kdybys to psal jinak, ale takto podle mě jednak mateš ostatní a jednak to vnucuješ. A když tak bude stahovat každej, tak to pak zruší, omezí, bude větší zatížení a menší rychlost...

Spočítat konkrétně to asi nejde. Nebylo 5 GB na den, ale 25 GB na 5 dní - sice to jakoby odpovídá, ale zas šlo stáhnout 25 GB naráz, nebo různě rozložit. Dejme tomu by to ale šlo takto dát, že oboje mělo 5 GB na den. Ale předtím se platilo přesně na 6 měsíců určitá částka. Nyní můžeš koupit určitý počet rapidů a těch 3600 nijak nekoupíš. Buď 1000 a 2000 nebo 2x 2000. Ani jedno nebude přesně na toho půl roku. Ale v nějaké diskuzi někdo psal, že mu to vyjde stejně a pokud občas hodí nižší, tak i líp. Tento uživatl, co psal zde ale vůbec nevěděl, co počítá.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 06 črc 2010 13:10

Nyní, když máš aktuálně nastavený Rapid Medium si evidentně nemůžeš nastavit maximální hranici nižší (máš RapidMedium, tím pádem si nemůžeš do přepnutí dát maximum RapidSmall). Mělo by snad stačit, že máš minimum: Rapidsmall, pokud tam nemají chybu, měl by se tarif automaticky za ty 3 hodiny (Next Biling) snížit na minimum: Rapid Small, pak by mělo jít snížit i maximum.

Podle mě je hloupost nevyužít vše, co se nabízí, když už si to cálujeme. I Kdybych poučil všechny Čechy, nemyslím si, že bychom v globálu něco ovlivnili, RapidShare uživatelů je hodně. Další možnost jak ušetřit je, nakoupit Rapidy neoficiálně (prodávají většinou uploadeři), ale pak je každého riziko, jestli místo Rapidů nedostane třeba chleba s máslem.

Tak komu to nezakážou / má více let / bydlí jinde: vypínejte na noc monitor, ušetříte proud a v noci ho při spánku nepotřebujete. Eventuálně vyhoďte case počítače do jiné místnosti (jako já) a nechte si u sebe jen monitor, klávesnici, myš, reproduktory. Zabijete jednou ránou dvě mouchy: už nikdy nebudete řešit hlučné PC a zbavíte se hlavně odpadního tepla z PC.

Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Romaine » 06 črc 2010 13:26

Uvidím, ale moc tomu nevěřím..

No to možná jo, ale zapomínáš na to, že teda můj případ třeba byl, že jsem to potřebovala v aktuální chvíli, takže jsem nemohla čekat do 2 rána, abych na ten nejnižší to mohla stáhnout. A pak už začaly problémy..

Jinak to neber osobně, jen se mi zdá, že na to upozorňuješ nevhodným, matoucím, způsobem. Jinak mi je to jedno, kdo to využije a kdo ne nebo jestli to budeš psát v každým příspěvku :D

A myslela jsem diplej na pc, který svítí, monitor je samozřejmě vyplej. A tahat "každý den" na noc PC kvůli stahování pryč? Já bych ho netahala ani jednou za měsíc. Za A) je dost těžkej na mě, za B) bez monitoru a min. myši těžko nastavím stahování - při přenášení je vypojenej ze sítě tudíž vyplej.. A za C) bych ho neměla kam dát jinam. Teda já jako nebydlím sama že jo. Ale tak to je můj případ.. někdo třeba bude ochotnej toto podstupovat, min. ty :D A ještě jsem zapomněla, že ho plánuju prodat :lol: :lol: A noťas si bude potřebovat odpočnout po celodenním užívání :wink: :D Ale potom to případně pude. JDownloader má plánovač taky.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 06 črc 2010 13:30

Tak nemyslel jsem tahat na noc pryč (když pominu, že budeš mít notebook), ale dát ho na stálo pryč a propojit ho s perifériemi přes zeď ... mám to tak už několik roků a nemůžu si to vynachválit. Vím, že to nemůže realizovat každý, ale kdo může, je to výhodné ... žádný rambajz, teplo.

Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Romaine » 06 črc 2010 13:41

Jo, tak taková věc mě opravdu nenapadla :D

Tak ještě 2 hodiny a uvidím, co bude. Doufám, že to nebude tak, že změna až s doplýtváním těchto rapidů a koupí nových! :o :o :o

maiki
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod maiki » 06 črc 2010 15:18

No takže se mi to automaticky nepřeplo na nejnižší zvolený tarif, ale zůstalo to na medium. Pokud někdo zjistí jak to vrátit na Small, dejte prosím vědět! Mají v tom pěkný bordel jak vidím. Nejde to přepnout žádnou kombinací na té stránce. Háže to tu chybovou hlášku s tím nesmyslem "rpday bigger than maxrperday". Alwe je možné že si RS nepřeje aby lidi měli Small a nedovolí jim nastavit max hranici jako Small.

Tak moment, teď jsem změnil "lowest possible package" na "Small" a nastavení se uložilo. Takže teď nemám "Lowest" vs "Medium" ale "Small" vs "Medium". Za 22 hodin budu vědět na co se to přepne. Při lowest vs medium se nepřeplo nic.

Ještě chvíli a přestanou mě bavit blbečci.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Počítač do 30k- změny Příloha(y)
    od Dejvik2323 » 18 bře 2025 15:32 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    11
    5654
    od DragonX Zobrazit poslední příspěvek
    24 bře 2025 12:50

Zpět na “Vše ostatní (inet)”