Vysoký Packet Loss

...

Moderátor: Mods_senior

milkoss
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: říjen 13
Pohlaví: Nespecifikováno

Vysoký Packet Loss

Příspěvekod milkoss » 01 srp 2018 12:06

Dobrý den,

Bydlíme na vesnici a před pár dny jsme byli nuceni změnit našeho poskytovatele internetu (místní poskytovatel internetu byl přímo příšerný ze stránky stability internetu a domluvy s ním)

Jelikož bydlíme v zapadlé vesnici, tak jsem zvolil VDSL internet, který zprostředkovává Cetin, který tady také provedl zrychlení síťě, konkrétně podle Cetinu tady máme mít 24/2 (o pár metrů je možné až 250 mb). Poté byla potřeba vybrat providera, a z doporučení byl vybrán T-mobile.

Pár dní to běží a můžu říct, že se stránky rychlosti to jede přímo výborně (jsme cca 90 metrů od DSLAMu)
Jenže tady taky nastává první problém a to je nepřetržitý vysoký Packet Loss. Je jedno jestli je 19:00, nebo 4:00 tak vysoký Packet Loss je neustále. Pohybuje se to v průměru od 10% až do 70%. Což je na hraní online her příšerný. Přitom, když máme vysoký Packet Loss tak rychlost internetu je furt stabilních 20/2 podle tarifu a podle speed testu i 14ms.
7516917089.png


Tak mi to nedalo spát a začal jsem potom pídit proč je tak vysoký Packet Loss i v době, kdy by měla být linka nejméně vytížená?
Spustil jsem program PingPlotter a tam jsem zjistil, že hned u 3 hopu je výpadek.

Způsobuje tento výpadek velmi vysoký Packet Loss?

Po hledaní na internetu jsem našel, že se dá zjistit Packet Loss přes příkazový řádek. No tak jsem zadal ping google.com a test se ani neudělal.

Kód: Vybrat vše

Pinging google.com [2a00:1450:4014:801::200e] with 32 bytes of data:
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.

Ping statistics for 2a00:1450:4014:801::200e:
    Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),


Pro test Packet Lossu jsem zvolil hru Fortnite, protože to mají docela pěkně přehledný. Ping je krásně stabilní na cca 40ms, Ale přitom je velká ztráta PL od 20% do maxima cca 70% Což způsobuje dost velké trhání i přes malý ping.
KRyM.png


U předchozího poskytovatele tento problém, který byl přes vzduch tak s PL tam problém byl také, ale jen když byl problém s rychlostí, kdy přes den ze slibovaných 24/5 bylo jen 5/3, tak se online hry mohli hrát jen v noci, když internet byl v relativně dobrém stavu.

Od T-mobile jsem dostal tento modem Zyxel VMG3312-T20A, který už byl předem nastavený a moji úlohou bylo už jen zapojení do zásuvky.
obrazek4P5HTTN7.jpg

Je možný, že by problém byl v modemu? Když PC je připojen přes Ethernetový kabel z Modemu?

Jediný co mě napadá co by to mohlo způsobovat je to, že u nás doma jsou staré telefonní kabely a tak se přes ně ztrácí signál. :?

Tímto bych chtěl požádat o radu co s tím? Když rychlost internetu a ping je furt stabilní i přes večer, ale 24/7 máme vysoký Packet Loss i ve 4:00 ráno?

Předem upozorňuji, že nejsem nějaký profesionál, ale pouze "laik", který si chce zahrát svoji oblíbenou online hru bez žádných lagů . :D

Chtěl bych také poděkovat všem za případnou odpověď a následnou radu. :roll:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17154
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Vysoký Packet Loss

Příspěvekod ITCrowd » 01 srp 2018 12:17

Chválím perfektně připravený dotaz. :clap: :clap: :clap:
A teď k problému - jak jsi sám zjistil, problém je na třetím "hopu" => nebude to kabely u tebe v domě.
Vzhledem k pravidelnosti těch ztracených paketů mi připadá, že jsou prostě zahazovány za účelem regulace rychlosti internetu. Dále u toho pingu - je tam IPv6 adresa. Zkus ipv4 adresu

Kód: Vybrat vše

ping google.com

Příkaz PING na google.com [172.217.23.206] - 32 bajtů dat:
Odpověď od 172.217.23.206: bajty=32 čas=16ms TTL=56
Odpověď od 172.217.23.206: bajty=32 čas=16ms TTL=56
Odpověď od 172.217.23.206: bajty=32 čas=16ms TTL=56
Odpověď od 172.217.23.206: bajty=32 čas=16ms TTL=56

Statistika ping pro 172.217.23.206:
Pakety: Odeslané = 4, Přijaté = 4, Ztracené = 0 (ztráta 0%),
Přibližná doba do přijetí odezvy v milisekundách:
    Minimum = 16ms, Maximum = 16ms, Průměr = 16ms

Screen z pingplotter + nový ping, pokud neprojde, pošli providerovi, ať se k tomu vyjádří.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39576
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Vysoký Packet Loss

Příspěvekod petr22 » 01 srp 2018 12:24

Pred skoro 20 lety UPC regulovalo rychlost pripojeni tak, ze zahazovalo pakety.

Vypadalo to presne takhle.

Co se tyce poskytovatele, ona neni moc zadna volba, protoze to vzdy musi jit pres O2,
kteremu patri infrastruktura.

milkoss
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: říjen 13
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Vysoký Packet Loss

Příspěvekod milkoss » 01 srp 2018 13:38

Teď to bude znít docela dost laicky :D Ale čím myslíte změnit z IPV6 na IPv4? Jako v programu PingPlotter?
V PingPlotter jsem zadal target "ipv4:www.google.com" A výsledek vypadá stejně.
Ipv4 google.png

Ping je úplně nádherně nízký (oproti místnímu poskytovateli)
Ale je tam stále dost výpadků na hop 3

A v příkazovým řádků jde nějak změnit na IPv4? Protože příkazový řádek stále nefunguje :D

Kód: Vybrat vše

Pinging google.com [2a00:1450:4014:80c::200e] with 32 bytes of data:
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.

Ping statistics for 2a00:1450:4014:80c::200e:
    Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),


Kdybych kontaktoval T-Mobile ohledně Packet Lossu, jaká by byla úspěšnost? Řeší tohle T-Mobile? na webu mají napsáno, že si tarif poradí s online hraním.
4eUQ.png

Což vysoký Packet Loss znemožňuje hraní :D :evil:

Jaká by byla šance, že T-Mobile zamezí zahazování packetů? On tu rychlost tím tarifem 20/2 asi musí dost omezovat, když o pár metrů je možnost 50 mbit až 250 mbit.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17154
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Vysoký Packet Loss

Příspěvekod ITCrowd » 01 srp 2018 15:44

Do příkazového řádku napiš ping 172.217.23.206.
Jak jsem psal - pošli to providerovi a uvidíš. Pokud máš nějaký problém ve hře, pak musíš napsat v které.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

milkoss
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: říjen 13
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Vysoký Packet Loss

Příspěvekod milkoss » 01 srp 2018 16:00

Kód: Vybrat vše

Pinging 172.217.23.206 [172.217.23.206] with 32 bytes of data:
Reply from 172.217.23.206: bytes=32 time=12ms TTL=54
Reply from 172.217.23.206: bytes=32 time=12ms TTL=54
Reply from 172.217.23.206: bytes=32 time=12ms TTL=54
Reply from 172.217.23.206: bytes=32 time=11ms TTL=54

Ping statistics for 172.217.23.206:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 11ms, Maximum = 12ms, Average = 11ms


Jde o to, že ten Packet Loss je cítit v každé online hře co mám :?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17154
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Vysoký Packet Loss

Příspěvekod ITCrowd » 01 srp 2018 16:24

Takže někde ti vázne překlad IPv6 na IPv4.
A s se ztrátou paketů se obrať na poskytovatele - potřetí!
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Taby793
Level 1
Level 1
Příspěvky: 89
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: Vysoký Packet Loss

Příspěvekod Taby793 » 22 dub 2019 12:26

dobrý den vyřešil jste problem? protože ja mam uplne totožný :D do puntíku :D

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17154
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Vysoký Packet Loss

Příspěvekod ITCrowd » 22 dub 2019 13:01

Taby793 píše:dobrý den vyřešil jste problem? protože ja mam uplne totožný :D do puntíku :D
Viz. pravidla - máš si založit vlastní téma a nevstupovat do jiného.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Taby793
Level 1
Level 1
Příspěvky: 89
Registrován: březen 19
Pohlaví: Muž

Re: Vysoký Packet Loss

Příspěvekod Taby793 » 22 dub 2019 13:44

šéfe tema jsem založil 2x a odpovedeli jste co po me chcete tak jsem to vyhledal a pak už jste neodpověděli :)


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Vysoký packet loss
    od Eryo » 02 úno 2019 21:34 » v Sítě - hardware
    12
    1289
    od Microsheep
    06 úno 2019 08:55
  • Vysoký packet loss - chyba u providera?
    od dexikovicek » 12 led 2019 11:45 » v Internet a internetové prohlížeče
    4
    885
    od dexikovicek
    12 led 2019 13:00
  • Vysoký ping a občasný packet loss
    od hllava » 17 úno 2019 23:15 » v Vše ostatní (inet)
    27
    2985
    od hllava
    20 bře 2019 13:57
  • Packet loss
    od MatyVosma » 26 srp 2019 21:32 » v Internet a internetové prohlížeče
    2
    634
    od MatyVosma
    26 srp 2019 21:45
  • Packet loss
    od hjason » 16 dub 2019 22:45 » v Vše ostatní (inet)
    3
    922
    od Taby793
    17 dub 2019 11:40

Zpět na “Vše ostatní (inet)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti