Jak zamezit přístup k WIFI již připojeným uživatelům Vyřešeno

...

Moderátor: Mods_senior

Karel203
Level 1
Level 1
Příspěvky: 50
Registrován: únor 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Jak zamezit přístup k WIFI již připojeným uživatelům

Příspěvekod Karel203 » 29 zář 2020 17:10

Zdravím. Poprosil bych o radu. Mám dvojdomek a doposud spolubydlící využívaly mojí Wifi s tím, že na ni přispívaly. Nyní si pořídily vlastní internet a tak bych se chtěl zeptat, jak zamezit v jejich přístupu na můj internet když mají telefony a notebooky spárované s mojí Wifinou. Bude stačit změna hesla nebo je třeba udělat tovární nastavení zařízení. Než se v tom začnu hrabat, tak bych se rád s vámi poradil. Děkuji



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19990
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak zamezit přístup k WIFI již připojeným uživatelům

Příspěvekod ITCrowd » 29 zář 2020 17:12

Bude stačit změna hesla. A pokud chceš mít 100% jistotu, tak můžeš zakázat jejich MAC adresy.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Karel203
Level 1
Level 1
Příspěvky: 50
Registrován: únor 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jak zamezit přístup k WIFI již připojeným uživatelům

Příspěvekod Karel203 » 30 zář 2020 17:59

Děkuji za rychlou odpověď. Teď jsem se k tomu konečně dostal a nastal problém s přihlášením do zařízení. Mám router TP-LINK TL-WR841N ke kterému jsem připojený kabelem a nemůžu se do toho dostat. Zkoušel jsem adresu 192.168.0.1, potom 192.168.1.1 a nakonec 192.168.2.1

ip.png
ip1.png
ip2.png
ip3.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19990
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak zamezit přístup k WIFI již připojeným uživatelům

Příspěvekod ITCrowd » 30 zář 2020 18:04

Připojení, stejně jako přihlašovací údaje k routeru bys měl mít někde napsány.
Správná adresa je 192.168.2.1, ale zjevně vstup do nastavení nebude na portu 80. Zkus zadat 192.168.2.1:8080 to bývá nejčastější varianta. A stejně bude potřebovat jméno a heslo.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Karel203
Level 1
Level 1
Příspěvky: 50
Registrován: únor 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jak zamezit přístup k WIFI již připojeným uživatelům

Příspěvekod Karel203 » 30 zář 2020 18:49

V návodu je napsaná adresa tplinkwifi.net nebo 192.168.0.1, přihlašovací údaje admin. Zkoušel jsem tvou adresu a opět mi to napsalo, že web odmítl připojení. Asi bude nejjednodušší koupit nový router :smile:

Uživatelský avatar
Karrex
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8118
Registrován: listopad 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Jak zamezit přístup k WIFI již připojeným uživatelům

Příspěvekod Karrex » 30 zář 2020 18:53

Zezadu bude tlačítko na reset
Funguji už jen přes SZ a Skype. Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19990
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak zamezit přístup k WIFI již připojeným uživatelům

Příspěvekod ITCrowd » 30 zář 2020 18:58

Karel203 píše:V návodu je napsaná adresa tplinkwifi.net nebo 192.168.0.1, přihlašovací údaje admin. Zkoušel jsem tvou adresu a opět mi to napsalo, že web odmítl připojení. Asi bude nejjednodušší koupit nový router :smile:

Jsem rád, že čteš návody, ale to co je tam napsáno neplatí, což je jasné už z výpisu ipconfig.
Jak píše karrex, najdi si v návodu jak se resetuje do továrního nastavení, resetuj ho. Pak ho ale budeš muset komplet nastavit znovu.
Což bys u nového routeru stejně musel.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Karel203
Level 1
Level 1
Příspěvky: 50
Registrován: únor 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jak zamezit přístup k WIFI již připojeným uživatelům

Příspěvekod Karel203 » 30 zář 2020 19:10

Samozřejmě vím, že to neplatí. Pouze konstatuji co je tam psáno a říkám si, k čemu jsou pak návody, když nic z toho nefunguje a nesouhlasí. Vyzkouším tedy reset a uvidím. Zatím díky.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19990
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak zamezit přístup k WIFI již připojeným uživatelům

Příspěvekod ITCrowd » 30 zář 2020 19:12

Ten návod je na nastavení routeru, když si ho koupíš. Jak jsi ho nastavil, to už musíš vědět sám.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9875
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Jak zamezit přístup k WIFI již připojeným uživatelům

Příspěvekod zeus » 30 zář 2020 20:35

Treba mu ho prenastavily ty nevdecne zenstiny, aby si zachovaly zalozni pripojeni ;)
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19990
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak zamezit přístup k WIFI již připojeným uživatelům

Příspěvekod ITCrowd » 30 zář 2020 20:44

V tom případku o to resetem přijdou :lol:
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Karel203
Level 1
Level 1
Příspěvky: 50
Registrován: únor 19
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jak zamezit přístup k WIFI již připojeným uživatelům  Vyřešeno

Příspěvekod Karel203 » 02 říj 2020 16:38

Kdepak ženštiny :-) Vykutálený páreček :-) Jinak než udělám reset, tak mně napadlo, jestli to nastavení nemohl změnit poskytovatel internetu, jelikož se internet a router dělali současně a nastavoval to ten jejich dělňas a já na to od té doby nesahal. Tak abych to teď nevyresetoval a pak to nešlo zprovoznit.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Synology NAS - přístup na NAS z veřejné sítě (LTE) funguje, z vlastní (wifi) ne
    od Kocour11 » 08 črc 2020 22:34 » v Sítě - hardware
    0
    336
    od Kocour11
    08 črc 2020 22:34
  • BIOS nenaběhne s monitorem připojeným přes DP
    od Karrex » 22 srp 2020 19:26 » v Vše ostatní (sw)
    3
    356
    od Karrex
    23 srp 2020 00:08
  • pristup do routeru
    od 8700 » 29 lis 2019 19:01 » v Administrace sítě
    7
    1593
    od ITCrowd
    30 dub 2020 08:33
  • Synology - externí přístup
    od JurajVeliky » 03 črc 2020 11:01 » v Sítě - hardware
    11
    860
    od dvorakj
    05 črc 2020 17:49
  • Synology - přístup z internetu
    od JurajVeliky » 03 črc 2020 18:46 » v Sítě - hardware
    1
    293
    od mmmartin
    03 črc 2020 18:58

Zpět na “Vše ostatní (inet)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti