Podivné odpovědi na inzertních serverech?!!

...

Moderátor: Mods_senior

johny.
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Podivné odpovědi na inzertních serverech?!!

Příspěvekod johny. » 23 zář 2008 22:36

Ahoj,

nestává se vám poslední dobou, pokud něco prodáváte prřes internetový inzerát(annonce, ibazar, hyperinzerce), že vám chodí odpovědi v angličtině s tím, že dotyčný vám pošle peníze na účet a vy jemu pošlete zboží do nigérie?

Dost by mě zajímalo co to zase má znamenat??? :x
buď sám sebou,buď svobodný,měj svoje myšlenky do kterých ti nikdo nevidí,život máš přeci na to,aby si ho žil po svém! (Metallica)

HP omnibook xe4500,SUSE 10+ X system s TWM,Fvwm2,WM a WXP(L.E.G.A.L)
a
Pentium PRO 200 MHz, Debian + X system

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Podivné odpovědi na inzertních serverech?!!

Příspěvekod Pic » 23 zář 2008 22:51

Prima trik, nebo fór. Docela by mne zajímalo kolik by stálo poštovné do Nigerie.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 23 zář 2008 22:54

ono občas stačí, co si účtují prodejci na eBay za pálky za poštovné z Německa, natož tak z Nigérie. Těch odpovědí bych si vůbec nevšímal. Je to fake a spoléhají na naivitu prodejce
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 23 zář 2008 23:01

Je to klasický phishing. Chtějí zjistit číslo tvého účtu a následně ho vyberou.
Takových dopisů jsem dostal spoustu, třeba i z Filipín atd. Možná deset mailů bylo o tom, že nějaká dcera ministra financí chce přese mě investovat 20 miliónů dolarů a z toho dostanu 10 % provizi.
Odepisuju vždy:
FUCK OFF!!!
ETERNAL DAMNATION!!!

Jsou to prý značně pověrčiví lidé a tohle je vyděsí. To jsem někde četl.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 23 zář 2008 23:15

Pochybuji, že tyto lidi něco podobného vyděsí, protože určitě nejsou ani z Filipin, ani z Nigerie a pověrčiví asi už vůbec ne. Spíše mají hroší kůži.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 24 zář 2008 00:57

když se někdy podíváš na odesílatele, tak zjistíš, že jsou to některé agentury, které se tímto rozesíláním spamu živí :evil: :roll:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

johny.
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod johny. » 24 zář 2008 08:49

zkoušel jsem jim odepsat a dokonce byly ochotni přistoupit i na platbu přes Paypal a zaplatit i peníze za poštovné.

PS: i kdybych jim dal přímo č.ú. jakože jsem to samozdřejmě neudělal, tak by neměli snad šanci dostat se přes zabezpečení banky, ne?
buď sám sebou,buď svobodný,měj svoje myšlenky do kterých ti nikdo nevidí,život máš přeci na to,aby si ho žil po svém! (Metallica)

a

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 24 zář 2008 10:10

Mají šanci, pokud je člověk naivní. Když jim napíšeš číslo účtu, tak zjistí v které bance máš peníze. Pak ti přijde falešný formulář jako by od tvé banky, kde tě žádají z nějakého důvodu, abys vyplnil všechny své údaje.
O to zboží, které nabízíš v inzerátu jim vůbec nejde.

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 24 zář 2008 10:46

Pic píše:Prima trik, nebo fór. Docela by mne zajímalo kolik by stálo poštovné do Nigerie.

Standartní balík o váze 1Kg stojí do Nigérie 367Kč.

Kalkulátor zde
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

johny.
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod johny. » 25 zář 2008 12:03

Radix píše:Mají šanci, pokud je člověk naivní. Když jim napíšeš číslo účtu, tak zjistí v které bance máš peníze. Pak ti přijde falešný formulář jako by od tvé banky, kde tě žádají z nějakého důvodu, abys vyplnil všechny své údaje.
O to zboží, které nabízíš v inzerátu jim vůbec nejde.

Mám už s tím spoustu zkušeností, takže jsem jim samozdřejmě žádné údaje nedal. Tyto maily jsem dostal už dva z dvou různých adres, ale příjemce byl vždy z nigérie. Jeden mi dal dokonce tel. číslo do nigérie. Kdybych měl na skype kredit zkusil bych tam schválně zavolat :D
Docela rád se o tom tady s ostatními pobavím, protože mě baví rozpitvávat takvéhle podivné obchodníčky :evil:

PS: i kdybych jim poslal všechny údaje o sobě, stejně by se mi na účet nedostaly. Používám systém bezp. certifikátů...

a

Radix
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Radix » 25 zář 2008 13:35

Tak to schválně zkus, dej jim svoje číslo účtu. Tím nic neriskuješ. A uvidíš, co se bude dít dál. Pokud budou chtít pod nějakou záminkou další údaje, tak je to jasné. Hlavně pak pozor na formulář od "tvé" banky.
Tyto maily se vyskytují v různých modifikacích. Často reagují např. na prodej digitálního fotoaparátu, kde třeba nějaká žena z Tramtárie chce koupit ten fotoaparát pro svého syna jako dárek (k narozeninám, svátku, vánocům ...). Takových jsem taky pár dostal.

rorysek
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod rorysek » 15 pro 2009 15:42

Ahoj lidičky našla jsem tu diskuzi o podivných odpovědích,tahle odpověď mi přišla na můj inzerát na prodej notebooku: Díky za Vaši odpověď. Moje dcera má narozeniny přijde brzy, takže chci, abyste loď této položky se mé dceři, ona je v současné době na UNICEF setkání v Nigérii. Moje dcera byla posta tam minulý týden. Jsem velmi zaneprázdněn, že žena je důvod, proč nemůžu dostat ji darem. Chci tento balíček se jí dárek k narozeninám. Am amerického občana. Tak jsem se provedení platby bankovním převodem. Všechno, co teď potřebujeme, jsou tyto informace k tomu, aby mi udělat převod je jen vaše bankovní údaje a celkových nákladů, které chcete, abych zaplatil, která zahrnuje náklady na poštovné do Nigérie. Budu rád, pokud to lze provést, protože chci, aby bylo překvapení.

Jane

Nedalo mi to a začla jsem prohledávat net,kde kdo by jim asi mohl naletět (viz já :P ) Ještě že fakt na netu člověk najde skoro vše :bigups:

Zpět na “Vše ostatní (inet)”